Co sebou na zájezd s Mudem

Uživatelem od:
03. 08. 2007

V tomto tématu by mohli zákazníci CK otevřít otázku co se osvědčilo vzít na zájezd a co ne.

Co se osvědčilo Vaškovi

Jedna věc je úplně nejdůležitější – čelovka, nemusí to být zrovna hornický kahan, ale stačí jednoduchá od vietnamců, ale s LEDkama, které mají malou spotřebu a baterie déle vydrží. Není nic horšího než stavět stan za větru a deště a k tomu ve tmě.
Další dobrá věc je špunty do uší proti hluku, některé diskotéky jsou až do rána

Jídlo
Nebrat jídlo, které mi nechutná a zásadně nejím!!!
Nebrat moc jídla, občas si nějaké jídlo koupím, takže můžu počítat, že budu vařit tak ob den.
Nebrat jídlo, které má dlouhou dobu přípravy. Vařit něco v ešůsu víc jak 20min je horor.

1/ Čínské nudlové polévky – jako polévka nebo jako příloha. Příloha pro jednoho 1,5 – 2 ks podrtit a pytlíky s příchutí vyhodit, zalít horkou vodou, za 5min slít, přidat konzervu nebo zeleninu nebo kečup a sýr.
2/ Sýr – tvrdý tavený ementál trojúhelníčky Primátor, výrobce Madeta, 6ks v kulaté krabičce má univerzální použití.
3/ Rýže – instantní Lagris 250g 4 porce. Rýže se zalije horkou vodou a nechá se 6min, pak se slije. Balení však použiji pouze na 3 porce.
4/ Bramborová kaše instantní – doporučovaná s sojovým granulátem nic moc, ale s dobrým párkem nebo špekem, to už jde. Pozor na párkové konzervy, obsah je někdy hrozný. Párky obsahují drť z kuřat, kůže, sojovou mouku a jiné svinstvo, je nutné si před koupí přečíst složení, aby to nakonec nebyl sojový granulát ve střívku.
5/ Tuňákové saláty – dobré do rýže
6/ Konzervy – hrůza hrůz, obsah konzerv viz bod 4. Občas jsou v prodeji konzervy s větším podílem masa (nad 70%) ty jsou poživatelné, ale jsou dražší.
7/ Suchý salám –Lovecký, Vysočina a pod, nutno předem vyzkoušet, od některých výrobců je jako piliny a strašně přesolený. Dobré je ho zakoupit dříve a nechat v průvanu trochu vysušit.
8/ Paštiky – nevím zda je to správný název této české speciality, ale pod názvem paštika je ve světě známo úplně něco jiného, než rozdrcené a okořeněné zbytky z jatek doplněné sádlem.

Alkohol
Velmi účinná prevence jak slivka tak vodka a na žaludek lék nad léky fernet.
Prosím Vás, když jedete do muslimských zemí nevozte alkohol jako platidlo pro místní obyvatele. Spousta cestovatelů toto doporučuje, ale pozor místní neumí alkohol pít a je již několik případů, že se z nich stali notorici. Těch několik korun které ušetříte, Vám za to nestojí.

Vážíme si vašeho soukromí

Pomocí cookies analyzujeme návštěvnost, přizpůsobujeme obsah a reklamy podle vašich potřeb. Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s tím, že cookies používáme.