Zakarpatská Ukrajina 2005 - turistické mapy

Anonym (neověřeno)

Aha :-) Ono by to tak zvláštní zase nebylo, protože zbytkové turistické značení, které na Zakarpatské ještě výjimečně je, pochází z první republiky a tehdejšího Klubu českých turistů a mám i kopii průvodce z téhle doby... No, konkrétní mapa - když jsem tam byl naposledy já (2001), tak u nás byla k sehnání ta jen ta dvoustovka, takže buďme rádi za ty mapy, co jsou dnes (tuším padesátky), ty jsou solidní 8-)

Zdraví Petr.

Anonym (neověřeno)

Zdravím,
ty mapy nejsou z r. 1942 :-), z toho roku je jenom mapové datum (tedy způsob matematické projekce elipsoidu naší planety do plochy), jedná se o pravoúhlou čtvercovou síť, naprosto skvělou pro určování polohy. Je hodně oblíbená v zemích býv. varšavské smlouvy a používá se dodnes i na většině nových českých map (např. nový atlas Shocartu 1:50k).
Prodejnu Kiwi znám a určitě se tam až budu mít cestu do Prahy podívám, jen jsem myslel, jestli nemáte v souvislosti s uvedeným zájezdem pozitivní zkušenosti s nějakou konkrétní mapou...

Jinak moc díky
P.

Anonym (neověřeno)

Zdravím, pánové,
tak to je zajímavý odkaz, mapy z roku 1942 :-) Taky donedávna nic novějšího nebylo, ale teď už se dají sehnat. Mají je u sebe už průvodci, tak jen nevím zpaměti, jestli podporují GPS. V Praze je dobrá prodejna průvodců a map - Kiwi - v Jungmance. Existuje Zakarpatská oblast 200.000:1 a pak podrobnější turistické třeba na Boržavu nebo na Hoverlu a Černou Horu.

Pěkný den!

Petr.

Anonym (neověřeno)

Ahoj,
toz ja se podivam,hele vytahej presne odkazy na ty mapy co potrebujeme na ukrajinu,ja bych poprosil znamyho zda by to vytiskl v praci na tiskarne A1,sice inkoust,ale aspon neco kdyz by se nesehnali jiny mapy...
Jenda

Anonym (neověřeno)
Uživatelem od:
18. 12. 2017

Zdravím,
chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenost, kde sehnat rozumně kvalitní turistickou mapu oblastí, do kterých jedeme (nejlépe i s podporou GPS). Dá se něco takového sehnat v ČR příp. je lepší koupit mapy až tam (a na kolik přijdou...)?

Líbilo by se mi něco jako např. (velmi pěkné mapy Ukrajiny 1:100k s podporou S42 GPS), ale jsou velkoformátové a nemám je kde vytisknout, existuje něco takového v papírové podobě?

Předem díky.

P.

[%sig%]

Vážíme si vašeho soukromí

Pomocí cookies analyzujeme návštěvnost, přizpůsobujeme obsah a reklamy podle vašich potřeb. Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s tím, že cookies používáme.