Tanzanie 2012

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Nádobí brát nemusíte, to na safari dostaneme.

Uživatelem od:
14. 12. 2011

ahojte,
jo,brozura dorazila.dekujeme.
na safari nam budou varit - a jak to bude s nadobim? mame si vzit treba pribor,hrnek,..?nebo bude na miste? diky moc.marťa.

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Zdravím spolucestovatele do Tanzanie,
ceny jsou v Tanzanii podobné jako v ČR, nebude problém si jídlo kupovat. Jen záleží kde, v luxusnějších zařízeních na některých místech mohou být i o dost vyšší. Od místní CK máme na safari 1 litr vody denně, jinak bude možné si ji koupit anebo musíte používat ty tabletky. Samozřejmě to není Švýcarsko, ale čistota a sprcha by měla být v pořádku všude, kde budeme spát "pod střechou". Na safari jsme ve stanech a tam sprcha rozhodně každý den není, ale některé dny aspoň jakás takás ano. Ohledně moskytiéry, no tak to nedokážu úplně zaručit, že tam určitě bude, ale většinou bývá. Dorazila vám informační brožura? Odešla už v pátek a některé informace tam píšeme.

Petr.

Uživatelem od:
25. 07. 2011

Cus Marto,

Ohledne tech cen v Tanzanii - doporucuju zkouknout Lonely Planet pruvodce (nejlepe v anglictine neb ten je aktualnejsi) - vetsinou tam maji sekci jidlo s nejakyma odhad cenama. Je to separe kapitola, takze se to da rychle zkouknout i v knihkupectvi bez nutnosti nakupu :)). nebo take www.hedvabnastezka.cz je dobry zdroj info.

Jinak mam dotaz krome te vody na safari (to se pridavam k holkam) take na ostatni ubytko - resp s predpokladanou cistotou, kterou tam inzeruji. Ne ze bych potrebovala nejaky luxus, ale spis nejaky blizsi info at vim co zabalit do baglu. Moznost sprchy bude vsude?
Mam si sebout pribrat moskytieru nebo ji tam maji?
Dik,
Jana

Uživatelem od:
14. 12. 2011

caute,
taky jeden dotaz a taky k vode...balena voda na safari bude zahrnuta v cene (jidlo na safari) nebo si ji pred safari budeme kupovat sami? A kdyz jsme u tech cen - bylo by mozne ziskat nejaky prehled cen za zakladni potraviny a piti, co kolik stoji. at mam predstavu, kolik si asi vyhradit financi na jidlo a piti. diky moc.Marťa.

Uživatelem od:
14. 12. 2011

Ahoj všem,

Jani já jedu také sama, tak se mi můžeš ozvat na mail lenka.hrom@volny.cz. Kláro tabletky na úpravu vody si pro jistotu beru :)

Lenka

Uživatelem od:
14. 12. 2011

Ahoj všem,
Jen bych se chtěla zeptat, jestli víme jak to bude s pitnou vodou na Safari? Tedy jestli bude k dispozici ke koupi balená voda, nebo jestli je vhodnější vzít s sebou případně tablety na úpravu vody?
Diky Klara

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Ahoj,
co se týče toho ubytování, máme ho předběžně dojednané, ale může být ještě nějaká změna - tyhle informace bychom tedy raději upřesnili až v informační brožuře, která přijde cca měsíc před odletem. Co se týče toho stanování, tak dvě noci budeme v kempu nad kalderou Ngorongoro, který leží výše a může tam být zima, třeba i kolem 7 stupňů v noci. Jinak jste přihlášeny tři jednotlivkyně, tak snad se některá ozve ;-)

Zdraví,

Petr.

Uživatelem od:
25. 07. 2011

Ahoj vsem ucastnikum zajezdu :),
Mame sice jeste pres 2 mesice cas, nicmene mam par otazek:
1. Co se tyce ubytovani mimo Safari - je mozne poskytnout nejake blizsi info - jsou tam prikryvky? Pokoje jsou po kolika? Sprcha bude v ramci pokoje nebo na chodbe? (at vim co zacit/ nezacit shanet :))
2.Mozna blba otazka, nicmene preci - jaka je cca predopoklada nocni teplota v tech mistech kde budem kempovat?:) Nevim presne kde budem stanovat, (v jake nadmorske vysce) abych odhadla zda spacak optimum 17C bude stacit - nebo jestli mam pobrat radeji teplejsi (bohuzel objemnejsi).
3. posledni otazka :) - je nekdo, kdo jede sam a je ochotny se mnou sharovat stan?:) Kazdy usetreny cm3 v baglu se nam asi bude hodit :)))

Packo a dik predem za odpoved.
Jana

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Ahoj, jinak teď (půl roku předem) je přihlášeno 10 lidí, což by nám pro uskutečnění zájezdu už stačilo. Ale zatím jsme nerozhodli, na jakém počtu přihlášování "zarazíme". Zdraví Petr.

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Milý Pavle,
dovolím si odpovědět za Petra. Na zájezd do Tanzánie volná místa ještě jsou. Termín, do kdy nejpozději se půjde přihlásit, není stanoven - je nutné, aby byla volná místa (resp. dostupné letenky). Samozřejmě čím dřív se člověk přihlásí, tím líp. Co se týče očkování, tak do Tanzánie je povinné očkování proti žluté zimnici. Dále doporučujeme očkování proti hepatitidě typu A i B, které se hodí i pro jiné země (včetně evropských), případně očkování proti břišnímu tyfu. Kromě toho je před nástupem cesty žádoucí začít (po konzultaci s lékařem) užívat antimalarika.
Soňa

Uživatelem od:
24. 07. 2006

Ahoj Petře,
chtěl jsem se zeptat, jak to vypadá s obsazeností zájezdu, zda jsou ještě nějaká volná místa a do kdy nejpozději půjde udělat případná rezervace?

Dále jsem se chtěl zeptat, jak to na uvedeném zájezdu vypadá s rizikem příp. tropických chorob, zda jsou místa kam se jede bez problémů, nebo zda je nutná nějaká zvýšená opatrnost, antimalarika, očkování ap.

s přáním hezkého dne

Pavel Cink (www.cink.eu)

Uživatelem od:
01. 12. 2009
Přesný termín je už cca týden na webových stránkách.
Uživatelem od:
17. 02. 2011
Jedním z mých životních snů je, se podívat do afrických NP a vidět to, co vidím pouze v dokumentárních filmech. Doufám, že tento zájezd budete nabízet i v dalších letech - abych si na to mohla našetřit =)
Uživatelem od:
01. 12. 2009
Ano, už máme i přihlášené a zaplacené účastníky, i když zatím není známý přesný termín, takže to víc začne spíš až po tom upřesnění. Jinak už nic zákulisního asi nevím ;-)
Uživatelem od:
27. 09. 2009
Už se někdo přihlásil?:-) Jsou ještě nějaké zákulisní informace?;) Vypadá to hodně lákavě!

Vážíme si vašeho soukromí

Pomocí cookies analyzujeme návštěvnost, přizpůsobujeme obsah a reklamy podle vašich potřeb. Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s tím, že cookies používáme.