Recenze

Recenze - Pavla Šavrdová

Poprvé jsem byla na zájezdu s Mundem s celou rodinou v Albánii v roce 2015. Od té doby jezdíme pravidelně, buď jenom s manželem, nebo s dětmi, které už jsou sice dnes dospělé, ale s Mundem je to s námi pořád ještě baví. Nadchlo nás, že když jedeme s Mundem, tak se cítíme volně, jako když cestujeme sami, ale máme to bez starostí. Program zájezdů je vždy vyvážený, kombinuje města, přírodu i koupání. Navíc vždycky poznáme spoustu zajímavých a milých lidí, s kterými se dá večer posedět u sklenky místního moku.

Pavla Šavrdová, Strakonice (zájezdy Gruzie a Arménie 2021, Severní Makedonie 2018, Francie – sopky a kaňony Auvergne 2017, Pobaltí 2016, Černá Hora 2016, Albánie 2015)

Recenze - Karla Benešová

Každý si představuje dovolenou jinak. Pro mě je superdovča chodit a "objevovat" – a když se najde parta stejně smýšlejících lidí, je to fajn. Připravit plán, kam se všude podívat, zejména když jste omezeni časem, dá pořádně zabrat. Tak toto ráda přenechám Mundu. Ale stejně si před zájezdem koupím cestopis, protože přece nemusím jít za deštníkem. O to víc se večer sejde různých zážitků. Když se k tomu o zábavu postará pohodový průvodce, je to paráda a plánujete, kam pojedete s touto krevní skupinou příště.

Karla Benešová, Praha (zájezdy Srí Lanka 2019, Vietnam 2019, Rumunsko a Moldavsko 2018, Bosna a Hercegovina 2016, Skotsko 2013, Norsko 2009, Španělsko 2008, Pobaltí 2007)

Recenze - Pavel Buchta

Vše začalo v roce 2015, když jsem na ostravském Majálesu vyhrál zájezd do Rumunska a Moldavska. Do té doby jsem jezdil jen na pobytové dovolené k moři. Zájezd mě svým nabitým programem a dobrými lidmi oslovil, se dvěma spoluúčastníky jsem v kontaktu dodnes. Miluji dobrodružství, které mi Mundo nabídne dostatečně, proto mi nevadilo ani čekání na hranicích do Podněstří, cesta na korbě náklaďáku do NP Theth v Albánii či "sardinkové" spaní v horské chatě Musala. Všechny zážitky ve vás zůstanou na hodně dlouhou dobu, to opravdu nejde vymazat z paměti. :-) Poslední dobou jsem si oblíbil ferraty, do kterých bych se sám rozhodně nepouštěl. Pro srovnání ceny a kvality zájezdů CK Mundo už nyní vím, že i v příští sezóně jim na některém dalším zájezdu sedadlo určitě obsadím znovu.

Pavel Buchta, Frýdek-Místek (zájezdy Korsika 2021, Slovinsko – turistika nebo ferraty 2021, Italské Dolomity – turistika nebo ferraty 2019, Rila a Pirin – bulharské hory 2018, Rusko a Bělorusko 2017, Albánie 2016, Rumunsko a Moldavsko 2015)

Recenze - Martin Číž

Poprvé jsem jel s Mundem na doporučení kamarádů. Líbí se mi pestrý výběr různých míst (států), výborný poměr výkon a cena, je možné si vybrat program zájezdu pro více nebo i méně fyzicky zdatné, není problém cestovat jako jednotlivec nebo ve skupině. Ochotní a přátelští průvodci. Programy zájezdů neobsahují jen návštěvy památek a měst, ale i pěší turistiku nebo koupání v moři.

Martin Číž, Valašské Klobouky (zájezdy Řecko 2019, Černá Hora 2016, Andalusie a Kastilie 2015, Sicílie a Liparské ostrovy 2014, Pyreneje 2013, Maroko 2009)

Recenze - Eliška Bíglová

I když ráda cestuji na vlastní pěst, Mundo je jediná cestovka, se kterou jsem ochotná jet, protože posouvá cestování na další „level“. Program je promyšleně naplánovaný, u mnohých zájezdů se mi líbí kombinace „od každého něco“ (hory, města, koupání). Ve městech je výborné, že se nechodí společně. Milí a ochotní průvodci poskytnou podrobné informace v autobuse (nezapomenou upozornit i na osvědčenou restauraci) a pak si každý může jít svým tempem. V horách je naopak výhodné, že se jde společně, což zajišťuje bezpečnost. V neposlední řadě jsou perfektní ochutnávkové večery místních potravin, kdy si člověk udělá „chuťový rozhled“, pak ví, co koupit. Ve většině případů jezdí fajn lidi, kteří neřeší zbytečnosti. CK Mundo doporučuji – jak jedete jednou, musíte stále.

