Recenze

V roce 2011 jsem neměl s kým jet na dovolenou a z doslechu jsem objevil CK Mundo. Po několika dnech váhání jsem se přihlásil na Korsiku. Počáteční obavy jet sám se už během cesty tam rozplynuly. Účastníci zájezdu byli přátelští a skoro každý večer byla společenská zábava ve stylu karimatka party, takže jsem si vůbec nepřišel sám a vracel jsem se nadšený. Další roky jsem s Mundem rád jezdil znovu a vždy s příjemným pocitem nově poznaných míst i lidí. Na zájezdech oceňuji připravenost průvodců a jejich ochotu udělat změnu programu, pokud si to situace vyžádá.

Zdeněk Měřínský, Praha (zájezdy Andalusie a Kastilie 2015, Rumunsko a Moldavsko 2015, Sicílie a Liparské ostrovy 2014, Řeka Salza 2013, Pyreneje 2012, Korsika 2011)

Od prvního zájezdu do Švýcarska je pro mne tato CK jasnou volbou. Hlavní předností je výborná organizace, vždy milí a usměvaví průvodci, kteří poskytnou spoustu zajímavých informací. Za zmínku stojí i program zájezdů, který kombinuje jak města, tak přírodu a vše je zakončené večerní karimatka party. Vyhovujeme mi i neustále se rozšiřující nabídka zájezdů, takže se někdy musím těžce rozhodovat. S Mundem jsem si vyzkoušela i ferraty a dvoudenní trek, tyhle zážitky ve mně zanechali dobrý pocit a chtěla bych je ještě někdy vyzkoušet. Mundo vřele doporučuji všem, kteří mají rádi fajn partu lidí.

Martina Lipenská, Raspenava (zájezdy Auvergne 2016, Paříž a Versailles 2014, Benelux 2013, Skotsko 2013, Italské Dolomity 2012, Norsko a Švédsko 2011, Švýcarsko 2010)

Mundo je ideální, když chci něco zajímavého zažít a navíc není problém vydat se na zájezd sám, pokud zrovna nemám s kým jet. Člověk se tam ve společnosti fajn lidí a průvodců nikdy necítí sám. Během let potkávám i staré známé tváře z minulých zájezdů. Na Mundo jsem si zvykl, už vím, co tam čekat. Líbí se mi také večerní karimatka párty, pohodová atmosféra a velký podíl mladých lidí na zájezdech.

Petr Čapek, Trutnov (zájezdy Rumunsko–Transylvánie 2016, Auvergne 2015, Toskánsko 2015, Finsko 2014, Rila a Pirin 2013, Slovinsko 2012)

Většina lidí si nejprve vybere destinaci a pak hledá možnosti, jak se tam dostat. S Mundem je to trochu jiné. Když nás kdysi zlákal a pak nadchnul zájezd do Pobaltí, v dalších letech už jsme tolik nekoukali, kam bychom rádi jeli, ale v první řadě jsme vybírali podle toho, kam pojede Mundo. Myslím, že to tak má spousta jejich klientů. I Mundo se s léty mění, už nenabízí jen absolutní cenové pecky pod stan, létá i na opačnou polokouli a místy nabízí ubytování pod střechou, ale stále tu zůstává optimální vyváženost ceny, široce zaměřeného programu, zajištěné organizace cesty či bydlení a na druhé straně dostatečné svobody např. ve městech, kde neexistují známé skupinky kolem průvodcova deštníku. Prostě dostanete mapu, tipy, co stojí za vidění a už je na vás, co si vyberete. Vřele doporučuji.

Martin Čermák a Lucie Šerá, Brno (zájezdy Švýcarsko 2013, Rusko a Pobaltí 2012, Zakarpatská Ukrajina 2011, Krym 2010, Turecko 2009, Maroko 2008, Pobaltí 2007)

S Mundom som absolvovala zatiaľ iba 5 zájazdov. Je ideálny pre tých, ktorí chcú veľa vidieť a zažiť. Program býva veľmi pestrý, počas zájazdu sa človek postupne dozvedá o zaujímavostiach krajiny a „nudiť“ sa ani nestihne. Človek má na konci zájazdu pocit, že už sa viacej ani vidieť nedá. Napriek tomu, že je to organizovaný výlet, dáva aj pomerne veľa voľnosti (hlavne v mestách, kde každý môže navštíviť to, čo ho zaujíma a gurmáni môžu ochutnať miestne špeciality). Dúfam, že sa mi podarí navštíviť s Mundom ešte veľa krajín a ako počítam, je ich v ponuke stále viac a viac.

Jana Ďuricová, Ostrava (zájezdy Zakarpatská Ukrajina 2012, Krym 2010, Pyreneje 2009, Skotsko 2007, Rusko a Pobaltí 2006)

Jak říká notoricky známé pravidlo, do hor člověk nemá chodit sám. Proto jsem do svých prvních velkých hor vyjela v roce 2004 s Mundem. Od té doby jsem na cestách s ním snědla několik kilogramů tatranek, vystoupala pár tisíc výškových metrů, profotila metry barevných filmů a posbírala desítky nových přátel. S úsměvem říkám, že je to ta nejlepší závislost, kterou jsem si mohla vypěstovat.

