Norsko 2008

Uživatelem od:
04. 02. 2014

Já osobně na letní výšlapy beru vždy tenisky, i na delší tůry po horách... Nenavštívil někdo zde z diskutujících foto-spot Trolltunga? Zde http://planetacestovani.cz/trolltunga/ jsou nějaké fotografie, docela bych měl na tento skalnatý převis zálusk.

Díky za reporty

Uživatelem od:
04. 03. 2008

Tak já jsem akorát dobalila :-) Ještě nějakou dobrůtku na cestu a jedu !
Na Čerňáku budu taky o půl hodinky dřív, doufám, že tam Agip dobře najdu! 8)

Uživatelem od:
29. 05. 2008

Honzo, Zuzka za chvíli bude smažit řízky. Řeknu ji ať počítá i s tebou :D . Jinak jídlo a hlavně pití už máme připravený a teď už jen ten zbytek. Právě jsme dorazili z práce a nejraději bych si šel tak na dvě hodky zdřímnout :? . Jirka

Uživatelem od:
07. 05. 2008

Honzo, to vzládneš, lahvinka v buse to napraví :D

Uživatelem od:
07. 05. 2008

To víš, že Jani, to bude super. Zvládne se to i bez spolucestujícího. Bude toho litovat. Zatím mám sbaleno jen krosnu bez jídla a váží cca 18 kg. Hrůza. Nemáte někdo kytaru a hrajete na ni? Bylo by to super. Taky se těším. Tak za 7,5 hodiny. Jdu balit to jídlo.

HR
Uživatelem od:
21. 08. 2006

Já jsem nervózní, ale z práce. Samozřejmě si poslední den před dovolenou vzpomene milion lidí na něco, co už jim měsíc nefunguje. A já nemám ještě řízky na cestu! :-)

Uživatelem od:
07. 05. 2008

To si piš, ani nevíš jak. Dneska ráno my spolucestující řekl, že nejede :x . Asi si dokážete představit ten šok po ránu, ale stejně se těším. O to víc si to tam užiji :lol: aspoň doufám :wink: . Určitě bude skvělá parta lidí a vše dopadne na 1* :D . Jdu balit a těším se na Vás.papa

Uživatelem od:
07. 04. 2008

ahojky, tak se taky hlasime - jedeme z Brna, ale primo do Prahy, tak asi na Cernaku u Maca budeme cca o pul hodky driv nez ostatni :-) a taky jsem chtela podekovat Petre, protoze pravda je, ze jsem sla v tom jejim seznamu jednu polozku po druhe a rikala si, mam, mam, mam, mam..nebo nemam? No proste stres jak Brno :lol: Ale vidno, ze jste ostatni dobre vybaveni (hlavne dobrou naladou :wink: ), tak to snad tak zle s tim stresem kvuli eventualne zapomenute veci nebude. Tesime se, az vas uvidime nazivo - takze za.......7 hodin :shock:

Uživatelem od:
04. 03. 2008

Už se to blíží!!!

Jste nervózní? :wink:

Uživatelem od:
17. 04. 2008

Do busu samozřejmě taky beru něco pro lepší seznamování :D Právě jsem se sbalil, protože zítra ještě musím vyřídit pár věcí a nebude čas a řeknu vám, že toho mám nějak podezřele moc :cry: Ale už nevím co v tom batohu všechno mám a co ne, tak si toho klidně vemte víc, já to využiju :D A pokud máte moc jídla, tak nezoufejte já budu mít možná málo :D

Ahoj Jani, už se taky těším až budu v buse. Až se budeš blížit k Hradci, tak brnkni, někde se potkáme a budeme čekat spolu :wink: Můžeme si pak povídat o tom, co jsme všechno zapomněli :D

Uživatelem od:
29. 05. 2008

Ještě bych doplnil: Doklady a nějakou tu korunu :wink:

