KORSIKA

Uživatelem od:
26. 10. 2006

Díky díky za odpovědi... i když vzhledem k tomu, že moje sandály nejsou zrovna koupací typ (buď mi uplavou nebo se rozlepí :? ), tak jsem se moc v rozhodování co sebou neposunul :shock: Ale to si samozřejmě nějak vyřeším. Aspoň vím, na co se můžu těšit - a zní to dost dobře 8)

Uživatelem od:
15. 05. 2007

Cau, no Korsika je znama predevsim tim, ze ma strasne moc druhu krajin. Francouzi rikaji, ze buh vzal z kazde zeme na svete kousek a z toho poskladal Korsiku. Tzn, ze tam najdes jak skalnate plaze s paradnimi utesy, tak uplne rovne plaze s piskem. Trochu zobecnele se da rict, ze na vychodnim pobrezi jsou pisecne plaze a na zapadnim jsou utesy. Ale podle me sandaly staci.
Priznam se, ze zatim jsem nejak nemel cas se podivat do itinerare, kde vlastne budeme. Tak se aspon necham prekvapit. Takze za tyden CAU.

Uživatelem od:
15. 05. 2007

Ne, pro Mundo nikoliv, pruvodcoval jsem pro CK Trip. Ovsem nutno rici, ze Mundo je podstatne levnejsi a nabizi naprosto srovnatelne sluzby - ne-li lepsi :-))).
Uz me to nebavilo. Je to sice dovolena zadarmo - teda vlastne za penize, ale s tema lidma je hrozne sr.... :-). I mi prijde, ze s Mundem jezdi sympatictejsi lidi...

Uživatelem od:
28. 03. 2007

Ne, boty do vody třeba nejsou. A když, tak máš určitě sandále a ty ti budou úplně stačit. Pláže jsou jak kde. Někde kamenité, tam se musí dávat pozor, někde jsou oblázky a někde písek... Takže od všeho trochu :)

Uživatelem od:
26. 10. 2006

Ahojda,

tak mě napadá...jaké jsou vlastně na Korsice pláže (písek/oblázky/jiné) a jsou tam potřeba boty do vody (ostré kameny, ježury,...)? Díky.

Uživatelem od:
26. 10. 2006

...doufám, že autobus poveze jako obvykle dostatečné zásoby piva v plechovkách (nebo třeba v sudech, to je fuk, ale hlavně, aby bylo) :?

Uživatelem od:
28. 03. 2007

No abych věděl :D A průvodcoval jsi pro Mundo nebo pro někoho jinýho?

Uživatelem od:
15. 05. 2007

Cau. Ne, pruvodce nejsem. I kdyz jsem par zajezdu provadel. To ale nebylo na Korsice, ale v Bretagni a v Provence. Proc se ptas ?:-)

Uživatelem od:
28. 03. 2007

To Mazy: Ty jsi průvodce?

Uživatelem od:
15. 05. 2007

Cau, na Korsiku jedu s vama tento rok taky, i kdyz uz jsem tam 3x byl. Jenom taková doplňující informace. Na Korsice je super, že s sebou nikdy nemusíš nosit příliš vody. Je tam strašná spousta pramenů. I Francouzi tento ostrov nazývají Chateau d´eau, což znamená vodní zámek.

Jinak Monte Cinto je opravdu vysoko, takže jednoznačné pevné boty. Už se taky teším. Mějte se.

Uživatelem od:
14. 05. 2007

:D Paráda! Vyčerpávající odpověď , to se musí nechat.
Fotky suepr - Už se moc těšíme! Za měsíc a půl tedy naviděnouuuuuuuuu :wink:
Ivča

Uživatelem od:
28. 03. 2007

Ahoj Ivčo, tak já budu za hodnou duši a rád Ti odpovím. Z toho, co jsem se o zájezdu na Korsiku doslechl, bych Ti mohl poradit. A to co řeknu já, to je fakt podstatný, to si zapamatuj!:)

Pohory si vem. Nevím, jak máš vratký kotníčky, to musíš vědět sama, ale podle toho bych si vzal buď kotníkové nebo nízké. Já chodím v nízkých i když se mi noha sem tam zvrtne, ale jsou pohodlnější... Každopádně pohory ano, protože tam jsou dva výstupy plus nějaké to šlapání v lese, ale to se dá zvládnout s polobotkama...

Spacák nejlépe ten i ten:) Vem si nějaký univerzál. Já mám asi do -10 extrém, takže se dá použít na všechno. U moře hold nebudeš spát přikrytá a v horách se zase zabalíš:) Stejně v noci nebudeme moc spát... Budem pařit :twisted: :P

Jídlo se tam dá koupit skoro všude a určitě se budou dělat zastávky, takže se nemusíš bát. Je tam všude plno restaurací i obchodů a dokonce i na salaších se prodává jídlo. A navíc tam mají vynikající, ale opravdu VYNIKAJÍCÍ kozí sýr :)

Tak, doufám, že jsem Ti odpověděl na většinu Tvých dotazů a kdybyses chtěla zase na něco zeptat, tak můžeš.

Jinak úplně super, ale fakt super fotky z Korsiky najdeš na www.fotografie.vyrobce.cz

Fíla :D

Uživatelem od:
14. 05. 2007

Ahoj všichni! Jedeme s vámi letos prvně ( Korsika ), takže bych měla pár dotazů, pokud se najde dobrá duše a poradí :) Díky.
- -Jaké boty? (kromě sandálů - outdoor samozřejmě, lehkých polobotek - bežecké? , je potřeba i pohory? Případně zda kotníkové nebo stačí nízké (Chystám se na koupi značky Merrel)
- - Teplý nebo lehoučká spacák? ( počasí v noci? )
- - Jak často je možnost nákupu potravin?

Díky moc.

Vážíme si vašeho soukromí

Pomocí cookies analyzujeme návštěvnost, přizpůsobujeme obsah a reklamy podle vašich potřeb. Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s tím, že cookies používáme.