Skotsko 2007

Uživatelem od:
01. 03. 2007

Počkej to je snad zakázaný jen v Londýně apod. - centra velkých měst - zakázaný nože a kasry, ne :?: :!:
Teda doufám já beru švýcarák a nerada bych aby mi ho zabavili.
To ho nechám v buse - autobus snad nebudou celý prohledávat...

Uživatelem od:
18. 07. 2007

Jak je to do Británie s těmi noži - člověk nesmí mít kapesní, ale může mít kuchyňský? Nebo prostě smůla a musíme jet bez nože a leda si nějaký koupit v Anglii?

A jsou nějaká omezení na potraviny? Nic takového jsem sice nečetla, ale kamarádovi z práce před rokem zabavili při kontrole všechno jídlo, které si vezl na dovolenou.

Uživatelem od:
18. 07. 2007

Síťku mám zatím jednu - kupoval si ji brácha do dunajský delty někdy před rokem, má cenovku 69Kč. 8liber - to musí být pozlacené :shock:

Ale je to síťka bez klobouku, jen nasazovací. Síťku s kloboukem prodává Pavel Veselý z Brna, myslím že za 200Kč??

Druhou síťku koupíme dneska a musíme ji pořádně vyprat - brácha říkal, že u té nové by se smradem udusil.

Tea Tree oil? Taky zajímavý nápad. Ale použitelný spíš pro ženský, mužům po něm rostou prsa :D (pravda, pomalu a jeden zájezd to nevytrhne, že :wink: )

Uživatelem od:
01. 03. 2007

A v Bauhausu mají ty ''stohovací'' redukce - co se dají zasunout do sebe. A tamtéž, v Hornbachu, v Tescu, asi i Baumaxx, Baumarkt, Obi, mají ''ježky'' adaptéry, ale ty jsou drahý.
To jen tak že mi to Kamila připomněla - kdybyste ještě někdo neměl adaptér.

To kamila: Za kolik máte ty síťky? V GB to stojí prý 8 liber.... Já zkusím na ty mrchy kousavý Tea Tree Oil - když to funguje na koně, tak proč ne na lidi.

Uživatelem od:
18. 07. 2007

Mých 160cm se taky pohodlně složí všude :) , ale manžel má zhruba těch 200cm a je to často problém. Budem doufat, že to půjde. Snad mu to těšení zpříjemní :)
Jdem dneska ještě koupit druhou moskytieru přes obličej, ty hryzající mrchy by to mohlo trošku odradit (byť ne moc - běžné síťky mají oka, kterými ty bestie stejně prolezou).
Jinak kdyby někdo z Prahy čirou náhodou ještě sháněl ten adaptér, tak je mají v elektru na Florenci.

Uživatelem od:
01. 03. 2007

To kamila:
No v tý Břeclavi to právě že koupit jde. Ale fakt nemám čas tam jet, volno mám až od čtvrtka a to mám spoustu práce doma :(
Já nějakým autobusem Mercedes jela na jaře, no na mých 163 cm je to luxus, dobře se tam spí ale fakt nevím odhadnout na ty 2 metry. I když kamarád když měl pro sebe 2 sedačky tak si nestěžoval :lol: měří taky asi 195.

Uživatelem od:
18. 07. 2007

Karosa byla zlatá, cestu na Korsiku jsme s ní zvládli docela v pohodě. Ten Mercedes má místa o hodně méně? Jestli jo, bude to pro Zdendu docela utrpení, sedět celou cestu bokem. Škoda, že mě nenapadlo se ptát na typ autobusu hned při objednávání zájezdu :( Byla jsem tak ráda, že jsme se ještě dostali a strašně se na Skotsko těšíme.

Anonym (neověřeno)

Karosou nejedeme vůbec ani jeden zájezd, má pro nás bohužel malé kufry a celkově málo míst pro pasažéry. I když na místo na nohy bývala stará Karosa 736 (neklimatizovaná) vůbec nejlepší...

Uživatelem od:
18. 07. 2007

to>cody
Avon má celkově přihlouplý systém, nic se nedá normálně koupit - dokonce ani v pražském Avon centru, tam mi flaštičku ukázali, nechali ohmatat a neprodali :( Měla jsem akorát štěstí, že jsem narazila na takový ten trhovecký Avon stánek, kde byli ochotny ty tři lady ženy prodat některé kusy své "prezentace" a tohle bylo naštěstí mezi oněmi prodejnými.

Znáte někdo ten autobus Mercedes? Je tam dost místa na nohy? manžel je dvoumetrovej a nemůže v některých autobusech vůbec nacpat nohy. předpokládala jsem, že pojedem Karosou (dle probírané krabice), tu máme vyzkoušenou, že je v pohodě.