Pavla Slepičková, Strakonice (zájezdy Italské Dolomity 2015, Provence 2015, Slovinsko 2014, Makedonie a Kosovo 2012, Sicílie a Liparské ostrovy 2011, Island 2010, Norsko 2009, Pyreneje 2008, Korsika 2005, Bulharsko 2004)

S Mundem jsem byla na třech zájezdech. První bylo Rumunsko a Moldavsko - jeden z nejlepších zážitků v mém životě, protože se sešla výborná parta, se kterou jsme se pak domlouvali i na dalších společných zájezdech. Oceňuju i profi práci průvodců, kteří nám vždy při přejezdech říkali zajímavé informace. Taky je fajn, že prohlídky měst nejsou "za deštníkem", ale každý může jít tam, kam ho to táhne. Mundo je podle mě ideální pro lidi, kteří nemají čas vše zařizovat na vlastní pěst, nebo z toho mají strach, ale chtějí zažít dobrodružnější dovolenou, než se jet na týden vykoupat k moři do Chorvatska.

Nela Fenclová, Františkovy Lázně (zájezdy Makedonie a Kosovo 2012, Albánie 2011, Rumunsko a Moldavsko 2010)

I když ráda cestuji na vlastní pěst, nemá to na výlet s CK Mundo. To jsou opravdové prázdniny, kdy nejen utíkám od práce, ale jedu si nabít baterky nezapomenutelnými zážitky. Východ, západ, sever či jih, stan nebo hostel, vždy je to dobrodružství plné šťavnatých chvil, nádherných výhledů, výborných chutí a neodolatelných vůní v kruhu úžasných lidí. Pokaždé taky díky skvělým průvodcům a spolucestovatelům zjistím, kam chci jet příště. A určitě s Mundem.

Joanna Nowak, Praha (zájezdy Rumunsko – Transylvánie 2016, Srí Lanka 2016, Sicílii a Liparské ostrovy 2015, Černá hora 2014)

„Munďácké“ zájazdy sú dobrodružný typ dovolenky, ktorý mi vyhovuje do bodky. Som vďačná za pocit maximálnej voľnosti a istoty v neznáme, za priateľov, s ktorými signál tej správnej vlny sa nevytráca, navigáciu sprievodcov, za program s nezabudnuteľnými zážitkami, za možnosť preniknúť do hĺbky tajov tej-ktorej krajiny… A nemôžem nespomenúť ten blažený pocit, keď na konci zájazdu česká väčšina mimovoľne používa slovenské slovíčka. ;-) Pre mňa osobne iná alternatíva "pohodovo-akčne" prežitej dovolenky neexistuje.“

Soňa Hanigovská, Medzev (zájezdy Maroko 2013, Východní Turecko 2012, Pyreneje 2011)

CK MUNDO? Super... Na dovolené s nimi jsem byla již několikrát a vřele doporučuji... skvělý program zájezdů, super průvodci, jakýkoliv problém byl vždy vyřešen... Ideálně "utracené" peníze za dovolenou... Jezdím s nimi téměř každý rok a neměnila bych. Pokud hledáte poznávací zájezd, na kterém chcete co nejvíce poznat danou zemi od přírody, přes města, kulturu a další zajímavostí a nepotrpíte si na komfortní ubytování v hotelu, které tady nenajdete, jeďte s touto CK. Doporučuji spíše mladším lidem nebo starším lidem s "mladým duchem".

Lucie Benešová, Praha (zájezdy Andalusie a Kastilie 2016, Francouzské a švýcarské Alpy 2016, Island 2015, Finsko 2014, Paříž a Versailles 2013, Švýcarsko 2013, Irsko 2012, Černá Hora 2010, Bretaň a Normandie 2004, Pobaltí 2003, Slovinsko 2002, Norsko 2001)

Mundo není klasická cestovka, nemusíte se bát, že budete někde chodit "za deštníkem". Naopak máte volnost a program je připravený tak, že si určitě každý přijde na své. A že se bojíte cestovat sami? Že tam nenajdete kamarády, přátele? Tak to je to poslední, čeho se můžete bát! Protože s Mundem všichni cestují na stejné vlně! Takže ahoj na nějakém dalším zájezdu. :-)

Daniel Jahn, Plzeň (zájezdy Řecko 2015, Rumunsko a Moldavsko 2014, Rusko a Pobaltí 2013, Benelux 2013, Maroko 2011, Albánie 2010)

S Mundem jsem byla na 5 zájezdech. Vyzkoušela jsem cyklozájezd, poznávací i pěší turistiku. Vždy se sešla skvělá parta lidí, s řadou z nich jsem v intenzivním kontaktu dodnes (např. s tzv. „Pyrenejčaty“ ;-)). Program zájezdu byl vždy skvěle koncipovaný, aktivita prokládaná odpočinkem i kulturou, což jsem ocenila, neboť tak člověk pozná zemi v několika směrech! Mundo mi změnilo život. Naučilo mne milovat hory, dalo mi skvělé přátele a ukázalo mi, že i pod stanem může člověk zažívat silné pocity štěstí. Mundo doporučuji, kde se dá, protože mám i zkušenost s jinými cestovkami, které nesahají munďáckému programu, ceně, průvodcům i lidem, kteří se na zájezdu sešli, doslova ani po kotníky.