Eliška Bíglová, Mělník (zájezdy Albánie 2019, Bulharsko pro milovníky Balkánu 2019, Rusko a Bělorusko 2018, Bosna a Hercegovina 2017, Lago di Garda – turistika nebo ferraty 2017, Makedonie a Kosovo 2016)

Recenze - Pavel Kukla

Když se mě přátelé ptají, proč cestuji s CK Mundo, vždy odpovím, že má Mundo zajímavě sestavený program cest, kdy jsou v itineráři zájezdů nakombinované např. jednodenní či půldenní túry, návštěvy památek, zážitkové degustace a volné prohlídky měst, kde si každý může podle vlastních preferencí sestavit program sám. Dále oceňuji kvalitu průvodců, téměř vždy se jedná o pohodové a příjemné průvodce, kteří velmi dobře znají místní poměry, a člověk se během cest dozví spoustu zajímavých informací o dané zemi. Celkově tak zájezdy od Munda nabízejí výborný poměr cena / výkon.

Pavel Kukla, Praha (Gruzie a Arménie 2021, Madeira 2019, Maroko 2014, Izrael 2013, Island 2010, Černá hora 2009)

Recenze - Kateřina Benešová

Cestování patří k mým koníčkům. S Mundem jsem poprvé cestovala jako nejmladší účastník zájezdu a na zážitky ani z této doby se nedá zapomenout. Při cestách se skupinou vnímáte nejen nové země, ale i neobyčejné nápady a zážitky spolucestovatelů, takže o zábavu je dokonale postaráno. Když se k tomu přidá i ochota a smysl pro legraci zejména ze strany průvodce zájezdu (a to u Munďáků většinou funguje), tak jsou zážitky dokonalé a na destinaci či programu zas tak úplně nezáleží. :) 

Kateřina Benešová, Praha (zájezdy Kostarika 2020, Severní Makedonie 2018, Rila a Pirin 2013, Norsko 2009, Španělsko 2008, Pobaltí 2007)

Recenze - Martin Snášel

První větší vycestování jsem zažil se svými přáteli, kteří mi ukázali krásu aktivní turistiky. Představili mi nejen určitou životní filosofii, ale i CK Mundo, která nabízí za dobré peníze maximum z místa, kam se rozhodnete vyrazit. Za ta léta se nabídka zájezdů velmi rozšířila a opravdu je z čeho vybírat. Průvodci jsou přátelští a vždy jsem ocenil historické informace, které mi pomohly pochopit kontext kultury. Líbí se mi určitá volnost, s jakou se ke všemu přistupuje. Není natvrdo nalajnována jedna cesta, ale člověk si může vybrat, jestli chce klidnější den, nebo aktivnější a náročnější výšlap. Jestli se spíš chce procházet městem, nebo zvolit přírodu v okolí... Až mé děti povyrostou a budu mít tu možnost představit jim krásu aktivního cestování, velmi rád využiji i CK Mundo.

Martin Snášel, Brno (zájezdy Albánie 2019, Korsika 2016, Pyreneje 2007, Černá Hora 2006, Krym 2005, Slovinsko 2003)

Recenze - Lenka Votavová

S Mundem jsem absolvovala první dva zájezdy v roce 2012, a i když jsem na oba jela sama, nelitovala jsem – utvořila se skvělá parta, vyhovoval mi styl CK a hned další rok jsem zlanařila přítele a jeli jsme do Albánie. Následovala Černá Hora s kamarády, kterým se taktéž cestování s Mundem líbilo, a další zájezdy. Je skvělé, jak se v programu střídají náročnější dny s méně náročnými, nechodíte po městech za deštníkem, ale vždy Vám dají mapku a sdělí, co je na daném místě nejzajímavější – můžete se sami rozhodnout, co chcete vidět, program vždy do puntíku splněn. Kdo váhá, ať neváhá, s CK Mundo bude mít plno skvělých zážitků a s velkou pravděpodobností i nových kamarádů do budoucna. :-)

Lenka Votavová, Františkovy lázně (zájezdy Bretaň a Normandie 2019, Korsika 2017, Černá Hora 2014, Albánie 2013, Maroko 2012, Slovinsko 2012)

