Maroko 2012

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Bude Vás plný klasický velký autobus, tj. 44 lidí a průvodci.

Uživatelem od:
13. 07. 2012

A kolik nás vlastně bude? Jede se klasickým velkým busem nebo nějakým menším?

Uživatelem od:
22. 03. 2012

Chtěl bych se zeptat, jestli nejede v sobotu někdo z Olomouce či blízkého okolí. V kladném případě bych se rád připojil, pokud to bude možné.

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Dobrý den, ano, na Džebel Toubkal by Vám v něm byla zima, ale v minulých letech si vždy většina účastníků přikoupila spaní na chatě na bázi Neltner, potom už by to neměl být problém.

Uživatelem od:
22. 03. 2012

Dobrý den, mohl bych se zeptat, jaký spacák se jeví jako nejlepší varianta? Mám relativně teplý spacák, a proto zvažuju zakoupit nějaký ultra lehký a skladný (do vyšších teplot), ale nevím, jestli mi v něm nebude zima na Jebel Toubkal. Děkuji, Roman.

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Malý kapesní nožík ("rybička") opravdu nebývá problém, ale s klasickým nožem problém je. Nikdo bohužel přesně délku čepele nestanovil, záleží to spíše na celnících...

Uživatelem od:
23. 05. 2008

Ahojda,v Maroku je bezpečno,dost často jsem chodila sama a při dodržování jistých pravidel v oblékání je to v pohodě. Samozřejmě když si vezmeš tílko a kraťasy, tak na Tebe budou dost zírat. S kapesním nožem jsem nikdy neměla problém, i když při obou cestách na trajekt musí všechna zavazadla přes rentgen. Zuby jsem si čistila vodou z kohoutku a taky bez problémů. V Maroku už jsem byla 4x a určitě doporučuji.:-)

Uživatelem od:
24. 07. 2012

Ahoj, všem cestovatelům. Jak už tu psalo více lidí, pojedu na zájezd sama a chtěla bych se přidat do případné party podobných "singles":) Pojedu na zájezd s Mundem už potřetí (zatím Korsika, severní Skandinávie), takže nějaké know-how na zájezd mám, ráda ho vyměním za případné seznámení s ostatníma učastníkama a dohodě o sdílení nějakých věcí, případně na společném vaření:)) čím víc nás bude, tím bude větší sranda... muj mail je jjaniee24@gmail.com, teším se na odpovědi.
Nicméně i přesto, že budeme cestovat v partě, ráda bych se zeptala, zda je v Maroku bezpečno, když by se sama holka někde trhla od party nebo radši ne?

Uživatelem od:
19. 07. 2012

Ahojte
Ako to vyzera s prechodom z a do spanielska, niekde nizsie som sa docital ze by mohol byt problem s nozikom.
Aka je povolena dlzka cepele, alebo je vobec mozne si nejaky vreckovy noz zobrat?

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Velmi kvalitní, ale dražší, je cestovní pojištění od Evropské cestovní pojišťovny, která se na něj specializuje. Jinak si myslím, že velký rozdíl mezi pojišťovnami není.

Uživatelem od:
22. 03. 2012

Chtěl bych se zeptat, jaké pojištění doporučujete. Nechci to v žádném případě podcenit a nemám problém si připlatit. Ale protože se v této oblasti denně nepohybuju, tak by se hodily alespoň nějaké tipy. Díky, Roman.

Uživatelem od:
13. 07. 2012

Já taky sama, myslím, že nás bude hodně... :-)

Uživatelem od:
03. 04. 2012

Ahoj, jedu sama do Maroka, tak doufám, že těch samotných lidiček tam bude víc, abych tam nebyla sama :-)

Uživatelem od:
19. 07. 2011

Ahoj, praní samozřejmě jedině v ruce. Sprchy obvykle jsou, studené. Sprcha schází myslím jen u vodopádů (dva večery), je tam ale tekoucí voda. Záchody všude samozřejmě suché. Obecně nemohu říct, že bych mě v Maroku hygienická situace nějak překvapila nebo vyvedla z míry, ve skutečnosti mne ani nenapadlo uvažovat o ní. Voda pro nás ale není pitná. (Tzn. mytí zubů pod balenou.)