Uživatelem od:
01. 03. 2007

Já už ten ten přípravek zakoupit nestihla, jelikož na rozdíl od Břeclavi v Brně jsem žádný obchod s Avonem neobjevila, do Břeclavi nemám čas jet a přes Avon Lady to trvá dost dlouho :(
No nevadí, zkusím jiné recepty.
Tak ahoj v pátek, by mě zajímalo jestli z toho Hradce ještě někdo kromě mě jede :lol:

Uživatelem od:
18. 07. 2007

Zdravím, taky jedem do Skotska. Ten přípravek od Avonu jsem jeden koupila, jsem zvědavá na účinek. Shání se to mizerně, když jeden není běžným nakupovatelem Avonu.

Anonym (neověřeno)

To Bulva: Ne, letos pojede jiný dopravce, s Vlastou jsem teď byl v Rusku, teď pojede jako loni Maďarsko.

Petr.

Uživatelem od:
20. 01. 2007

Jo, a byla jsem s Mundem v Bretani a Irsku, bezvááá, těšte se všici!!!

Uživatelem od:
20. 01. 2007

Tady taky jedna Skotka, která si zbytečně zakoupila repelent na mikrokurvy. Doufám, že mi z eráru bude občas povoleno se pomazat :lol:

Uživatelem od:
05. 03. 2007

Zdar, snad ne e ... jo a Petře, doufam že s námi jede jako řidič Vlasta :) :?:

Uživatelem od:
01. 03. 2007

Tak by mě zajímalo jestli se nás ten kritický stupeň teroristického ohrožení v Británii bude nějak týkat. ????? :?: :!:

Anonym (neověřeno)

Ahoj, pokud to technicky půjde, tak snad ano, rád bych :-)

Petr.

Uživatelem od:
05. 03. 2007

Zdar Petře, tak doufam že se i letos dočkáme rádia Mundo :wink:

Anonym (neověřeno)

Ahoj "Skotové",
na marockém fóru to s plazy a štíry silně přehání, ale muchničky ve Skotsku jsou bohužel realita včetně toho, že na ně repelenty skoro nezabírají. Ty potvory by nás neměly provázet pořád, jsou totiž hlavně na západním pobřeží a ostrovech a neobjevují se, pokud svítí slunce, je vítr nebo prší. Nejhorší je to k večeru při bězvětří, akorát tak v době, kdy se staví stan ;-) Existuje na to jeden hodně zvláštní recept, který bude na zájezdu určitě zdrojem srandy - jediným účinným "repelentem" je prý tělový krém Avon Skin So Soft :-) Je pravda, že jsme to nezkoušeli, ale spoluprůvodce Pavel to slyšel z několika nezávislých zdrojů a když např. na Googlu zadáte slova "midges" a "avon", tak se vám ukáže spousta článků, které to potvrzují. Uvidíme, sami jsme na to zvědavi. V každém případě několik těchto dámských přípravků bereme jako erární výbavu :lol:

Petr.

Uživatelem od:
18. 06. 2007

AHOJ všichni nadšenci turismu, já teda s Váma letos do Skotska nejedu(vyhrálo Rusko a vodka na 1000 způsobů) ale byli jsme tam asi před dvěmi léty s jinou cestovkou a ještě než přečtete další řádky SKOTSKO JE NÁDHERNÉ, KRÁSNÉ, ROMANTICKÉ....NEJNEJNEJ ale jako správný škodolibec Vás chci upozornit na místní specialitu proti které mi všichni štíři a plazi zmiňovaní zde na výše uvedeném foru o Maroku připadají jako neškodná havěť. Jedná se o místní komárky zvící kmínu zvané "midžis"( fonetický přepis), o kterých jsme se samozřejmě dozvěděli asi 15 minut před prvním útokem. Takže až budete přijíždět do kempu a budete z autobusu vidět lidičky ve včelích kuklách, možná se budete také smát jako my až do výstupu ven. Nemůžu vynechat památnou větu " ty potvory vám vlezou všude!" Každý na jejich štípání reaguje jinak, manželce se vše slilo do jednoho velikého červeného koláče, jiný měl pupence jako pětikoruny. Tisíce a tisíce těchto potvor se nás snažilo vystrnadit z této krásné země, ale místo samostné bylo fakt nádherné(myslím Skotsko).
RADA: Repelenty koupené v naši drahé zemi nefungovaly, spíše naopak a aktivní sousedé stavějící stan vedle nás se po postřiku naším repelentem stali ještě větší chuťovkou pro tyto potvory. A tak jsme vzali obchůdky útokem a nakoupili repelenty místní, které na krátký čas opravdu zabíraly, obzvláště ty, které obsahovaly nějaký levandulový extrakt. Tím se stal výletík snesitelnější.
Tolik o Skotsku, ale třeba budete mít štěstí a vůbec na ně nenarazíte, což by bylo vůbec nejlepší. Ale ten škodolibec vevnitř se opět ozývá a říká mi, že midžis ke Skotsku patří a kdo je pozná, už mu nebude nikdy vadit ten solo poletující komár po ložnici, který Vám dnes znepříjemňuje spaní, nám už nevadí. Papapa a klidnou dovolenou přeju.