Recenze - Jakub Beneš

Poznávání jiných zemí a lidí patří k mým koníčkům. Podle času naplánuji cestu samostatně s kamarády anebo se nechám překvapit cestovkou. Mundo patří mezi roky ověřené CK. Je fajn znovu se potkat s lidmi, s kterými už jste na nějakém zájezdu byli, a někdy si sedne člověk s některými "klienty" natolik, že má chuť se s nimi potkávat častěji. Zájezdy si vybírám nejen podle destinace, ale i podle průvodce. Na některé osobnosti z jejich řad se díky vstřícnosti, obětavosti a také daru rozesmát každého nedá zapomenout, to je pak bonus k zájezdu.

Jakub Beneš, Praha (zájezdy Vietnam 2019, Makedonie 2018, Madeira 2017, Bosna a Hercegovina 2016, Skotsko 2013, Krym 2008, Řecko 2007)

Recenze - Michaela Moravcová

S Mundem si plním svoje cestovatelské sny pohodlně pod záštitou CK, čehož ráda využívám obzvlášť při single cestování. Zájezdy mi vyhovují, co se pestrého programu, zkušených průvodců, fajn party lidí a spousty zábavy týče. Díky Mundu jsem si vyzkoušela ferraty, užila moře, navštívila krásná města, ale hlavně podnikla řadu nádherných (někdy náročných) túr horami, které jsem si zamilovala. Ze zájezdů se vždy vracím s nepřeberným množstvím silných zážitků. ;-)

Michaela Moravcová, Týniště nad Orlicí (zájezdy Dachstein a Solná komora 2021, Rumunsko – Transylvánie 2021, Francouzské Alpy – turistika nebo ferraty 2020, Zakarpatská Ukrajina 2019, Slovinsko – turistika nebo ferraty 2018, Albánie 2017, Slovinsko – turistika nebo ferraty 2017, Italské Dolomity – turistika nebo ferraty 2016)

Recenze - Jan Brychta

V roce 2009 jsem poprvé s kamarády využil zajímavé nabídky CK Mundo na poznávání Krymu. Zájezd překonal naše očekávání jak v perfektní organizaci nabitého programu ze strany milých a skvěle připravených průvodců, tak v mimořádně přátelské atmosféře mezi všemi cestovateli různého věku i profesí. Od té doby jezdím na poznávací zájezdy s Mundem pravidelně a ani jednou jsem se nezklamal. CK Mundo není tuctovou cestovkou, dlouhodobě si zachovává vysokou profesionální úroveň i nezaměnitelný styl. Přeji jí proto i v této pro cestování nepřívětivé covidové době mnoho elánu a spokojených cestovatelů.

Jan Brychta, Lety (zájezdy Írán 2018, Benelux 2016, Uzbekistán 2014, Izrael 2012, Sicílie a Liparské ostrovy 2011, Rumunsko a Moldavsko 2010, Krym 2009)

Recenze - Petra Reimerová

Pokud chcete cestovat a nemáte zrovna s kým, Mundo je pro vás skvělá volba. Z vlastní zkušenosti vím, že si vytvoříte cestovatelskou partu přímo na zájezdě (možná doživotní), podíváte se na zajímavá místa a odnesete si skvělé zážitky. Nemusíte se ani předem rozhodovat, jestli máte raději pochod v horách, chvíli klidu na pláži nebo posezení v kavárně – zvládnete to vše během jednoho zájezdu. Poprvé jsem s Mundem jela v roce 2014 a od té doby jezdím rok co rok a pokaždé jsem spokojená. Průvodci jsou vždy skvělí a velmi si užívám kombinaci cestování ve skupině a svobody osobní volby v rámci programu.

Petra Reimerová, Děčín (zájezdy Polsko 2021, Chorvatské národní parky 2020, Irsko a Wales 2019, Auvergne – sopky a kaňony Francie 2018, Zakarpatská Ukrajina 2017, Slovinsko – turistika nebo ferraty 2016, Bretaň a Normandie 2014)

Recenze - Veronika Křižanová

Poprvé jsem CK Mundo zaregistrovala z letáků na vysoké škole, kterou jsem navštěvovala. Zalíbila se mi myšlenka poznávat různá místa s partou lidí, kteří mají podobný zájem. První zájezd jsem absolvovala do Švýcarska a od té doby jsem každý rok navštívila nějakou destinaci. Vždy pestrý program, který zahrnuje to nejlepší z navštívené země a kvalitní průvodci jsou zárukou CK Mundo. Po každém zájezdu už uvažuji, kam se vydám příště. Stane se z toho taková „malá“ závislost. :)