Uživatelem od:
07. 05. 2008

To mi máme taky do busu a zásoby do tašek, snad nám nikdo nic kontrolovat nebude. Včera jsme byli nakoupit hromady jídla, myslím, že se budeme moci i podělit. I když nechci to zakřiknout, nevím, kam to dáme :D .
Na co hlavně nezapomenout: spacák, karimatka, stan, vařič, ešus, lžíce, hrníček, pláštěnka, pevné boty, šusťáková bunda, možná hůlky, jídlo (paštika, těstoviny, fazole a zase paštika, těstoviny...:-)), baterka (možná nebude ani potřeba, když se tam stmívá pozdě), nějakou 2L pití,aby si mohla pořád mít láhev u sebe a naplňovat vodou, malý batoh, velký batoh, prášky na hlavu po ránu:-)..., vaťák do spacáku:-), knížku, kdyby jsme tě nudili (ale dle zkušeností, jsem na ní neměla čas), plavky, spodní prádlo, ponožky, rukavice, čepici:-), toaletní potřeby, krém na opalování, brýle a hlavně Dobrou náladu. Dál mě nic nenapadá. Aspoň jsem si to teď shrnula, jsem jen zvědavá, kolik toho zapomenu (ještě repelent, možná moskytiéru...)

Uživatelem od:
07. 05. 2008

Ahojky všichni, kdo už je sbalený tak prosím napište seznam, nejlépe jak pro dítě na tábor :o já nic nestíhám. Ani balit věci, natož tak jídlo. Berete toho hodně :?: Dnešní noc a zítřejší ráno to bude K.O. Tak už se těším až nasednu do autobusu a nebudu už muset na nic myslet. Jak tady někdo správně napsal, co nemáš to nepotřebuješ :wink: tak snad to tak bude fungovat. Johny jak se budem blížit k Hradci tak se ti ozvu nebo třeba pojedem stejným vlakem :lol: .Jdu makat, tak papa :roll:

Uživatelem od:
29. 05. 2008

Johny, Vlakem z Pardubic nepojedem. Ve vizitce máme sice uvedeno, že jsme z Pardubic, ale do Pardubic i do HK to máme přibližně stejně daleko (ale hlásíme se k Pardubicím). Přijedeme tedy autem. A jak se znám tak na poslední chvíli :? . Popijem tedy až v buse. Myslím, že času bude dost.
Péťo, flašu do busu rozhodně berem. Nevím ale jestli už nebude v Praze prázdná :lol: . No, benzínka na Čerňáku to kdyžtak jistí :wink:
Jirka

Uživatelem od:
15. 07. 2008

Ahoj Péťo, co jsem koukal na počasí v na webu, zatím je tam cca okolo 17 - 19 stupňů a asi poprchává, ale od 20. se tam má udělat asi o něco lépe a píšou tam cca 20 stupňů a více, tak snad to bude pravda a nebudem tam klepat zubama :?

Uživatelem od:
07. 05. 2008

Teda, já tam mám chyb. To je tím, že už jsem myšlenkami jinde.

Uživatelem od:
07. 05. 2008

Ahojky, tak už to máme za pár, co? Už se jen 2x vyspíme a pofrčíme. Radím vám, naspěte, co můžete :D My jsme původěn chtěli jet z Varů busem, ale při přestavě, že se z několika zavazadly budeme tahat z Florence na Černý most, jsme to vzdali. Hodí nás tam autem. Ještě bych si někde zapomněla spacák v metru a potom bych ho musela s někým sdílet :D Vezmete nějakou flaštičku do busu? Nemůžu se dočkat, máte taky cestovní horečku? Doufám, že vyjde počasí, nevíte někdo předpověď? Tak si užijte posledních pár dnů v práci a moc to nepřehánějte.