Karin Kupková, Frýdek-Místek (zájezdy Pyreneje 2010, Slovinsko 2009, Maroko 2009, Rumunsko 2008, Holandsko na kole 2007)

Mundo je pro mě od roku 2010, kdy jsem s ní poprvé vycestovala do Řecka, cestovka č. 1. Vlastně si od té doby plánuju cesty podle její nabídky, která je stále pestřejší a lákavější. Mundo je pro mě záruka skvělého programu, profesionálních a bezva průvodců a prima party spolucestovatelů. I když jsem několik zájezdů jela „sólo“, vždy jsem poznala spoustu fajn lidí a mezi nimi získala několik opravdu dobrých přátel. Mohu jen doporučit.

Irena Zítková, Hradec Králové (zájezdy Albánie 2016, Benelux 2016, Andalusie a Kastilie 2015, Norsko 2015, Finsko 2014, Paříž a Versailles 2014, Srí Lanka 2014, Korsika 2013, Slovinsko 2012, Maroko 2011, Řecko 2010)

S CK Mundo jsem projel 15 zemí a dostal jsem se na místa, kam bych se s žádnou jinou CK nepodíval. Za největší výhody považuji výbornou partu lidí ve věku od šestnácti do šedesáti a volnost programu. To vše za bezkonkurenční cenu.

Jan Rábik, Hořovice (zájezdy Sicílie a Liparské ostrovy 2016, Rumunsko a Moldavsko 2010, Albánie 2009, Norsko 2008, Pyreneje 2007, Krym 2006, Pobaltí 2005)

Chtěla jsem cestovat a neměla s kým. Vybrala jsem si Mundo, o kterém jsem věděla z letáků na VŠ. Po přečtení recenzí jsem se přihlásila sama rovnou na dva zájezdy. A neudělala jsem chybu. Poznala jsem spoustu stejně smýšlejících lidí, z nichž mnoho se stalo přáteli a se kterými vyrážím pod taktovkou Munda na další cesty. Organizace zájezdů se mi líbí, v horách se o vás postarají a ve městech navštívíte, co vás zajímá (žádné hromadné chození za průvodcem). Mundo vřele doporučuji všem, kteří chtějí mít jasný plán cesty, ale zároveň i určitou volnost a nezávislost.

Andrea Kalinová, Netvořice (zájezdy Černá Hora 2016, Slovinsko 2016, Tour du Mont Blanc 2016, Rila a Pirin 2015, Skotsko a ostrov Skye 2015)

V roce 2009 jsem byla rozhodnuta procestovat Maroko a CK MUNDO mi nabídla skvělé řešení - necestovat sama, ale přesto si vychutnat kouzlo této orientální země bez typického turistického nádechu, jinak běžného při cestování s cestovními kancelářemi. Jako klient jsem si mohla individuálně vychutnávat všechny body bezvadně sestaveného programu, a přesto být v péči průvodců - odborníků na slovo vzatých! Styl cestování s Mundem mi vyhovuje natolik, že s ním každoročně podnikám cesty za poznáváním nových míst a kultur. Bonusem toho všeho je pak také získání nových přátel, třeba i pro další cestování.

Lucie Palíková, Plzeň (zájezdy Uzbekistán 2014, Írán 2013, Řecko 2013, Východní Turecko 2012, Turecko 2011, Maroko 2010)

Pro člověka, který nemá moc času a rád by na cestách viděl co nejvíc, je Mundo dobrou volbou. Organizovaný zájezd v partě fajn lidí s podobným cestovatelským nadšením a smyslem pro humor. Všude, kde je to jen trochu možné, je individuální program – předem každý dostane mapku a tipy, kam se jít podívat, čas a místo opětovného setkání. Byla jsem s Mundem několikrát, pokaždé sama, ale vždy jsem se rychle seznámila a s mnohými kamarády ze zájezdu se vídám doteď.

Jana Koščová, Praha (zájezdy Francouzské a švýcarské Alpy 2016, Italské Dolomity 2014, Island 2014, Slovinsko 2013, Turecký Kurdistán 2012, Tanzanie 2012, Irsko 2010)

S Mundem jsem procestoval mnoho zemí. Bývám starší než většina ostatních cestovatelů, ale to nevadí. Dobrá parta mladých lidí, kde si nikdo nestěžuje, že ho bolí to či ono, dá sílu k přežití i v zapeklitých situacích. Vrstevníci se ptají: „Ty můžeš spát pod stanem a nezmrzneš?“ A proč bych nemohl vychutnat spaní v přírodě a sledovat zářivou oblohu s množstvím hvězd. Průvodci CK Mundo jsou lidé na svém místě, většina je dnes mými kamarády. Jaký zájezd bych doporučil? To je těžké, výběr zájezdů je velký s různou náročností, ale nejhorší je nejet. Přeji všem účastníkům zájezdů s CK Mundo šťastnou cestu!