Veronika Křižanová, Rybí (zájezdy Italské Dolomity – turistika nebo ferraty 2021, Madeira 2021, Francouzské Alpy – turistika nebo ferraty 2020, Tour du Mont Blanc 2019, Lago di Garda – turistika nebo ferraty 2018, Pyreneje 2017, Raxalpe – ferratová škola 2016, Slovinsko – turistika nebo ferraty 2016, Švýcarsko 2015)

Recenze - Tereza Kantorová

Když chci vyrazit za dobrodružstvím a poznáním, často se vracím k CK Mundo. Cestuji i na vlastní pěst, ale někdy se mi nechce organizovat nebo nemám odvahu do určitých míst jet sama či ve dvou. Pokud to máte stejně a nestačí vám si vybranou destinaci jen odškrtnout, chcete poznat města, památky i přírodu, prostě si utvořit kompletní obrázek a strávit dovolenou aktivně, je Mundo pro vás to pravé. Poprvé jsem vyrazila jako studentka, později na dovolenou, a nakonec jsem přemluvila manžela, který nikdy tomuto druhu cestování neholdoval. Byl nadšený a svůj názor přehodnotil. Nyní jezdíme oba a někdy pozveme i rodiče. Mundo je pro všechny věkové kategorie. Průvodci jsou milí, danou zemi dobře znají a mají dostatek informací, které vám mohou předat. A každý rok nabízí Mundo něco nového.

Tereza Kantorová, Praha (zájezdy Kostarika 2021, Rumunsko – Transylvánie 2019, Toskánsko 2019, Island 2016, Černá Hora 2015, Sicílie a Liparské ostrovy 2014, Norsko 2008)

Recenze - Michal Hodač

Akce nebo relax, s Mundem vždycky na max. Jsou to proudy zážitků, co neomrzí, balzám pro duši cestovatele. Skoro by se dalo říci, že mi šijí zájezdy na míru. Pětihvězdičkový hotel nečekejte, ale pětihvězdičkové zážitky rozhodně ano. Prohlídky s deštníkem jsou jen v případě deštivého počasí a bujaré karimatka párty mě neminuly v žádném koutě světa. Průvodci si vždy vědí rady a jejich flexibilita mě fascinuje. A spolehlivost Munda i v takto nelehké době je jen další z mnoha bonusů. I po těch letech, co s Mundem cestuji, mě neustále dokáží překvapit nějakou novinkou. Největší problém je, jak stihnout všechny ty super zájezdy a současně chodit do práce. Můj plán na důchod je jasný.

Michal Hodač, Pardubice (zájezdy Tanzanie – safari a Zanzibar 2022, Madagaskar 2021, Írán 2019, Patagonie 2016, Makedonie a Kosovo 2015, Izrael 2014, Rumunsko a Moldavsko 2014, Island 2010)

Recenze - Tereza Urbánková

Má první zkušenost s Mundem byl zájezd do Ruska a Běloruska a stejně tak, jak pevná je diktatura v Bělorusku, tak pevné je od té doby i mé pouto k Mundu. Neb tolik prima lidí na zájezdu hned tak nepotkáte. Mohlo by se říci, že to není zásluha cestovky, ale ona vlastně je, protože jaký charakter a "duši" má Mundo, takovou mají i jeho zákazníci – pohodový. Oceňuji výběr destinací, které otevírají nové obzory – to, že nezakrňuje a stále bádá po nových "neprofláklých" lokalitách. Pohodovou lidskou komunikaci bez zbytečného papírování. Fajnové průvodce, program, který bývá mix přírody a kultury. A to nejlepší, na co se těším na každém zájezdu, neb jsem gurmán, je ochutnávka místních specialit.

Tereza Urbánková, Praha (zájezdy Gruzie a Arménie 2021, Bretaň a Normandie 2020, Indie a Nepál 2019, Provence 2019, Rumunsko – Transylvánie 2018, Bosna a Hercegovina 2017, Albánie 2014, Rusko a Pobaltí 2013)

Recenze - David Mazánek

Mundo jsem objevil náhodou, a i když jsem nikoho neznal a jel sám, hned první zájezd byl parádní a moc se mi nechtělo domů (a to tak mám výjimečně!). Zájezdů jsem od té doby absolvoval s Mundem několik. Vždy se rychle vytvořila fajn atmosféra, protože opravdu se vždy sejde alespoň část lidí "na stejné vlně". Vždy jsem ocenil možnost variant treků a přístup průvodců k chození po horách a ve městech, a nestalo se mi, že bych se nějaký den nudil. Díky Mundu jsem potkal pár lidí, se kterými se vídám doteď a jsou to moji kamarádi. Takže programy zájezdů jsou fajn, ale co dělá Mundo MUNDEM, jsou hlavně ty lidi a atmosféra!