Uživatelem od:
17. 04. 2008

A moc tam nepijte pivko, ať nemusíme často zastavovat :D

Uživatelem od:
15. 07. 2008

Tak to je celkem ideální, plánovali jsme se Štěpánem, že tam taky tak nějak pojedem. tak tam můžeme dát sraz v 22:00 u žlutého emka :)

HR
Uživatelem od:
21. 08. 2006

Tak v deset, záleží jak rychle pojede metro ze Zličína a jestli budu mít hlad :-)

Uživatelem od:
15. 07. 2008

Ahoj Honzo, vkolik myslí, že na tom čerňáku budeš? My se tam můžem dostat také dříve, ať tam nesedíš na patníku sám :lol:

HR
Uživatelem od:
21. 08. 2006

S tím pivem to nepřehánějte, ať nemusíme pořád stavět :-) No a já na Čerňáku budu asi u mekáče, protože o ničem jiném nevím a kfc přímo u místa odjezdu zavírá v deset.

Uživatelem od:
17. 04. 2008

Super, to je celkem kousek, díky za tip. Takže sraz je v této hospůdce. Najdete mě tam snadno, budu mít u sebe obrovský batoh.
A ty Jirko můžeš zabalit o trochu dřív a jet se mnou z Pardubic v 17:54 :wink:

Uživatelem od:
29. 05. 2008

Johny, v Hradci moc restaurací taky neznám. Když tam ale občas zajedem za kámošem, tak chodíme popít do restaurace Primátorka. Když půjdeš od nádraží na jih podél kolejí, přejdeš Gočárovu třídu, tak je to v ulici Všehrdova na pravé straně (kousek od Gočárovy třídy). viz. www.mapy.cz/#x=136250560@y=136400928@z=15@mm=ZP na mapy.cz není zobrazena. Doufám, že si to pamatuju správně (Naposledy jsem tam byl možná už víc než před rokem). Není to žádný pajzl a přehnaný luxus taky ne. Každopádně tam bylo výborný pivko a jídlo taky celkem šlo. V pátek tam ale asi nedorazím, protože když ty už budeš v Hradci popíjet, tak já budu asi teprve balit :) . Zdraví Jirka

Uživatelem od:
17. 04. 2008

Tak jsem se díval co mi jede do Hradce a bohužel tam budu už v 18:30. Tak jsem našel blízko buď hospůdku na vlakáči, nebo pizzerii Daniela. A ted se dívám dál a nádražka zavírá v 19:00 a pizzerie nevypadá moc lákavě. Neznáte to tam někdo? Aby jsme se měli kde sejít když odjíždíme až v 21:00 a ještě si vypít nějaké to pivko :wink: Něco co je blízko a dá se tam najíst a dobře napít .... Budu vám všem zato držet židle :wink:

Uživatelem od:
17. 04. 2008

Ahojte,
No a alkoholu si beru tak 3 litry, asi taky rumíka, dá se pít na mnoho způsobů... Litr padne určitě jenom na cestu tam a dva litry by pak měli stačit (vím že nebudou, ale nějak to na konci budeme muset vydržet) :roll:

Uživatelem od:
05. 12. 2007

Nazdárek, já povezu tak litr kořalky(do hor) a nějaké víno(párty).
Doufám že bude v autobuse prodej pivka....
tak za týden .... :twisted:
Lukas.

Uživatelem od:
07. 05. 2008

Lidičky- Vy mě děsíte :( netrénujte. Co tam budu dělat někde vzadu, když my utečete :?: Asi to vypadá, že budu hlídat řidiče aby nám neujel :lol: S tím srazem to taky vidím asi až na ten autobus, škoda, ale zase to bude zajimavější :wink: . S tím alkoholem to tedy vidíte jak, teda hlavně kolik? U mě asi vyhraje pravý,námořnický rum :oops: hlavně na chladné večery mám vyzkoušený grog a jak to tak sleduju tak ho bude velká spotřeba :lol: aby jsme nezmrzli :cry:

Uživatelem od:
29. 05. 2008

Ahoj Petro. Ty limity alkoholu mám zjištěný (teda pokud je pravda to, co jsem vyčetl v jednom průvodci :D ) Cituji: "Do Norska může osoba starší 18 let dovést 2 litry piva a 2 litry vína, (osoba starší 20 let může dovést 1 litr vína a 1 litr lihovin do 60%) 200 ks cigaret, nebo 50 doutníků, nebo 500 g tabáku. Potraviny je možné dovážet pouze v konzervách do 5kg na osobu." Docela drsný co? kdyby se to mělo dodržet tak je to zásoba tak na jeden večer :D :D :D
Jirka

Uživatelem od:
07. 05. 2008

Ahojky budoucí spolucestující, taky se tak těšíte? Taky určitě sbíráte fyzičku, já se snažím hodně jezdit na kole a chodit. Jsem zvědavá, jaké tam budeme mít počasí, půjdu si koupit ještě nějakou dobrou pláštěnku. Tak nějak taky přemýšlím jestli moskytiéru, ale asi stačí dobrý repelent.

Co se týče vařiče, my jsme měli vždy velkou bombu a jako rezervu ještě malou. A už jste přemýšleli o alkoholu? Měli bychom navézt nějaké zásoby. Nevíte, jestli jsou tam nějaké limity? Přece nebudeme dělat karimatkapárty bez alkoholu.

Jinak na srazík už není moc času a my jsme z daleka. Tak to vidím až na autobus. Tak se mějte krásně a užívejte poslední dny horka, tam možná bude jen sprška :D

Uživatelem od:
29. 05. 2008

Zdravím. K těm vařičům. My máme VAR2. Loni jsme táhli do Pyrenejí dvě velké kartuše a spotřebovali jsme tak půlku jedné (ještě jsme neměli zkušenosti). Takže jedna velká rozhodně stačí. Máme i závětří, které rozhodně doporučuju - hodně to plyn ušetří.

Uživatelem od:
01. 07. 2008

Jo a letni/lehky/cyklo spacak do Norska nedoporucuji. Jednou jsem ho tam mel - bylo to pravda na prelomu sprna a zari - a mrzl jsem prakticky kazdou noc v horach. Na Snohette taky tehdy snezilo, ale to byl konec srpna, v cervenci je tepleji.

Uživatelem od:
01. 07. 2008

Velky VAR by mel pri rozumnem zachazeni vydrzet. Vrele doporucuji koupit k nemu i zavetri - je hlinikove a usetri spoustu plynu.

Uživatelem od:
17. 04. 2008

Jaký sraz příští týden? Teď o víkendu to mělo být. Ale nikdo se k tomu nehlásí, tak to vypadá, že nic nebude, takže už jsem si pomalu začal plánovat víkendový výšlap někde po horách, abych trošku přivykl. Takže jesti něco chcete uspořádat, tak je nejvyšší čas, aby se začali hlásit lidi ...

A bombičky vydrží zhruba tolik: malá (CV270) vydrží 3-7 hodin a velká (CV470) 5,5-15 hodin hoření. Takže když budeme počítat střední plamen, tak velká kartuš vydrží zhruba 10 hodin. Než si uděláš jídlo, počítej cca 15 minut hoření, občas čaj a jiné ..... Sice tam vždy uvádí, že ti litr vaří za pár minut, ale osobní zkušenost je trochu jiná... Já osobně si beru dvě velké (450g - CV470) kartuše. To by mělo stačit. Když nebude, tak budu mít studou stravu nebo se to tam snad bude dát koupit, když budu mít moc, tak určitě někomu dojde :D Jo a mám něco podobného jak je ten VAR 2, na malé občerstvení to stačí :P

Sice je to kilo navíc, ale asi bych vždy jednu nechal v buse, takže by to nebylo tak hrozné. A vůbec jsem si pročítal pokyny a zjistil jsem, že vždy budu moct nechat aspoň část věcí v autobuse, protože nás bude celkem věrně sledovat .... Takže část jídla, špinavé věci apod. bych tam nechával v nějaké tašce, ať to nemusím tahat v baťohu ...

