Tanzánie 2013

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Ano, to jsme dost řešili a půjde to.

Uživatelem od:
01. 07. 2009

Tak snad se mi podaří koupit nějaký který půjde do obou typů zásuvek... Lze si během safari dobít baterky?

Uživatelem od:
01. 12. 2009

To už si bohužel nepamatuju... Je ale potřeba adaptér, nejlepší jsou ty univerzální.

Uživatelem od:
01. 07. 2009

Díky za info. Ještě mám dotaz ohledně zásuvek - lze do zásuvky typu D zastrčit bez adaptéru českou zástrčku? Jsou častější spíš zásuvky typu D nebo G? http://www.zasuvky.eu/zasuvky/tanzanie Díky, Lucka

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Ahoj, budete přenášet spíš jen na kratší vzdálenosti, takže může být kufr, ale krosna je lepší. Petr.

Uživatelem od:
01. 07. 2009

Ahoj, je lepší si vzít kufr nebo krosnu? Budeme zavazadlo přenášet na delší vzdálenost? Lucka

Uživatelem od:
02. 08. 2009

Ahoj všem, upozorňujeme na existenci nového diskusního fóra na facebooku pro zájezd do Tanzanie: http://www.facebook.com/events/480389648669130/

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Pokud chcete Kilimanjaro jen vidět, stačí náš letošní zájezd, záleží ovšem i na počasí, zda bude vidět, loni byla hora vidět :-) Co se týče toho výstupu, není jisté, zda takový zájezd příští rok budeme pořádat. Pokud ano, jedná se o náročný 6denní trek, je pro něj potřeba mít nějaké předchozí zkušenosti s vysokohorskou turistikou. Cenově ten výstup na Kili se pohybuje okolo 20 000 Kč na osobu, je tam nutné mít povinně místní průvodce a kuchaře. No a ohledně těch "svatebních" výhod ze strany hotelů nic nevím, ale pokoj byste měli vždy dvoulůžák pro sebe.

Uživatelem od:
29. 12. 2009

Můžu se zeptat na zájezd s výstupem na Kili? Uvažujeme, že pojedeme s Vámi do Tanzánie letos, ale nalákala nás vyhlídka, že příští rok to bude i s výstupem na Kilimanjaro...v čem se do budoucna program změní a jak to bude také cenově? Nevím, zda ovšem jsme s manžele zrovna typ na výstupy na hory....spíš jsme ho jen chtěli vidět :-D

Mám malá dotaz....máme dva týdny po svatbě a chtěli jsme tento zájezd pojmout jako takovou svatební cestu....poskytují hotely například nějaké výhody apod.?

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Ahoj, můžu jenom potvrdit, že nám loni očkování proti žluté zimnici kontrolovali, kupodivu ne na letišti v Daru (kde se to ale taky může stát), ale když jsme přicestovali z pevninské Tanzanie na Zanzibar. Petr.

Uživatelem od:
01. 07. 2009

Ahoj Martino, děkuji za ujasnění. Informaci jsem získala na webových stránkách některých očkovacích center (např. Avenier), asi se u nich jedná o starou informaci...

Měj se hezky

Lucka

Uživatelem od:
04. 08. 2011

Ahoj Lucko,

stránky Ministerstva zahraničí ČR uvádějí povinnost očkování proti žluté zimnici při příjezdu do Tanzanie. Neuvádí, zda se mezinárodní očkovací průkaz kontroluje pouze u občanů příp. cestovatelů ze zemí subsaharské Afriky. Dnes jsem ještě kontaktovala očkovací centrum FN v Hradci Králové a paní doktorka mi naši informaci potvrdila. Odkázala mne na stránky, kde jsou v češtině aktuální informace WHO:

"Země Východoafrického společenství (Burundi, Keňa, Tanzanie, Rwanda a Uganda) se rozhodly pro plošné očkování proti žluté zimnici v důsledku výskytu v Ugandě.Podle CRM se toto očkování může vyžadovat od všech přijíždějících cestovatelů, včetně Evropanů. Je tedy vhodné mít s sebou certifikát o tomto očkování, aby se předešlo jakýmkoli administrativním nedopatřením; březen 2011."