Potřebovat budeš logicky především pokrývku hlavy a sluneční brejle. Jestli polezeš na Tubkal, tak i pevnější boty a něco teplejšího, protože v noci tam může být zima. Raději bych si nebral větší nůž, protože bys s ním nemusel přejet z Ceuty zpět do Evropy (pravidla na trajektu jsou teoreticky schodná s pravidly v letadle a všechna zavazadla si musíš vzít na trajekt s sebou). A hodí se třeba něco na čtení do autobusu. :)

Jinak zájezd vážně doporučuju. Země je to pozoruhodná, průvodce výbornej a do Maroka navíc zamilovanej. Já letos pojedu podruhé. :)

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Co se týče té obsazenosti, jsou poslední 4 volná místa. Zbytek nechávám na některém z účastníků ;-)

Uživatelem od:
29. 06. 2012

Zdravím. Vážně uvažuju, že na tenhle zájezd pojedu. Vypadá to, že bych jel taky sám, jak už tu psalo několik lidí. Jsem z Blanska, tak jestli mě někdo chce kontaktovat, kdo jede nebo kdo uvažuje, tak může na mejl martinlizna1@seznam.cz Rád bych se zeptal někoho, kdo už na tomto zájezdu byl, jak to vypadá s ubytovaním v kempech? Mám na mysli sociální zařízení jako sprchy, záchody a jestli je možnost si během zájezdu někde vyprat oblečení nebo mám prostě počítat s praním v ruce? A co bych si měl vzít ještě s sebou, co budu potřebovat na tomto zájezdu? A ještě bych se rád zeptal, jak to vypadá s aktuální obsazeností? Budu vděčný za odpověď. Martin

Uživatelem od:
24. 07. 2011

Maroko vřele po loňských zkušenostech d o p o r u č u j i !!! Kvalifikovaní průvodci Lenka a Oroň (Karel), upozorní na zajímavosti, kde co a levně koupit. Profesionální řidiči obstarávají občerstvení (pivo, limo, kafe, čaj) z české koruny. Lze platit až na konci zájezdu, v Plzni je na nádraží bankomat ČS. Samozřejmostí je smlouvání-vždy s úsměvem v úmyslu dobře prodat-dobře koupit. Jde o osobní dohodu prodávajícího a kupujícího.Na výzvu prodávajícího tvoje cena - uvést svoji představu, buď přistoupí a obchod je uzavřen. Když jsem se chtěl prodávajícího zbavit uvedl jsem velmi nízkou cenu a hned jsem byl ČEKO Bandita, ale i tak se mi stalo, že na mou cenu přistoupul a já jsem věc koupil. Konkrétně se jednalo v Asillahu o hodinky, když jsem svoje zabordelařil a tak jsem koupil krásné hodinky, které se solidně zpožďovaly a já než jsem na to přišel jsem suvérenně přicházel k odjezdu autobu cca o 10-15 minut později. Hodinky jsem úspěšně v Asni vyměnil za dva polodrahokamy. Výměnný obchod - zájem o trička, čepice, boty, hodinky, nože, aspirin a samozřejmě pivo a slivovice. Děti pořadují pastelky, sešity-omalovánky a propisky, které jsou schopni obratem prodat dalšímu účastníku zájezdu za 1 dirhan. Kdo poleze na TOUBKAL tak samozřejmě pohory, jiank sandály, tenisky. Při výjíždce do pouště jsme neprozřetelně slezli v velbloudů a šli fotit západ slunce na dunách a velbloudy nebavilo čekat až se pokocháme hrou barev odešli a pak jsme šlapali po dunách do oázy, kde nás čekala večeře a folklorní vystoupení. Pro mne to byl dvojnásobný zážitek, protože šlapat na vrchol duny a dále po hřebenech s čerstvě zhojenou zlomeninou kotníku, to se nezažije každý den. Ještě jednou doporučuji, nikdo nezůstane sám a informace o sobě si řeknete při karymatcepárty. Byl jsem v Maroku 2x po sobě a bez střevních potížích a jiné újmy. Na Gibraltaru pro pohodlnější, což byl můj případ okružní taxík (pro 6 osob) za 25.--Euro na osobu objede vrchol Gibraltaru, v ceně jsou vstupenky do Michalovy jeskyně, pevnosti a výklad v AJ. Nebojte se toho jen tak pro zajímavost bylo 62 let. Hodně cestovatelských zážitků. Jarda

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Hezký den, ještě jsou volná místa, obsazeny jsou ale více než tři čtvrtiny autobusu. Petr.

Uživatelem od:
14. 06. 2012

Zdravím,

chcem sa spýtať, ako to vyzera s obsadenosťou tohoto zájazdu? Sú ešte voľné miesta?

