Nekdo taky do Izraele?

Uživatelem od:
29. 03. 2012

Ahoj, koukam, ze nejsem sama, kdo by taky vyrazil :-)
Holky, Kerio a Jano, rada se k Vam pridam :-)

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Ahoj, určitě se dá bez problémů vybírat za bankomatu během zájezdu, výhodnost závisí asi i na konkrétních bankách. Ten odhad částky na vstupy je uvedený v eurech, aby měl každý jasnou představu, ale platí se to na místě v izraelských šekelech.

Uživatelem od:
02. 06. 2012

Ahoj, taky se zapojím do debaty ohledně penízků.
Zvažuju jak to udělat. Jde mi o to, zda není jednodušší nechat si jen nějaký eurový základ, ale většinu peněz vybírat přímo z bankomatu v Izraeli? Nerada bych u sebe nosila moc peněz najednou. Odpadne tak i směna z korun na eura a z eur na šekely. Jen teda netuším jestli je ten kurz v bankomatech výhodný. (s poplatkem počítám) Nemá někdo zkušenosti, nebo lepší přehled? A jaká je dostupnost bankomatů? Kdyby to takhle šlo ...tak ta částka na vstupy má být stejně v eurech/dolarech? Díky

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Je to jedno, může to být klidně v dolarech.

Uživatelem od:
27. 02. 2012

Ahoj Mundo, je potřeba mít těch 105 Euro v Eurech nebo stačí mít směněné vše v dolarech?
Mirka

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Ještě pro Soňu: není potřeba ani spacák, ani povlečení. 520 euro včetně vstupů by myslím mělo stačit úplně bez problémů.

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Zrovna dnes se ještě dvě účastnice přihlásily. Je to možné, dokud jsou letenky - zatím jsou, ale mohou přestat být dostupné kdykoliv, takže doporučuji se rozhodnout opravdu co nejrycheji.

Uživatelem od:
16. 10. 2012

Je ještě možné se přihlásit? Díky.

Uživatelem od:
24. 05. 2007

Cauke
tak uz se nam to blizi :-) cestovni horecka me zmaha :-) nejsem si uplne jista kolik si vzit penez s sebou - vymenila jsem si jen na eura ale porad si rikam kolik bych mela jeste smenit, kdyz nepocitam 120 euro na vstupy tak mam jeste 400 eur s sebou hm hm tak jestli jeste treba 200 300 vymenit? taky sem cetla ze spacak neni treba - takze vsude bude aspon neco na prikryti predpokladam ze povleceni si sebou tahat nemusim :-D Diky za info! Sona

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Ahoj, já myslím, že vaření je v Izraeli zbytečné. Zatím vždy chodili účastníci buď do restaurací, nebo si koupili levnější pouliční jídlo anebo si něco koupili v obchodech. Kuchyňky, pokud si dobře pamatuju, na místech ubytování nejsou, ale nikdy jsme to příliš neřešili.

Uživatelem od:
27. 02. 2012

Ahoj, tady se nikdo na nic neptá jen já? :-)))) zajímalo by mě, jak to bude s vařením ... bude možné na místech přenocování si něco uvařit, jsou tam nějaké kuchyňky? brát do letadla plynový vařič asi nebude nejlepší nápad:-)
díky moc za odpovědi a za brožurku na zájezd do Izraele, která mi dneska přišla poštou.

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Ahoj, může být obojí. Spí se jen na třech místech, takže vždy k novému ubytování se to kus přenést musí (hlavně v Jeruzalémě asi 10 minut skrz Staré město), ale většinu dní zůstává zavazadlo na místě ubytování.

Uživatelem od:
27. 02. 2012

Ahoj, ještě dotaz, je do Izraele vhodný kufr, nebo spíš krosnu?budeme hodně přenášet věci?

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Ahoj, ano, na letecké zájezdy jsou skupinky menší než na autobusové, momentálně je přihlášeno 16 lidí. Při pobytech ve městech opět dostanete mapky a budete moci chodit podle svých preferencí. Nikdo nás nebude doprovázet, vůbec to není potřeba. Oblečení také není potřeba nějaké speciální, ale pochopitelně v Jeruzalémě není vhodné chodit v minisukni a tílku. Do mešit a pravoslavných kostelů zahalená kolena a ramena, případně šátek na hlavu, konzervativní z pohledu oblečení je čtvrť Mea Shearim v Jeruzalémě. Naopak třeba na pláži v Tel Avivu v tomto ohledu naprostá volnost. Vše řeknou průvodci na místě.