Vašek Bobek, Netvořice (zájezdy Řecko 2014, Bretaň a Normandie 2013, Východní Turecko 2012, Sicílie a Liparské ostrovy 2011, Rusko a Pobaltí 2010, Portugalsko a Španělsko 2009, Paříž 2008, Albánie 2007, Rusko 2007, Turecko 2005, Maroko 2004)

Když se řekne Mundo, představím si partu super mladých lidí, kteří se na zájezdech vždy sejdou. Průvodci jsou milí, kamarádští a hlavně vždy poskytnou dostatek informací a skvěle vše zorganizují! Po večerech (nocích) můžete společně zasednout na "karimatka párty", kde se nikdy nenudíte. :-) Pokud nemáte "parťáka" na cestu, tak to vůbec nevadí. Takových lidí jezdí spousta. Jestli se nechcete o nic starat a koupit si zájezd se vším komfortem, tak se vydejte s Mundem.

Veronika Havránková, České Budějovice (zájezdy Slovinsko 2011, Albánie 2010, Korsika 2008, Rumunsko 2007)

První zájezd s Mundem, Finsko, mě nadchnul programem a seznámila jsem se tam s úžasnými lidmi z řad spolucestujících i průvodců. Když jsem další rok přemýšlela nad dovolenou, u Munda už jsem hledala s jistotou a odhodlala se vyzkoušet ferraty. Rok na to jsem si laťku posunula znovu a vyrazila do Patagonie. Z každého zájezdu jsem si přivezla spoustu úžasných zážitků, tipů na cestování a nových známých. Ocenila jsem vždy pečlivou přípravu průvodců, pestrý program a přesto stále možnost organizovat si svůj čas.

Petra Šanderová, Praha (zájezdy Francouzské a švýcarské Alpy 2016, Patagonie 2016, Slovinsko 2015, Skotsko a ostrov Skye 2015, Finsko 2014)

S CK Mundo jezdím od roku 2004 a už od prvního zájezdu jsem poznala, že tenhle styl cestování mi vyhovuje. Výlety a túry v přírodě, prohlídky měst a památek dle vlastního výběru, spaní ve vlastních stanech, občasné vaření v ešusu, večerní posezení a povídání, přátelští průvodci… S mladými lidmi je veselo a zájezdy nepostrádají dobrodružné rysy. Cestovat s CK Mundo jsem naučila i své tři děti, ale v počtu zájezdů nad nimi zatím jednoznačně vedu. Doufám, že jich ještě hodně absolvuji, Mundo naštěstí pro své cestovatele nestanovilo věkovou hranici. ;-)

Marcela Zdrubecká, Praha (zájezdy Krym 2013, Maroko 2012, Albánie 2011, Řecko 2010, Bosna a Hercegovina 2009, Švýcarsko 2009, Francie - Paříž 2008, Španělsko 2008, Skotsko 2007, Černá Hora 2007, Irsko 2005, Bretaň a Normandie 2004)

Po několika zájezdech s Mundem můžu asi o sobě říct, že jsem něco jako stálý zákazník. Ač první zájezd v roce 2007 mne nějak zvláště neoslnil, dala jsem Mundu další šanci a nelitovala jsem. Tahle cestovka prostě na sobě maká, reaguje, baví, seznamuje a obohacuje. Další zájezdy mi přinesly krom poznání balkánských zemí a cestovatelských zážitků i trochu poznání sebe samé a hlavně nové přátele. Takže pokud máte čas a náladu někam vyrazit, neváhejte, je o co stát.

Michaela Jančová, Praha (zájezdy Rumunsko a Moldavsko 2015, Makedonie a Kosovo 2014, Albánie 2013, Rumunsko 2007)

V roce 2007 jsem měla jet s kamarádkou do Albánie s pro mě do té doby neznámou CK Mundo. Kamarádka nakonec zůstala doma a já odjela sama. Počáteční obavy o zapadnutí do skupiny cizích lidí mě opustily už cestou v bosenském Sarajevu. ;-) Pohodová atmosféra (karimatka párty s ochutnávkami, rádio Mundo a písničky na přání při přejezdech, ochotní a světaznalí průvodci), systém prohlídek pamětihodností (důležité informace nám sdělí už v autobuse a na prohlídky se může vydat každý sám) a organizace zájezdu celkově mě natolik nadchly, že s Mundem jezdím každoročně.

Anna Veselá, Kralupy nad Vltavou (zájezdy Pobaltí 2015, Skotsko 2014, Paříž a Versailles 2014, Írán 2013, Tanzanie 2013, Turecký Kurdistán 2012, Sicílie a Liparské ostrovy 2011, Rumunsko a Moldavsko 2010, Izrael a Palestina 2009, Zakarpatská Ukrajina 2008, Albánie 2007)

CK MUNDO je originální a netradiční, nudit se s ní rozhodně nebudete. Mně osobně umožňuje vypnout z běžného života. Zájezdy nejsou o povinném programu ani o stylu "dovezeme vás na místo určení a dělejte si, co chcete", je to něco mezi tím. Průvodci bývají součástí party a nutná organizační opatření neomezují osobní svobodu účastníků. O dobrodružství se postará program zájezdu i aktuální okolnosti. Pokud nechcete některou část programu absolvovat, není to problém. Oceňuji rovněž finanční přijatelnost.