Já bych toto asi neriskovala. V případě, že bys očkování neměla, mohlo by se také stát, že by tě očkovali přímo na hranicích.
Zdraví Martina

Uživatelem od:
01. 07. 2009

Ahoj, chci se zeptat zda je skutečně povinné očkování proti žluté zimnici. Dočetla jsem se, že se žlutá zimnice v Tanzanii a na Zanzibaru nevyskytuje a při příletu z Evropy není očkování vyžadováno. Očkování by mělo být vyžadováno jen pro cestovatele z endemických oblastí subsaharské Afriky a Latinské Ameriky z důvodu importu nemocným cestovatelem. Pokud to není nutné, raději bych se nechala oočkovat proti nemoci kde hrozí skutečné riziko (hepatitida, břišní tyfus).

Díky za odpověď

Lucka

Uživatelem od:
04. 08. 2011

Ahoj,

u Munda rozhodně není problém, když se na zájezd přihlásíš sama. To se týká i Tanzanie, kde už jsou také přihlášeni jednotlivci, kteří by byli tví potenciální spolunocležníci v pokoji/stanu :-) Loni jelo na zájezd 20 účastníků, letos to bude pravděpodobně menší skupinka. Zatím místa stále jsou, můžeš tedy ještě v klidu popřemýšlet. Zdraví Martina

Uživatelem od:
11. 09. 2012

Ahoj, chci se zeptat, když pojedu sama, není s tím problém? Myslím jako ubytování, předpokládám, že budu k někomu přiřazena, jednolůžáky tam asi nevedou :-) A v jak velké partě lidí se jede? Do kdy se musím rozhodnout, resp. kolik ještě zbývá volných míst? Děkuji Ivet

Uživatelem od:
01. 07. 2009

Díky za info! Pěkný víkend :o)

Lucka

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Ahoj Lucko, ano, stany na safari jsou po dvou a ubytování (neříkal bych tomu penziony, spíš hotýlky střední kategorie) jsou také 2lůžkové nebo 3lůžkové pokoje. Jídlo na vařiči jsme dělat nezkoušeli, zdá se mi to zbytečné a velká škoda nevyužívat místní kuchyně, hlavně na Zanzibaru. Ohledně pojištění je velmi spolehlivá, ale také dražší, např. Evropská cestovní pojišťovna. Jinak kterákoliv z těch známějších pojišťoven. Petr.

Uživatelem od:
01. 07. 2009

Ahoj, pokud jedeme ve dvou, budeme na safari a dny mimo safari ubytovaní taky ve dvou?
Dá se ve dnech mimo safari ohřát si nějaké jídlo na vařiči?
U kterých pojišťoven doporučujete úrazové pojištění?
Ubytování mimo safari je v penzionech, takže vlastní stan nepotřebujeme ani na Zanzibaru?

Díky moc

Lucka

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Dobrý den, zájezd i s Kilimanjarem budeme pravděpodobně pořádat příští rok. Letos je také možné, abychom Vám zajistili letenku s jiným termínem a k našemu zájezdu byste si přidali necelý týden navíc s výstupem na Kili. Není to ovšem u místních CK, bez nichž výstup absolvovat nelze, levná záležitost.

Uživatelem od:
22. 08. 2012

Dobrý den, rádi bychom spojili zájezd do Tanzánie a na Zanzibar s výstupem na Kilimandžáro. Neuvažujete o rozšíření zájezdu? Popř. bylo by možné nám nějak pomoci s organizací? Děkuji.

Uživatelem od:
01. 07. 2009

Tak to je super zpráva :o) díky, L.

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Aha, to jsem přehlédl ;-) To vypadá dobře, zatím je dost volných míst.

Uživatelem od:
01. 07. 2009

Děkuju za info. A jak to vypadá s obsazeností? :o)

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Ahoj, výše kapesného je velmi individuální, účastníci třeba často nakupují obrazy Tingatinga apod., ale jinak mnoho peněz navíc už u tohoto zájezdu není potřeba, protože všechny výlety na Zanzibaru jsou v ceně, na safari je v ceně i jídlo, u ostatního ubytování snídaně atd. Navíc ceny jsou v Tanzanii v průměru zhruba jako u nás. Povinné je očkování proti žluté zimnici. Doporučená je žloutenka A a B a brát antimalarika, vše píšeme v dopise, který zašleme po přihlášení. Samozřejmě je dobré zjistit si vždy před odjezdem ještě aktuální informace.