Uživatelem od:
27. 02. 2012

Ahoj Mundo, zajímalo by mě, kolik zhruba lidí tvoří skupina do Izraele, předpokládám, že to bude méně než zájezdy klasicky autobusem? Dále pak, při pěti-denním pobytu v Jeruzalémě dostaneme opět mapky a budeme moct chodit kudy se nám zlíbí? :-) slyšela jsem od známé, která byla v Izraeli s jinou CK, že jejich turistickou "skupinku" doprovázela policie - tedy vzdálení se od skupiny nebylo možné. Je nějaké doporučení co si obléct, abychom co nejvíce splynuli s davem?

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Ahoj Mirko, marocké razítko by nemělo vadit, náš průvodce Marek Čejka zrovna dopsal text pro obsahovou sekci našeho webu a tam o tom píše takto: "Není pravda, že vás do Izraele nepustí s razítky z arabských či muslimských zemí. Pokud ale budete mít v pasu razítko např. z Íránu či Sýrie, je možné, že vám imigrační policista připraví pár nepříjemných otázek."
Jinak pokud by v jakékoliv zemi, kam pořádáme zájezd, nebylo bezpečno, zájezd bychom museli zrušit, ale aktuálně rozhodně není důvod se něčeho takového obávat.

Petr.

Uživatelem od:
27. 02. 2012

Ahoj Mundo, měla bych dotaz jestli do Izraele nevadí marocké razítko v pasu? Dále pak, jakým způsobem by se řešilo, kdyby se situace v Izraeli změnila a nebylo by bezpečné v této zemi pobývat (člověk nikdy neví, co se přihodí za 5 měsíců).
děkuju za odpověď. Mirka

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Ahoj, bohužel, v tomhle nemůžu dát kladnou odpověď. Kněz s Vámi cestovat nebude a každý druhý den také nepůjde účastnit se mše. Jedná se o klasický poznávací zájezd, není zaměřený jenom na místa spojená s křesťanstvím, ale i s judaismem a islámem. Nicméně míst spojených s biblí se navštíví hodně. Petr.

Uživatelem od:
14. 04. 2012

Ahoj,
chci se prihlasit na podzimni Izrael. Program je vyborny. Chci se zeptat, jestli s nama bude knez anebo jestli program umozni ucastnit se cca kazdy druhy den mse .. bohosluzby. Idealni by bylo pokud by se ucastnilo vic lidi ze zajezdu nebo aspon aby mi pruvodce o msi rekl - at uz v anglictine, italstine nebo cestine. Diky :)

Uživatelem od:
24. 05. 2007

Ahoj Jano :-) no bezva tak uz sme dve :-) parada napis kdyztak na keria@centrum.cz ;-) Brno to jisti :-)

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Místa stále jsou. Na Izrael jelo všechny ročníky zájezdu dost jednotlivců, už v tom má přímo tradici a letošní rok asi nebude výjimkou ;-)

Uživatelem od:
26. 03. 2012

Ahoj, take bych chtela do Izraele a nezbude mi nic jineho, nez jet sama, tedy za predpokladu, ze mista jsou stale volna. Kdyz by jsi Soni chtela, tak ja se k tobe rada pridam. Toto bude moje cestovatelska premiera :-)

Jana

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Ahoj, to se nedá odhadnout, kdy bude zájezd plný a navíc u Izraele nemáme ani na stopro rozhodnutou kapacitu zájezdu. Zatím se můžeš rozhodovat v klidu, místa jsou. Petr.

Uživatelem od:
17. 02. 2012

Ahoj Petře,

do kdy přibližně je potřeba přihlásit se na zájezd podle zkušeností z minulých let? Je ještě dostatek volných míst? Pořád trochu váhám,jestli Izrael nebo Island...asi si hodim korunou :D

díky za odpověď

Štěpán

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Odjezd je 26. večer.

Uživatelem od:
24. 05. 2007

Tak zaplaceno prihlaseno :-D uz se moc tesim jen jsem se chtela zeptat odleta se 26.10.2012 vecer nebo 25.10.2012 vecer? ja abych si hned hodila dovolenou :-D

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Ahoj, volná místa jsou a jet sama není u Munda vůbec problém :-) Do Izraele se navíc i minulé roky hlásilo vždycky dost jednotlivců. Zdraví, Petr.

Uživatelem od:
24. 05. 2007

Ahoj,
budu odesilat v prubehu tydne prihlasku do Izraele - jsou jeste volna mista? a neni problem ze pojedu sama?Nebo ma nekdo zajem se pridat?
:-)
S Mundem jsem uz byla na Krymu a fakt luxus ted po 4 letech bych chtela zase vyrazit!
Sona

Vážíme si vašeho soukromí

Pomocí cookies analyzujeme návštěvnost, přizpůsobujeme obsah a reklamy podle vašich potřeb. Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s tím, že cookies používáme.