Klára Tůmová, Praha (zájezdy Švýcarsko 2016, Černá Hora 2015, Benelux 2014, Sicílie a Liparské ostrovy 2013, Rila a Pirin 2012, Rumunsko 2011, Bosna a Hercegovina 2010, Pyreneje 2009, Španělsko 2008, Korsika 2007, Slovinsko 2006)

CK Mundo mi kedysi odporučil kamarát. Dovtedy som skúšal rôzne cestovky, ale až Mundo sa ukázala ako najlepšia volba na poznávacie zájazdy. Výhody: špičkovo zostavený program bez slabých miest - každý si dôjde na svoje, fundovaný sprievodcovia, bombová partia - z neznámych ľudí sa stávajú kamaráti, výborne ubytovanie, ochotní šoféri, večerné karimatka party... Počas celého zájazdu vládne vždy veselá, priateľská atmosféra.

Radoslav Hyža, Myjava (zájezdy Korsika 2016, Island 2015, Pyreneje 2014, Paříž a Versailles 2013, Irsko 2013, Norsko a Švédsko 2012, Skotsko 2011, Albánie 2010)

V létě 2007 jsme chtěli vyrazit do Slovinska do hor, původně na vlastní pěst s kamarády. Nějak jsme to ale nedali dohromady a pak jsme objevili leták CK Mundo. Už při prvním zájezdu do Slovinska nám cestovka přirostla k srdci. Byl a stále je to přesně ten styl, který nám vyhovuje – nová cizí země, hory, moře, města, spousta nových lidí a kamarádů, pohoda, žádnej stres, žádná snobárna, hezky pod stan, pohorky, kletr na záda. Vesměs s Mundem potkáváme nové lidičky „na stejné vlně“. Výjimečně se na zájezdu vyskytne někdo, komu styl CK nevyhovuje. A když, tak během prvních pár dní změní názor. ;-)

Michal a Blanka Vlčkovi, Kladno (zájezdy Albánie 2013, Korsika 2012, Černá Hora 2009, Pyreneje 2008, Slovinsko 2007)

V roce 2014 se má dcera s přítelem rozhodli odjet na dovolenou do Irska. Jelikož to byl vždy můj sen, vzali mě s sebou. Byl to můj první turistický zájezd – musela jsem si půjčit stan, koupit pohorky a vařič. Vůbec jsem netušila, jaké bude cestování autobusem a zda zvládnu stavění a balení stanu, výšlapy a nové neznámé lidi kolem sebe. Ale vše bylo naprosto super. Styl cestování, organizace a vždy ochotní a milí průvodci mě přesvědčili, že tohle je cestovka přímo pro mě. Dnes s nimi cestuji sama a vždy potkám nové super lidi se stejnou zálibou a láskou – cestováním a Mundem. Prostě lidi na stejné vlně.

Kateřina Halamová, Brandýs nad Labem (zájezdy Srí Lanka 2016, Norsko 2016, Pyreneje 2015, Irsko 2014)

S CK Mundo jsem cestovala několikrát a vždy jsem byla velmi spokojená. Obvykle jsem si vybírala zájezdy zaměřené na turistiku v horách, ale vyhovuje mi celkově vyvážený program kombinovaný s odpočinkem a poznáváním. Vždy se sešla skvělá parta lidí a určitě doporučuji nebát se přihlásit také těm, kteří zrovna nemají s kým vyrazit na dovolenou. Všichni průvodci, které jsem poznala, jsou velmi příjemní, dělají svoji práci profesionálně a s velkým nadšením. Velkou výhodou jsou také rozumné ceny zájezdů.

Lubomíra Červová, Praha (zájezdy Norsko a Švédsko 2014, Island 2012, Zakarpatská Ukrajina 2011, Černá Hora 2011, Slovinsko 2010, Švýcarsko 2009)

Člověk by měl vyzkoušet všechno. Proto jsem od svojí první cesty s Mundem absolvovala zájezdy i s jinými CK nebo výpravy na vlastní pěst. Nicméně k Mundu se vždy ráda vracím a budu nadále. Je to totiž moje nejoblíbenější cestovka. Pozitiv bych mohla uvést řadu, vyzdvihla bych především volnost programu, detailní informace o dané lokalitě poskytované erudovanými průvodci, možnost společného trávení večerů na karimatka party nebo originální rádio Mundo zpříjemňující dlouhé přejezdy. Sympatické je i neustále rozšiřování nabídky zájezdů.

Jitka Síkorová, Koloveč (zájezdy Srí Lanka 2016, Irsko 2011, Island 2010, Korsika 2006)

S CK Mundo jsem poprvé vyrazila v létě 2006 do Slovinska. Tenkrát jsem ještě jako studentka hledala způsob, jak cestovat do ciziny - do přírody, do hor a za drobný peníz. Organizace zájezdů mne nadchla. Původní obavy z toho, že nebudu fyzicky zdatnějším turistům stačit, se ukázaly jako zbytečné. Na zájezdu se většinou setkají pohodoví lidé - z každého jsem si přivezla domů nejen krásné zážitky, ale i nové přátele. S některými se vídám dodnes. Přestože se vždy přihlásili i jednotlivci, kteří předem nikoho neznali, díky skvělým průvodcům a tradičním „karimatka párty“ se účastníci vždy vraceli jako jedna velká parta.