Uživatelem od:
04. 03. 2008

Janičko, taky nevím, jaký vyřič. Cenově se mi líbí Turistický vařič VAR 2, ale nemám odhad, kolik kartuší budu potřebovat :-(

Jak to vidíte se srazem v příštím týdnu?

Uživatelem od:
07. 05. 2008

Ahoj Johny, necháme se překvapit, třeba se něco uskuteční a nebo někam vyšlápnem :lol: . Ještě jsme přemýšleli nad vařičem, prosím, prosím kdo má zkušenosti na jak dlouho vydrží :cry: jestli stačí vzít jednu nebo víc :roll: ať je tedy na čem vařit(jestli se tomu dá tak říct) :lol:.

Uživatelem od:
17. 04. 2008

Tak to vypadá, že se v Praze sejdeme jenom my dva. To bude lepší, když zase přijedu k tobě, nebo ještě líp, můžeš přijet ke mě a můžem trošku potrénovat ve zdejších horách :D Dvoutisícovky tu sice nemáme, ale to by nás stejně zabilo, takže tím líp :wink:

Uživatelem od:
07. 05. 2008

Přespání v Praze chystej pro víc lidí, jestli se tedy domluvíme nějak dopředu a vyšlo by datum tak bysme se/nebo aspoň já /taky zúčastnili :D Pod půjčeným batohem se propadám už teď a to ještě není zbalený"chápeš"já ne :cry: jak to unesu :cry: to bude má poslední dovolená :roll: snad ji přežiji :lol: No nic, už jsem do toho zatáhla spoustu známých, tak to musím nějak s tou jejich výbavou přežít :wink: abych jim to ještě stihla v pořádku vrátit :lol: Ještě že nečtou toto fórum :wink: tak dobrou noc

Uživatelem od:
17. 04. 2008

Když nic nemáš, tak tím líp, aspoň se ti to líp ponese :lol: A věcí, který nebudu mít bude určitě spousta, už vidím naco všechno zapomenu ..... Že se tam fyzicky zničím, s tím počítám a těším se nato. To bude sranda až mě někdo ponese .... :lol:
Dobrá tedy, pláštěnku si vezmu, ikdyž to je zbytečný luxus když tam bude nádherně .... ale když se díky tomu přijdeš ke mě schovat .... :P
A co ten sraz, jak to vidíte? Já abych věděl zda si domluvit přespání v Praze víte.

Uživatelem od:
07. 05. 2008

Johny, tu pláštěnku si raději vem :lol: Co kdybych ji zapomněla :wink: tak si přijdu půjčit nebo se schovat. Já jsem zvědavá jak dopadnu já. Ještě nic nemám :cry: .Dneska my má kámoška půjčit spacák a bágl,tak :wink: snad to bude o.k. a nebudu muset taky kupovat :roll: to je věcí, co zjišťuju, že nemám :oops: Asi mě tato dovolená zničí jak fyzicky tak finančně :cry: ale přesto se těším :D

Uživatelem od:
17. 04. 2008

Ahoj Jani, tak nakonec jsem si vybral o trosku horsi spacak, komfort je tam pouze do -3. Ale snad to bude stačit. A v nejhorším můžeš přijít ke mě do stanu a můžem se zahřívat navzájem, to pak nezmrzneme :wink: A já taky počítám s dobrým počasím, ani pláštěnku si snad brát nebudu :D

A pokud to toho můžu kecat, tak mě by vyhovoval sraz 4. nebo 5. července

Uživatelem od:
07. 05. 2008

Ahoj,ahoj tak jsem po chvilce vynechání v úžasu. Johny ten spacák super, v tom by bylo teplo i mě a to je co říct :lol:. Děsíš mě, já pořád domlouvám pěkné počasí a ty se chystáš na SIBIŘ :wink: Byla bych ráda kdyby jsme ten druhý sraz stihli, tak se uvidí na kdy to vyjde a třeba se potkáme :wink: Zatím se budu těšit :D papa

Uživatelem od:
17. 04. 2008

No nebylo by to špatné. Sice takhle dopředu nevím jak budu mít čas, ale snad to vyjde :wink: Tak holky Špatninkovi se domluvte a můžem zas někam zajít ....