David Mazánek, Hradec Králové (Pyreneje 2021, Francouzské a švýcarské Alpy – turistika nebo ferraty 2019, Slovinsko – turistika nebo ferraty 2018, Chorvatské národní parky 2017, Korsika 2017, Andalusie a Kastilie 2016, Auvergne – sopky a kaňony Francie 2016)

Recenze - Michal Vaněk

Důvodů, proč rád jezdím do světa s Mundem, je více. V nabídce mě vždycky nadchne nějaká zajímavá lokace, jako třeba Írán nebo Východní Turecko. Super jsou také ferratové zájezdy do různých zemí, kde jsem byl obrovsky rád za parádní lezecké cesty a skvělé průvodce, kteří zajistili bezpečnost i logistiku kolem, a vždy jsem věděl, že nezůstanu viset na laně sám. :) Krom toho se na zájezdech vždycky sejde dobrá parta, a je tak o zábavu postaráno.

Michal Vaněk, Praha (zájezdy Francouzské a švýcarské Alpy – turistika nebo ferraty 2018, Francouzské a švýcarské Alpy – turistika nebo ferraty 2016, Lago di Garda – ferraty 2015, Italské Dolomity 2014, Írán 2013, Slovinsko 2013, Východní Turecko 2012)

Recenze - Václav Kozina

Na první zájezd jsem vyrazil v roce 2006 do Pobaltí a Ruska na popud mých známých, a byl jsem tehdy jediný v zájezdu, kdo neměl stan. Ale přežil jsem i navzdory komárům, a od té doby se k Mundu vracím. A proč? CK Mundo má několik nezanedbatelných předností. Za prvé jsou to příznivé ceny, přičemž singl cestovatelé nic nedoplácejí (a to je opravdu vzácné). Za druhé je to kombinace poznávání památek a přírody. Túr v přírodě je hodně, ale jsou na výběr různě obtížné varianty, takže to zvládne i ten, kdo není vyloženě outdoorový typ. Proto budu mít Mundo stále v hledáčku.

Václav Kozina, Staňkov (zájezdy Island 2021, Bulharsko pro milovníky Balkánu 2019, Švýcarsko 2018, Norsko a Švédsko (severní Skandinávie) 2016, Východní Turecko 2012, Rusko a Pobaltí 2006)

Recenze - Dina Váchová

S Mundem jezdím od východu na západ, vždy se super partou lidí, a to už hodně let. Nejvíc si užívám volnost a dobře namíchaný koktejl navštívených míst. Baví mě, že i když cestuji sama za sebe, tak na zájezdech vždy potkám fajn lidi. Velmi brzy se utvoří přátelská parta, ve výsledku se tak sama necítím. Poslední dva roky jsem byla i na sportovních zájezdech na ferratách a smekám před profesionalitou průvodců, která je u nich na prvním místě. Už teď se těším na nový katalog a kam se zase příště vydám.

Dina Váchová, Praha (zájezdy Lago di Garda – turistika nebo ferraty 2021, Polské Bieszczady a východní Slovensko 2021, Francouzské Alpy – turistika nebo ferraty 2020, Chorvatské národní parky 2020, Raxalpe – ferratová škola 2020, Toskánsko 2019, Pyreneje 2011, Rumunsko a Moldavsko 2010, Slovinsko 2009, Zakarpatská Ukrajina 2007)

Recenze - Kateřina Plášilová

Na Mundo jsem narazila před lety náhodou a zaujala mne okružní cesta po Turecku. Bylo to skvělé dobrodružství a od té doby jezdím opakovaně. Vyzkoušela jsem ještě tři podobné cestovky, ale vrátila jsem se k Mundu: nejvíce mi vyhovuje organizace zájezdů, profesionalita a zdatnost průvodců a veselá atmosféra, která na zájezdech panuje. Ač vyrážím většinou sama, na zájezdech osamělostí nikdy netrpím, protože průvodci dbají na seznámení všech členů výpravy, a kromě poskytování množství informací příjemně "tmelí kolektiv" třeba formou ochutnávek místních specialit či organizací společných večeří. Díky Mundu jsem si zamilovala vysokohorskou turistiku a objevila úžasná místa – a když to teď píšu, už se těším na další zájezd!