Kateřina Šumberová, Praha (zájezdy Pyreneje 2011, Švýcarsko 2008, Skotsko 2007, Slovinsko 2006)

S CK Mundo mám zkušenosti ze dvou zájezdů, na obou jsem byla spokojena, takže hodlám pokračovat. K hlavním kladům patřil pestrý program (města, památky, příroda, turistika), kvalitní průvodci (výborná znalost prostředí, dobrý výklad, ochota kdykoliv poradit nebo pomoci, příjemné a přátelské chování, zábava během dlouhých přejezdů), vytvoření dobré party (karimatka party, společné večery, pořádání pozájezdových srazů), setkávání s místními lidmi, ochutnávání gastronomie… Cestovka není pro ty, kteří chtějí strávit nóbl dovolenou v luxusním hotelu, ale pro ty, kteří se snesou s ostatními a neprudí, obětují trošku pohodlí a můžou tak zažít dobrodružství a legraci.

Alena Bezděková, Ústí nad Labem (zájezdy Indie a Nepál 2016, Írán 2013, Gruzie a Arménie 2012, Maroko 2010)

S Mundem jezdím na dovolenou moc ráda, ať už s přítelem, se ségrou, s maminkou nebo klidně sama. V posledním případě jsem sice měla trošku obavy, ale byly zbytečné – už v autobusu jsem našla spřízněné duše a osamělá jsem se po celou dobu zájezdu necítila ani jednou. Všechny munďácké zájezdy byly také skvěle připravené, program sice nabitý, ale zároveň člověk neměl pocit, že ho někdo honí... Velký dík patří také průvodcům, kteří jsou milí, usměvaví a připravení poradit.

Kristýna Horáčková, Praha (zájezdy Bretaň a Normandie 2016, Auvergne 2015, Řecko 2014, Toskánsko 2014, Maroko 2010)

CK Mundo nabízí dvě věci, které jsou pro mě podstatné. Jednak je program velmi kvalitně připraven, navštívíte průřez toho nejzajímavějšího se snahou o co největší pestrost. A potom se na zájezdu vždy sejde velmi prímová parta lidí, takže jste na konci zájezdu smutní, že se musíte rozloučit. Většinou jsem přitom jel sólo, ale opravdu to vůbec nevadí – za chvíli se s ostatními skamarádíte. A jestli máte strach, že vás v nějakém městě nechají jít samotného, není proč: průvodce vám předtím dá plánek, vysvětlí, co je tam nejzajímavějšího a vždycky se lze připojit k někomu, kdo má podobné plány jako vy.

Vlasta Drbal, Praha (zájezdy Zakarpatská Ukrajina 2013, Írán 2013, Východní Turecko 2012, Island 2011, Albánie 2010, Izrael 2009, Černá Hora 2004)

Nebudu rozvádět, jak je Mundo spolehlivá, skvělá cestovka, to už každý Munďák ví. Mundo mi umožnilo zažít životní zážitky - rozhodně akční, netradiční, zábavné, nebo při kterých se tajil dech. Výhodou je, když chce jet člověk sám, tak (aspoň podle mých zkušeností) se vždy vytvořil super kolektiv. Kvalitní průvodci jsou samozřejmostí. Jak říkám já, kdo jednou zkusil Mundo, musí pak už pořád. :-)

Soňa Kocourková, Písek (zájezdy Gruzie a Arménie 2015, Bretaň a Normandie 2014, Izrael 2012, Krym 2007)

Jet s Mundem, to je jako jet na letní tábor. Bezva parta, vždy milí a ochotní průvodci, flexibilní, ale přitom do puntíku propracovaný program, večerní zábava u ohně či improvizovaná diskotéka. Potkala jsem bezpočet zajímavých lidí, které ráda uvidím nejenom na dalším zájezdu. Navíc, ač jsem vždy vyrazila sama, nikdy jsem se tak necítila. Dokonce jsem si oblíbila stanování. Výpravy za poznáním hor, městeček a jiných místních zajímavostí mě asi nikdy neomrzí.

Jarka Šímová, Plzeň (zájezdy Norsko 2016, Auvergne 2015, Černá Hora 2015, Švýcarsko 2014, Rila a Pirin 2013)

Na CK Mundo jsem narazil v roce 2010 při hledání poznávacího zájezdu na léto. Vybral jsem si Řecko. Zájezd mě naprosto nadchnul skvělou organizací a pestrým a různorodým programem, kdy jsme projeli v podstatě celé pevninské Řecko. V dalším roce už jsem s Mundem poznával další evropské země a zájezd byl opět super. Od té doby je pro mě CK jasná volba pro trávení letní dovolené a vřele ji doporučuji všem svým známým.