Uživatelem od:
04. 03. 2008

Určitě bych byla pro, minule se nám to, myslím, fakt vydařilo :) Ne ale dřív než za 14 dní - co vy na to?

Uživatelem od:
03. 05. 2008

Srazík možná podnikneme před Norskem etě jeden, tak stačí když budete dál sledovat fórum... :wink:

Uživatelem od:
11. 06. 2008

Ahoj všem,
taky jedeme letos do Norska a teprve teď jsme objevili tohle fórum. Jsem tu poprvé a nestačím :shock:
Pěkně jste to tu rozjeli, škoda, že jsme nestihli ten sraz - ačkoli bydlíme oba v Praze (jeden rodilý Moravák v osobě mé lepší polovičky nicméně přibyde).
Jinak co se zimy týká, taky mám už dopředu obavy, poněvadž jsem zmrzlina a má teplota se většinou řídí teplotou okolního světa... Osvědčila se mi ta láhev s horkou vodou (klidně plastová).

Petra + Zdeněk Váchovi

HR
Uživatelem od:
21. 08. 2006

Tak termosku nebo termohrnek a na noc uvařit grog ;-)

Uživatelem od:
17. 04. 2008

A kdo mi to ukazoval fotky se stanovým táborem rozloženým na spoustě sněhu (na ledovci)???? Nooo? Noto jste už zapomněli? Nepředpokládám, že na sněhu bude +10 stupňů. Proto jsem si vybíral takový spacák, letní mám taky, ale nechci zmrznout (ikdyž pravda spacák do -8 je možná až moc). A já zatím nemám nikoho kdo by mě ve stanu (a tím spíš ve spacáku) zahříval :cry:

Uživatelem od:
29. 05. 2008

S Jendou naprosto souhlasím. Loni jsme byli v Pyrenejích s cyklospacáky s extrémem kolem nuly a stačilo to. I když tam jednou v horách teplota možná nebyla daleko od nuly, tak se to přežít dalo. Neříkám teda, že jsem se tuto noc zrovna nějak super vyspal :D

Uživatelem od:
20. 05. 2008

Chlape,neblázni,nejedeš na Sibiř,leda bychom tam ve snaze ulovit pižmoně zabloudili... Jedeme sice do Norka,ale v létě. Takže pokud by mělo sněžit,bude spíš pršet. Dle mého názoru bude stačit bohatě spacák 3-sezónní, s etrémem do nuly. Tahat zimní spacák co váží 1,8 kg bych nechtěl,navíc pro mě by byl krátký. A budeš spát ve stanu. Já si asi vezmu spacál letní a nějaké termoprádlo,jestliže by bylo opravdu chladno. A jestli chceš typ na výrobce,zkus tady http://www.prima-spacaky.cz/ Doporučoval bych Tuláka,měl by Ti stačit. A podívej se do jarních akcí :wink: A nebo se zajdi podívat do Letňan na výstavu.

Uživatelem od:
17. 01. 2008

Ahoj,
s přítelkyní jsme se přihlásily na tento zájezd a rád bych od Vás získal pár rad...tohoho typu je to náš první zájezd a musíme si nakoupit vybyvení...uvítal bych nějakou radu hlavně ohledně obutí(jestli jsou potřeba kontníčkové pohorky,nebo stačí lehčí obuv,je to přeci jen v létě,tak bych se pak nerad pařil :D )jinak uvítám jakoukoli radu ohledně vybavení sebou atd.

díky za odpovědi a doufám,že pojede dobrá parta :wink:

už se nemůžem dočkat :D

Vážíme si vašeho soukromí

Pomocí cookies analyzujeme návštěvnost, přizpůsobujeme obsah a reklamy podle vašich potřeb. Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s tím, že cookies používáme.