Kateřina Plášilová, Roztoky (zájezdy Pyreneje 2021, Rila a Pirin – bulharské hory 2020, Albánie 2019, Korsika 2018, Auvergne 2015, Rila a Pirin 2014, Východní Turecko 2012)

Recenze - Marcela Czaková

Proč jezdím s Mundem? Pokaždé narazím na fajn partu lidí. Skvělí zábavní průvodci. Vždy se dozvím o konkrétní zemi co nejvíce informací (teda když zrovna nespím v autobuse :D). Volnost, žádné organizované prohlídky, což mi vyhovuje. Jediné, co je problém, je ranní vstávání po večerní party, ale pokaždé to vždycky dám. :) Cestuji hodně sama po světě, ale Mundo nikdy nevynechám. Aspoň jednou za rok jedu, už teď se těším na příští zájezd.

Marcela Czaková, Roudnice nad Labem (zájezdy Vietnam 2019, Toskánsko 2018, Alsasko 2017, Bosna a Hercegovina 2016, Provence 2015, Irsko 2014, Albánie 2013)

Recenze - Jan Kloza

V roce 2018 jsem se vydal do Albánie s kolegy z práce, kteří už Mundo znali. Zájezd mě tak mile překvapil, že jsem se rozhodl jezdit na další, kde jsem poznal mnoho nových přátel, se kterými domlouváme příští destinace i výlety po ČR. U CK Mundo nebyl nikdy problém s programem, ubytováním atd. Večer probíhají tzv. "karimatka párty" s ochutnáváním místních dobrot. A jestli pojedu příště? Jasně, že ano, jelikož poznat svět zblízka a najít se, to je podstatou života a se skvělými lidmi zážitek na celý život.

Jan Kloza, Jablonné v Podještědí (zájezdy Bulharsko pro milovníky Balkánu 2021, Chorvatské národní parky 2020, Rila a Pirin 2020, Švýcarsko 2019, Finsko 2019, Skotsko a ostrov Skye 2019, Alsasko 2018, Albánie 2018)

Recenze - Jaro a Lenka Tomčányovi

S Mundom cestujeme ešte len od roku 2014 no meniť cestovku sa nechystáme. Sme veľmi spokojní! Sprievodcovia bývajú vždy perfektne pripravení, veselí, zábavní a odhodlaní kedykoľvek pomôcť. Program zájazdu býva nabitý – pestrý a veľmi zaujímavý. Súčasťou zájazdov býva vždy dobre zorganizovaná ochutnávka miestnej kuchyne. Keď to tak môžeme porovnať so slovenskými cestovkami tak pomer cena verzus ponuka je neporovnatelná, je SUPER! Neváhajte a skúste s nimi vycestovať. Už teraz sa tešíme na ďalšie cestovatelské zážitky s Mundom.

Jaro a Lenka Tomčányovi, Dubnica nad Váhom (zájezdy Italské Dolomity - turistika nebo ferraty 2021, Alsasko 2018, Gruzie a Arménie 2018, Raxalpe - ferratová škola 2018, Srí Lanka 2017, Sicílie a Liparské ostrovy 2016, Korsika 2015, Island 2014)

Recenze - Jana Kroumanová

Proč s Mundem ANO: Poznáte to nejzajímavější z dané země. Budete mít absolutní volnost při poznávání navštívených míst. Poznáte spoustu fajn lidi, ze kterých se po prvních pár dnech stane většinou super parta, co nezkazí žádnou legraci. A pak vám nepřijde divné, že na druhém konci světa třeba ve dvě ráno trsáte všichni kolem ohně na nějakou srílanskou dechovku. Proč s Mundem NE: Pozor, je to návykové. Lehce se přistihnete, že si dovolenou plánujete podle nově vypsaných zájezdů Munda. :)

Jana Kroumanová, Plaňany (zájezdy Vietnam 2019, Srí Lanka 2018, Provence 2017, Indie a Nepál 2016, Maroko 2014, Černá Hora 2007, Pyreneje 2006, Norsko 2005)

Recenze - Rudolf Zelenka

S každým dalším zájezdem s touhle cestovkou jsem bohatší o nádherné zážitky plné adrenalinu, romantiky, poznání, štěstí, přátelství, která dodnes trvají a skvělého pocitu z výkonů, kterých bych od sebe ani možná nečekal. ;) S Mundem se rozhodně nudit nebudete, každý si najde svoje: památky, jídlo, hory, ochutnávky místních likérů (ach ta rána ;), nebo naopak klid na svoje myšlenky a pohodové kochání se vším, co zájezd od Munda nabízí. Líbí se mi organizovanost a plán skloubený s volností a nezávislostí, poznání místních poměrů a zvyků země ve které se nacházíte. Už se těším na další dobrodružství s "rodinou", která se stále rozrůstá.