Erik Jahn, Česká Lípa (zájezdy Irsko a Wales 2016, Rumunsko a Moldavsko 2015, Finsko 2014, Benelux 2013, Norsko a Švédsko 2011, Řecko 2010)

Ze svých zkušeností můžu říct, že cestovat s Mundem je vážně pohoda. Člověk se nemusí o nic moc starat a jen si užívá. Velkou výhodou je, že nezáleží na tom, jestli jedu sama nebo s kamarády - pokaždé na zájezdu poznám spoustu fajn lidí. Občas to má i nádech dobrodružství, což podle mě k cestování i patří. Průvodci se vždy maximálně snaží, aby všechno běželo jako na drátkách a všichni účastníci byli spokojení. S Mundem bych se nebála jet kamkoliv. :-)

Magda Starcová, Praha (zájezdy Rumunsko a Moldavsko 2016, Řecko 2015, Auvergne 2015, Uzbekistán 2014, Paříž a Versailles 2014, Albánie 2014, Korsika 2013, Írán 2013, Turecký Kurdistán 2012, Sicílie a Liparské ostrovy 2011, Krym 2010)

Vždycky mě lákalo vyrazit na cesty s partou kamarádů - spát ve stanu, chodit po horách, poznávat místní zvláštnosti. Nejsem ale drsný dobrodruh, který by vydržel několikatýdenní pobyty natěžko v divočině. V CK Mundo jsem našla výborný kompromis mezi dobrodružným cestováním a tradičními organizovanými zájezdy. A i když jsem od svého prvního zájezdu už několikrát vyrazila na cesty i na vlastní pěst, k Mundu se pořád ráda vracím, protože cestování s cestovkou má ještě jednu velkou výhodu - člověk nemusí nic plánovat, organizovat a řešit. No a to hlavní - na zájezdu do Skotska jsem poznala svého partnera, takže Mundo můžu doporučit i jako seznamku. :-)

Martina Pichrtová, Praha (zájezdy Italské Dolomity 2012, Zakarpatská Ukrajina 2011, Švýcarsko 2008, Skotsko 2007, Norsko 2006, Irsko 2005)

S Mundem, s jako dosud nevyzkoušenou cestovkou, jsem na doporučení kamarádky jela na zájezd do Gruzie a Arménie. Zájezd se ukázal být zážitkem, kterému bych nic nevytkla. Pocit péče o mě jako o klienta a snaha vyhovět byly patrné při všech "nahodilostech". Hlavním rysem cestovky je také myslím to, že vám poskytne partu na dovolenou, pokud ji zrovna nemáte po ruce. Takže nač sedět doma, když existuje tohle elegantní řešení. :-) To, že příští zájezd realizuji opět s Mundem, nepodléhalo žádnému dlouhému přemýšlení.

Andrea Peláková, Plzeň (zájezdy Bosna a Hercegovina 2015, Albánie 2013, Krym 2013, Gruzie a Arménie 2012)

V roce 2008 jsem se rozhodla vycestovat do Švýcarska s dosud nevyzkoušenou cestovkou Mundo a tato výprava se pro mě stala nezapomenutelným zážitkem se skvělými lidmi a krásnou švýcarskou přírodou. Nebyl důvod nevyzkoušet Mundo pro poznání Maroka, které mě uchvátilo úplně odlišnou kulturou. Průvodci byli vždy ochotni nám poradit, která místa je dobré navštívit, čeho se vyvarovat a které speciality ochutnat. V neposlední řadě musím zmínit Izrael s biblickými místy, Jeruzalémem, Zdí nářků a Mrtvým mořem. K poznání jakékoliv další země bych neváhala opět využít služeb CK Mundo. Je ideální pro lidi, kteří chtějí mít jasný plán a podporu průvodců, ale přitom i dostatek nezávislosti.

Mirka Mlýnková, Sudoměřice (zájezdy Řecko 2015, Izrael 2012, Maroko 2010, Švýcarsko 2008)

Vždy se snažím jezdit na poznávačky. Zkusil jsem i jiné cestovky, slyšel od kamarádů recenze na další společnosti, ale Mundo vede u mě s pěti zájezdy. Nemusím sám vyhledávat zajímavé destinace nebo se starat o dopravu a nocleh. Zejména oceňuji dokonalou znalost průvodců ohledně reálií dané lokality. Líbí se mi i vlastní stravování, ochutnám více z místní kuchyně. A komu jsem Mundo doporučil, byl spokojený.

Jiří Václavínek, Havířov (zájezdy Gruzie a Arménie 2013, Island 2012, Albánie 2010, Švýcarsko 2009, Pobaltí 2007, Maďarsko 2006)

Když jsem poprvé zakoupil zájezd od Munda, netušil jsem, že se tato cestovka pro mne stane natolik oblíbenou, že budu dovolenou plánovat podle termínů jejich zájezdů. I singl cestovatel se na zájezdu cítí jako v partě dobrých známých, čemuž napomáhají i příjemní průvodci. Ti nepředříkávají naučený, škrobený text, ale představí lokalitu ze zajímavějších pohledů. Na zájezdech oceňuji příjemnou a pohodovou atmosféru i možnost podívat se do míst, kam běžný turista nezavítá. Kromě skvělých zážitků mě těší, že s některými lidmi jsem navázal pouto, které přetrvává a další zájezdy už vybíráme spolu. :-)

Jakub Altman, Praha (zájezdy Albánie 2016, Rumunsko a Moldavsko 2015, Srí Lanka 2015)

