Jak bylo v Maroku???

Uživatelem od:
26. 03. 2007

Ahoj,
do Maroka jsem jel v roce 2007 s Mundem. Bylo tam skvěle a dalo se poznat mnoho zajímavých věcí, se kterými se jinde při cestování nedá setkat, natož za tak příznivou cenu zájezdu. Do Maroka je jel s námi průvodce Karel Růžek, který má v Maroku 2. domov a byl tam již snad 25x, takže se se mu ani knižní průvodce nevyrovná. K největším zajímavostem co se týká přírodních krás je nepochybně horká saharská poušť, po které se dalo projet cca za 600 Kč džípama a udělat zastávku na hledání dinosauřích zubu. Dalšími lákadly jsou cedrové lesy a jejich obzvatelé, vodopády azzazoud, celá marocká krajina a hlavně výstup na Jabel Toubkal 4200mnm, který zvládne každý. Výhed na Atlas stojí zato, protože po Toubkalem jde videt asi na 3 strany údolí a mnoho nižnich vrcholů na další stranu jsou jen o nečo vyšší vrcholy.
Určitě je dobré setkat ye scela odlišnou kulturou muslimského světa arabů a horských pastevců berberů, jejich životem dobrůtkami a zbožím, jejichž prodejem se živí.
Co se týká bezpečnosti, tak žádný problém není. Místní lidé jsou ochotni.
Kempy v Maroku nemají většinou teplou vodu, ale v horku to ani nevadí.
Při cestování se najede celkem hodně kilometrů, tak je potřeba dát někdy delší pauzu, ale výtely jsou tak i nastaveny, že dva dny spí na jednoum místě a tak se dá odpočinout.
Mužu jen doporučit.
Jara

Uživatelem od:
21. 05. 2008

Hojda, v Maroku bylo uzasne, alespon vetsina lidi ze zajezdu mi to potvrdi. Co se tice pohodli, je to zhruba asi jako bys jela nekam do horsiho kempu u nas. Tzn. napr. studenna voda (i kdyz ve vedrech co tam panuji je to spise +), obcas nejaka ty zviratka a otravni prodejci suveniru pred kempem. Zajest Ti plne doporucuji, je to dobrodruzstvi a zarovan desna pohoda. :) Sam premyslim, ze pristi rok jedu znovu.

Uživatelem od:
03. 07. 2008

Ahoj, čekám na reakce z Maroka. Příští rok bych tam taky možná zavítala, tak bych chtěla znát všechny reakce a poznatky. Resp. jestli by mohl napsat i někdo, kdo není duší dobrodruh a k pobytu na takových zájezdech trochu pohodlí (např.vodu na nějakou tu hygienu, atd.) potřebuje:-)

Vážíme si vašeho soukromí

Pomocí cookies analyzujeme návštěvnost, přizpůsobujeme obsah a reklamy podle vašich potřeb. Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s tím, že cookies používáme.