Rudolf Zelenka, Praha (zájezdy Island 2021, Bosna a Hercegovina 2019, Italské Dolomity - turistika nebo ferraty 2019, Makedonie 2018, Albánie 2017, Alsasko 2017, Černá Hora 2016, Tour du Mont Blanc 2016, Rila a Pirin - bulharské hory 2015)

Recenze - Kateřina Šašinková

V roce 2016 jsem nezávisle na sobě jela se dvěma různými kamarádkami právě s CK Mundo na tři zájezdy. Výlety se mi tak zalíbily, že jsem ještě to léto (měla jsem ten rok hodně času :-)) jela na další dva. Každý z nich byl trochu jiný, ale všechny byly prostě super: zajímavý program a zároveň prostor pro vlastní rozhodování ohledně stráveného času – ideální, pokud nechcete nebo nemáte čas něco složitě plánovat a zajišťovat, navíc i ceny zájezdů jsou velmi přijatelné a vždycky potkáte fajn lidi, se kterými vás baví strávit dovolenou. Už se po několikaleté pauze nemůžu dočkat, až pojedu na další zájezd!

Kateřina Šašinková, Praha (zájezdy Bretaň a Normandie 2021, Severní Makedonie 2021, Itálie s dětmi 2021, Benelux 2016, Černá Hora 2016, Pobaltí 2016, Provence 2016, Rila a Pirin - bulharské hory 2016)

Recenze - Hana Baráková

S Mundem jezdím nejraději na tzv. prvozájezdy do lákavých destinací, kterých nabízí celou řadu a není lehké si vybrat. Baví mě pestrost zájezdů, destinací i určitá volnost možností jak strávit čas. Nabídka dechberoucích výletů do hor s toulkami po městech je dostupná každému a ze srdce doporučuji vyzkoušet. Těžko vybrat ten TOP zájezd, každý z nich je vždy pozitivně nezapomenutelný.

Hana Baráková, Praha (zájezdy Azorské ostrovy 2021, Gruzie a Arménie 2017, Finsko 2014, Švýcarsko 2014, Krym 2012, Sicílie a Liparské ostrovy 2011, Řecko 2010, Černá Hora 2009)

Recenze - Tereza Kulová

S CK Mundo jsem procestovala už kousek světa. Líbí se mi kombinace měst a hor. Jasně, mohla bych cestovat i sama, ale do hor v cizině bych si na to netroufla. Nejčastěji vyrážím na zájezdy sama, ale vždy najdu spoustu nových přátel, se kterými jsem stále v kontaktu. CK Mundo doporučuji, kudy chodím :-).

Tereza Kulová, Ostrava (zájezdy Rila a Pirin - bulharské hory 2019, Rumunsko a Moldavsko 2019, Benelux 2017, Makedonie a Kosovo 2017, Pobaltí 2017, Bosna a Hercegovina 2016)

Recenze - Yvona Kotyzová

Na zájezdech Munda mně vyhovuje kombinace kulturních památek a přírody (túry v horách) a i jiných zážitků včetně gastronomických. Také mají výborné průvodce, zvláště musím pochválit Oroně (Maroko) a Milana Jánu (Madeira) za jejich profesionalitu a hluboké znalosti o dané zemi. Většinou se sejde parta fajn lidí. S některými jsem se setkala na více zájezdech. A i když jsem někdy z nabitého programu fyzicky unavená, psychicky odpočatá jsem vždy. Těším se na další cestování.

Yvona Kotyzová, Praha (zájezdy Makedonie 2019, Madeira 2018, Maroko 2018, Rila a Pirin - bulharské hory 2017, Pyreneje 2016, Island 2015

Recenze - Peter Kohút

S CK Mundo jsem začal jezdit díky zájmu o antiku a přírodu. Průvodci jsou skvělí a vždy jsem na zájezdu také našel dobrou partu lidí. Teď jezdím i díky lidem, které znám z předchozích zájezdů, a to nejen do míst, kde stíny vrhají zbytky antických sloupů a kopce. Na zájezdech jsem poznal nejen spoustu krásných míst, potkal jsem také hodně milých lidí a získal pár dobrých přátel. Dokonce mohu říci, že to výrazným způsobem ovlivnilo můj život. Těším se na další cesty!