Uživatelem od:
01. 03. 2007

Ahoj, myslím že je to o lidech. A když se budeme všichni snažit tak to nezapomenutelná dovolená :wink:
Já už se nemůžu dočkat, dovolenou potřebuju a něco mi říká že to bude super :D

Uživatelem od:
23. 06. 2007

ahoj, tak se taky hlasim, s kamoskou jedeme taky, tak snad to bude fajn :-)

Uživatelem od:
01. 03. 2007

Teda zájezd skoro plný a sem nikdo nepíše. :(
Máme 4 týdny do odjezdu, už se těšíte?

Adaptér pořád nemám, ale jinak už jsem celkem ready.
Kdybyste někdo měl problém se stanem, mám volné místo 8)

Uživatelem od:
07. 08. 2006

Ahoj!
Taky s vámi jedu do Skotska! (snad!) :D Hudební nástroj určitě vezmi! Kytara se snad někam vejde a je to skvělá věc pro "teambuilding"! :wink: :lol: Loni na zájezdu do Norska měli kytaru dokonce páni řidiči.

Uživatelem od:
01. 03. 2007

Čauky tak mě ještě napadlo - berou se s sebou na zájezdy hudební nástroje? Určitě by to bylo fajn jako zpestření cesty, nedávno jsme s kamarádama jeli sice jen 100km ale hodilo se to :wink:
Mám kytaru, tak bych mohla vzít - ovšem za předpokladu že se v autobusu najde vhodné místo aby bez úhony přežila celý zájezd :)

8 týdnů a 3 dny do odjezdu :D

Uživatelem od:
01. 03. 2007

Tak to já už ty základní věci mám - stan, vařič, boty, trek. hole, ďigitální foťák, průvodce Skotskem :lol:
Jen ten adaptér a nějaký další účastníky :!:
Jo pardon - jedna základní věc mi ještě chybí - lahvinka dobrého alkoholu :wink:

Už aby byl 20. červenec - zkouškový za mnou a dovolená přede mnou :D

Uživatelem od:
05. 03. 2007

Adaptér taky pořád shánim, ale jeste nemam stan a dalsi veci :D
Uz to vidim, jstejne jako loni vse budu shanet v den odjezdu :D

Uživatelem od:
01. 03. 2007

Ahoj,
kdo ještě jede do Skotska? Přece nejedeme jen my tři, ozvěte se, nikdo vás neukousne :lol:

PS: Má někdo ten adaptér? Stále nemůžu sehnat. :(

Uživatelem od:
13. 03. 2007

to cody: Nejdřív jsem chtěli jet z Hradce, aby jsme si mohli zabrat nejaky dobry mista. :D Ale pak jsem zjistila, ze stejne maji rozpis, tak asi pojedeme z Prahy. Jsme totiž ze Znojma a je nám jedno jestli pojedeme do Phy nebo do Hradce.
Jj, Bad Step asi nebude nic přijemnýho. Obvzlášť pro mýho přítele, kterej měl problém i s lednickou rozhlednou :)

Uživatelem od:
01. 03. 2007

To xbina02: Taky už se těším. Trochu jsem měla obavy z Cuillen Hills, hlavně teda ty plotny, Bad Step. No uvidíme:-) Odkud pojedeš Ty? Hradec, Praha, Plzeň?

To anyone: Kde se dá sehnat ten adaptér do skotských tříkolíčkových zásuvek? :? Díky

Uživatelem od:
13. 03. 2007

To cody: Jj, už se ozvali. Hned v pondělí to jdu zařídit. Tak se těším, že se tam potkáme. :) Jen se trochu bojím těch výšlapů - doufám, že to zvládnu..

Uživatelem od:
01. 03. 2007

Tak jedu, už mám zaplacenou zálohu. V případě potřeby bych vzala jednoho spolunocležníka do stanu (mám stan dělaný pro 4 osoby, ale pro 2 je tak akorát), výměnou za to, že by on vzal vařič :wink: Domluva jen předem, na pohlaví nezáleží, podmínkou pouze slušné chování :lol:

To xbina02: Už se ozvali? Mě odpověděli vždy bleskurychle 8)

To Bulva: Jaký máš nástupní místo? Já Hradec :)

Uživatelem od:
13. 03. 2007

Ahoj, ráda bych jela taky, ale jeste se mi neozvali, tak doufam, ze se tam jeste nejaky mistecko. :)

Uživatelem od:
05. 03. 2007

8) Urcite se niceho bat nemusis, je to super cestovka, loni jsem s nimi byl v Madarsku a vse bez jedineho problemu :), letos se akurat bojim, aby si ridic nespletl strany a jezdil v levo :lol:

Uživatelem od:
01. 03. 2007

Kdo jedete letos do Skotska? S Mundem pojedu na cesty poprvé, doufám že tam potkám samé fajn lidi :wink:
Napište, ať se seznámíme trochu už dopředu:-)
PS: Doufám že tam bude i nějaká holka, že tam nebudu sama mezi samými muži :lol:
Cody

Vážíme si vašeho soukromí

Pomocí cookies analyzujeme návštěvnost, přizpůsobujeme obsah a reklamy podle vašich potřeb. Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s tím, že cookies používáme.