Petr.

Uživatelem od:
01. 07. 2009

Ahoj Péťo, jak je to s obsazeností? Jak vysoké doporučuješ kapesné? Je povinné nebo doporučené nějaké očkování? Díky, Lucka

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Ahoj, tak už bylo odpovězeno za mě ;-) Každou změnu programu, kterou u jakéhokoliv zájezdu provedeme, děláme proto, že to považujeme za změnu k lepšímu na základě dosavadních zkušeností. I 6 dní je na safari dost, naopak v Nungwi je co dělat, i když se člověk nechce jenom koupat a ten den navíc tam bude fajn. Petr.

Uživatelem od:
25. 07. 2011

Ahoj Moni,
Nevim presne jake k tomu ma Petr nebo Maty duvody, ale za sebe jako uspesneho ucastnika letosniho zajezdu muzu jen rict - ocenite to. V Lake Maynara lze mozna s velkym stestim videt stromove lvy (ta sance je ale opravdu dost mala), jinak vsechny ostatni zvirata lze spatrit i v jinych parcich (i v mnohem mensi vzdalenosti od jeepu). Pokud mne pamet neklame tak ten den navic mate na Nungwi - my tam byli jen jeden den (rozumej 24h :P) a ten den navic bych tam brala. 1. je tam nadherna plaz, koupani...2. za celou dobu je tolik zazitku a cestovani, ze jen tak si polezet a relaxovat se fakt hodi... Ja se letos vratila spokojena, plna zazitku, ale ve stavu, ze bych brala tak jeste tyden extra dovolene, abych si odpocinula :D

Uživatelem od:
27. 02. 2012

Ahoj, mam malý dotaz. Proč bude příští rok o jeden den kratší safari (vynechání Lake Manyara) a o den delší Zanzibar než letos? Díky

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Je možné vždy koupit balenou vodu. Poplatek za půjčení není žádný, to je v ceně.

Uživatelem od:
24. 02. 2012

Ještě mám dotaz ohledně vody - bylo možné vždy koupit balenou vodu, nebo jsou třeba desinfekční tablety. A druhý dotaz ke stanům - přečetla jsem si, že není třeba mít vlastní stan - jaký je poplatek za půjčení. Děkuji

Mat
Uživatelem od:
28. 08. 2006

Jen dodatek k Petrovi - letos snad vydrželi s baterkami všichni, i když většina lidí si bere s sebou více baterií. Jen předem upozorňuji na nutnost korekce z našich kolíků na zástrčce na placaté tanzanské kolíky... :-)

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Většinou každý den, jen na safari je to horší, ale aspoň obden to šlo i tam, a ještě jsme si nechali od řidičů dát do džípu měnič napětí, aby šlo nabíjet i za jízdy v džípu.

Uživatelem od:
27. 02. 2012

Ahoj, zajímalo by mě, jak často je možné si v Tanzanii dobít baterku do foťáku. Díky za odpověď:-)

Uživatelem od:
27. 02. 2012

Ahoj Bello, nejspíš budu na tom stejně jako ty a pojedu sama, pokud se mi také podaří našetřit. Takže bych se kdyžtak ráda k tobě přidala. Napiš mi jestli máš zájem na monika.loudova@seznam.cz a můžeme si vyměnit nějaké info.

Uživatelem od:
24. 02. 2012

Ahoj, zakládám nové téma pro všechny ty co uvažují o Tanzánii v roce 2013. Já zatím poctivě šetřím a pevně doufám, že to vyjde. Pojedu sama, takže pokud je někdo taky sám může se ke mě přidat. Zároveň prosím ty co se účastnili letos, jestli se mohou podělit o zážitky a rady.

Vážíme si vašeho soukromí

Pomocí cookies analyzujeme návštěvnost, přizpůsobujeme obsah a reklamy podle vašich potřeb. Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s tím, že cookies používáme.