Nejraději poznávám cizí země ze sedla kola. Na cyklozájezdech se mi líbí mix pohodlí (na kole nalehko - batoh s věcmi veze autobus, nestarám se o zajištění noclehu) a svobody cestování (doporučenou trasu si většinou každý může upravit podle vlastních přání a sil a s ostatními účastníky tráví právě tolik času, kolik chce). Krom zajímavosti a pestrosti programu oceňuji, když má průvodce o zemi a místech hlubší znalosti. U Munda mi vyhovuje, že často někdo z průvodců v zemi, kde nyní průvodcuje, dříve nějakou dobu žil, takže může svým klientům zprostředkovat reálnější informace o tamějším životě. Cestovek, které pořádají cyklozájezdy je mnoho, ale Mundo je rozhodně jediná, která má své vlastní rádio, jež vysílá živě během přejezdů autobusem. ;-)

Jana Barvíková, Praha (zájezdy Toskánsko na kole 2014, Dánsko na kole 2009, Černá Hora na kole 2008, Korsika na kole 2005, Provence na kole 2004 a Bretaň na kole 2009)

Nemám problém odjet na druhý konec světa a cestování si zorganizovat sama od A do Z. Ale k Mundu se pořád vracím! Pro nová přátelství, zážitky i čistou hlavu. Cesty jsou organizačně perfektně zvládnuté, ale rozhodně ne ochuzené o spontánní počiny, na které se nejlépe vzpomíná. Dostanete prostor i oporu. Skvěle se bavíte. Opravdu spoustu toho vidíte. Na začátku je anonymní autobus a na konci parta, kterou stmelil pot při horských výšlapech, víno u ohně, snídaně v trávě a společné zážitky. Jediná nevýhoda cestování s Mundem? To těžké rozhodování, do jaké země se vydat dřív. ;-)

Karolína Chmelařová, Praha (zájezdy Černá Hora 2016, Provence 2015, Turecko 2011)

Žádný zájezd CK Mundo mě nikdy nezklamal. Program je vždy přesně dodržený a všechny jeho body stojí za to. Líbí se mi také kombinování turistiky v přírodě s poznáváním měst a památek. Není problém jet na zájezd sám, protože seznámit se tady jde nějak samo. Obvykle se sejde dobrá parta lidí a o zábavu není nouze.

Iva Chvalovská, Praha (zájezdy Albánie 2016, Pobaltí 2016, Irsko 2015, Rumunsko a Moldavsko 2015, Norsko a Švédsko 2014)

CK Mundo je pro mě způsob, jak se dostat do různých míst nejen v Evropě za relativně pár tisícikorun. Průvodci jsou vždy ochotní a o dané oblasti informovaní. Nejsem sice velký fanda tradičních "karimatka party", ale je to dobrý způsob, jak se na začátek seznámit s ostatními účastníky, se kterými trávíte čas na své zážitkové dovolené. Dovolenou ve Skotsku a zejména v Tanzanii považuji za jedny z nejlepších, co jsem kdy prožila. S Mundem určitě zase rádi vyrazíme!

Kristýna Hadačová, Praha (zájezdy Tanzanie 2012, Irsko 2010, Skotsko 2009, Černá Hora 2006)

Jezdím s Mundem hlavně na cyklozájezdy. Na zájezdech bývá dobrá parta převážně mladých lidí, cestovka má dobře zvolené trasy, bezva průvodce se spoustou informací a zajímavosti, a hlavně, kromě přesunů autobusem a nutnosti dojet každý den do určeného kempu :-), je naprostá volnost. Na zážitky, kdy řidiči George a Zdenda stavěli na Korsice stan, na "kinedrilpárty" na trajektu na Island, gurmánské zážitky v Toskánsku, koupání v Atlantiku, Baltu, Severním moři a desetistupňové Lochnesce ve Skotsku, nebo na pobyt v Českém olympijském domě v Londýně v době, kdy Mirka Knapková získala zlato, se zkrátka nedá zapomenout. Zájezdy jsou pohodové, náročností pro mě přijatelné a při srovnání cena/kvalita – jednoznačný výběr.

Mirka Pernicová, Horka nad Moravou u Olomouce (zájezdy Norsko na kole 2013, Skotsko na kole 2012, Toskánsko na kole 2011, Island 2010, Bretaň na kole 2009, Korsika na kole 2008, Provence na kole 2007)

Mundo je moje oblíbená cestovka. Líbí se mi přístup průvodců, informace, které podávají a jak se věnují klientům. Vyhovuje mi, že v programu jsou jak výlety do přírody, tak kultura a historie, aby si člověk odpočinul. Taky autobusy a řidiči bývají OK. Je super, že i když je rozchod po městě, dostanou klienti mapu a informace, kde je co zajímavého (to všechny CK neposkytují). V horách jde jeden průvodce vepředu a vzadu sbírá druhý průvodce odpadlíky. S Mundem můžu jet klidně naprosto sama, vždy se najdou lidi, se kterými si rozumím. Samozřejmě mi vždy nesednou všichni, ale našla jsem na zájezdech plno skvělých kamarádů a s mnohými jsem pak vyrazila na další zájezdy a samozřejmě i Mundem neorganizované akce. Dávám jedničku s hvězdičkou.

Ivana Povolná (Dindová), Starý Plzenec (zájezdy Slovinsko 2010, Norsko 2009, Maroko 2009, Pyreneje 2008, Zakarpatská Ukrajina 2004)

Odebírejte náš newsletter:

Z důvodu ochrany proti robotům, napište prosím číslo dvěstě pět.