Ďakujem,
Danka

Uživatelem od:
04. 06. 2012

Ahoj. Taky se chystám do Maroka, ale také mi chybí nějaké ty věci jako třeba vařič. Myslím, že jeden do dvojice je dobrý nápad. Příspěvky na butan jsou samozřejmostí =) Nikdy jsem na podobném zájezdu nebyla, tak bych se moc ráda zúčastnila onoho avizovaného neformálního prázdninového setkání. Pokud se bude konat, dejte mi prosím včas vědět. Během prázdnin budu na štíru s časem - naddělávám čas na dovolenou =) Míša

Uživatelem od:
20. 02. 2009

Ahoj.Já na Toubkal vylezla v nekotníčkových pohorách a dá se v pohodě...terén je horší až v té druhé části od chaty na vrchol,ale taky se to dalo.Jinak na sestup byly asi docela praktické hůlky,ale většina je neměla a taky slezla:-)Jinak pohory se ještě využily pro ty,co šli těžší variantu u vodopádů a na lození v Todře,ale loni bylo takové vedro,že si nahoru vyšláplo jen asi osm aktivních jedinců:-)No a oblečení,funkční je dobré na ten výstup,jinak pohodlné,vdušné...ve čtyřiceti stupních je to stejně docela jedno:-))

Uživatelem od:
19. 07. 2011

Ahoj,

kromě Toubkalu absolutně nenáročné, většinou asi v sandálech. Já měl jinak jen pevný "tenisky" Mamuty, ale na Toubkal jsem nelezl, tam to chce pevný kotník (pohorky B/C). Funkční oblečení bych vybíral podle toho, co ti osobně vadí/nevadí, například já syntetiku zkrátka nesnesu. Mám ale pocit, že v Maroku je funkční zkrátka to, co máš na sobě.

Uživatelem od:
22. 03. 2012

Olomouc, Ústí nad Labem, no, počkáme, jaké další destinace se ozvou a potom vybereme něco na půl cesty.

Jen tak mimochodem, zjistil jsem, že nemám téměř žádné pořádné turistické vybavení (boty, funkční oblečení apod.), a nemám popravdě představu, co budu potřebovat na Marocký terén. Můžete vy zkušení hodit pár rad a tipů, po čem se dívat, podle čeho vybírat apod.?

Uživatelem od:
14. 05. 2012

Já jsem pro :) Klidně i dřív :) Jinak jsem kousek od Ústí nad Labem a 25 let ;)

Uživatelem od:
22. 03. 2012

Nebylo by od věci se ti, kteří jedou sami (i můj případ), domluvit mezi sebou, co kdo poveze, protože je podle mě zbytečné, aby měl každý vařič, když stačí jeden do dvojice, apod. Nebo můžeme rovnou domluvit neformální setkání během prázdnin a tam tyhle záležitosti pořešit.

Uživatelem od:
14. 05. 2012

Ahoj lidi,

ráda bych taky vyrazila na tenhle zájezd, bohužel též nemám nikoho k sobě :) Tak se hlásím do party samotářů :) Jsou vůbec ještě volná místa?

Uživatelem od:
08. 05. 2012

Ahoj, my jedeme na podzim, kdybyste mel nekdo na prodej Marocky Lonely Planet za rozumnou cenu, dejte prosim vedet.
Uzijte si to! K.

Uživatelem od:
29. 03. 2012

Ahoj, Žaneto, taky jedu sám...:) Dan

Uživatelem od:
22. 03. 2012

Já taky jedu sám (teda teprve zařizuju, ale už jsem rozmyšlený jet), takže si myslím, že nebude žádný problém, když nás takto bude víc, právě naopak. Btw. jsem taky z Olomouce:o)

Uživatelem od:
01. 12. 2009

No to je opravdu hodně individuální, pokud půjdete na všechny hlavní památky i na výlet džípy do pouště, tak už je to přes 3000 Kč, pak záleží, jak moc člověk kupuje jídlo nebo kolik si ho veze atd. Raději bych doporučil cca 300 euro.

Uživatelem od:
25. 02. 2012

Chtěl bych se zeptat, kolik je ještě volných míst na maroko. díky. A ještě, kolik penež tak sebou, kempy jsou v ceně, takže sebou ještě na jídlo, vstupný. Suvenýry kupovat nechci. Myslíte , že by stačilo 5 000Kč ?

Uživatelem od:
02. 01. 2011

Jen jedte, bylo to uzasny !!! Klidne bych jela zas.

Uživatelem od:
13. 02. 2012

k2568: samecek, 24 let, olomouc :-P

Uživatelem od:
12. 02. 2012

Já jsem z Pardubic a je mi 22 :)

Uživatelem od:
14. 02. 2012

Ahoj /K2568/....o Maroku přemýšlím, ale taky bych musela sama, což se mi moc nechce, i když ve finále tam sám asi nebude nikdo....odkud jsi. Já z Prahy, 31 let.

Uživatelem od:
13. 02. 2012

maroko me laka ze vseho nejvic :-( ale asi by me nepustili na tak dlouho z prace. kolik ti je?

Uživatelem od:
12. 02. 2012

ahoj, chystám se jet sama do Maroka s CK Mundo, nejede někdo taky sám?

Vážíme si vašeho soukromí

Pomocí cookies analyzujeme návštěvnost, přizpůsobujeme obsah a reklamy podle vašich potřeb. Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s tím, že cookies používáme.