Co si vyřídit

Uživatelem od:
25. 07. 2011

Ahoj,
Nevim, co tim zarizovanim myslis. Veci se budou lehce lisit podle toho kam a na jak dlouho jedes, nicmene obecne receno jsou dulezite 3 veci:
1. zridit si cestovni pojisteni - na dobu co budes pryc - nevim jestli jde zaridit pojisteni na delsi dobu nez rok - asi ti nezbyde nez trocha googlovani na netu.
2. pokud budes mimo CR na dobu delsi nez 6 mesicu a budes mit po celou dobu cestovni pojisteni, tak se muzes odhlasit s placeni zdravotniho pojisteni tady v CR. Pro detaily se spoj se svoji zdrav. poj.
3. socialni platit nemusis, ale nebude se ti zapocitavat do duchodu a taky pokud by se ti neco stalo, tak nemas narok na invalidni duchod, paklize se socialka neplatila plynule po dobo poslednich 2 let - detaily si radeji potvrd se socialkou. Trochu morbidni, ale je dobre o tom vedet.
Dalsi veci uz jsou asi klasika, to jestli jedes na kratsi nebo delsi dobu asi nic nemeni.

Jinak zkus jeste kouknout na cestovatelsky portal www.hedvabnastezka.cz, kde mozna nekdo nekdy resil neco podobneho.
Toz snad tva otazka byla aspon trochu zodpovezena - takhle obecne jde tezko neco rict.

Uživatelem od:
25. 03. 2013

Chtěla bych se zeptat, jestli tu někdo nemá tušení, co všechno se musí vyřídit, pokud cestujete mimo tuhle zemičku na dobu delší než rok. Mám v tom trochu zmatek. Mohl by mi prosí někdo poradit?
Díky

Vážíme si vašeho soukromí

Pomocí cookies analyzujeme návštěvnost, přizpůsobujeme obsah a reklamy podle vašich potřeb. Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s tím, že cookies používáme.