Peter Kohút, Pardubice (zájezdy Norsko a Švédsko 2021, Bretaň a Normandie 2019, Francie – sopky a kaňony Auvergne 2018, Irsko a Wales 2017, Řecko 2017, Sicílie a Liparské ostrovy 2016, Švýcarsko 2016, Maroko 2012, Turecko 2009, Kréta+Řecko 2008)

Recenze - Zuzana Rausová

Keď som sa hlásila na svoj prvý zájazd, nikdy by mi nenapadlo, že sa zo mňa stane nadšený sólo cestovateľ. S Mundom sa totiž nikto necíti byť sám. Vždy sa nájdu skvelí ľudia na rovnakej vlne. Dobre nakombinovaný program a sprievodcovia, ktorí vždy vytvárajú priateľskú atmosféru, to sú ďalšie dôvody, prečo aj v budúcnosti s Mundom určite niekam vyrazím.

Zuzana Rausová, Bratislava (zájezdy Černá Hora 2021, Korsika 2019, Benelux 2018, Zakarpatská Ukrajina 2017, Chorvatské národní parky 2016, Provence 2015, Švýcarsko 2014, Albánie 2012, Krym 2010)

Recenze - Daniel Veselý

Na Mundo jsem narazil náhodou, když jsem na internetu koukal na krásy severní Skandinávie a toužil je vidět na vlastní oči. I přes to, že jsem byl celkem „cestovatelsky nepolíben“, a jel jsem single, hodně rychle jsem v prvních dnech zájezdu pochopil, že s Mundem nikdy nejedu „sám“. Mundo se od té doby pro mě stalo zárukou kvalitního programu, super party a životních zážitků, a to ať už jsem s nimi jel kamkoliv. A když jsou nějaké trable, průvodci se vždy snaží dělat maximum pro blaho celého zájezdu. Také si cením skvělého kompromisu mezi tím, že je zájezd sice organizovaný, ale při prohlídkách máme určitou volnost. Mundo je pro mě dokonalá cestovka, a mohu ji proto vřele doporučit :-).

Daniel Veselý, Ústí nad Labem (zájezdy Island 2021, Bosna a Hercegovina 2019, Pyreneje 2019, Makedonie 2018, Pobaltí 2018, Albánie 2017, Rila a Pirin - bulharské hory 2017, Norsko a Švédsko 2016)

Recenze - Eva Jánošková

S Mundem jsem vyrazila za novými cestovatelskými zážitky již osmkrát a nikdy mě zájezd nezklamal. Vše bylo profesionálně zajištěno, a to od přihlašovacího procesu až po cestu zpátky. V horách se člověk cítil s průvodci bezpečně i přes nepřízeň počasí. Jeden ze zájezdů jsem absolvovala jako jednotlivec, ale sama jsem se rozhodně necítila. Byla tam moc fajn parta lidí. Mimo jiné oceňuji i to, že ceny zájezdů zůstávají trvale za rozumnou cenu a každý rok přibude nějaká nová destinace. Těším se na další nová Mundo dobrodružství!

Eva Jánošková, Mníšek pod Brdy (zájezdy Albánie 2021, Sicílie a Liparské ostrovy 2019, Švýcarsko 2018, Alsasko 2017, Chorvatské národní parky 2016, Pyreneje 2015, Korsika 2014, Provence 2014, Zakarpatská Ukrajina 2013)

Recenze - Lenka Hanousková

Mundo jsem začala sledovat na doporučení přátel, kteří byli nadšení. Po zhlédnutí nabídky jsem se zamilovala do finských jezer a vyrazila. A bylo to úžasný. Průvodci pohodáři, atmosféra jak na výletě s partou přátel a styl cestování přesně dle mého gusta: prohlédla jsem si, co jsem já chtěla, stihla jsem i kafíčko a nemusela mít výčitky, že někoho zdržuji nebo naopak být naštvaná, že koukám na "barák", který mě nezajímá. Další rok jsem vyrazila na ferraty s kamarádkou ze zájezdu a opět se sešla skvělá parta. Příště už nás jela celá skupina, a tak bych mohla pokračovat dál. Díky Mundu mám spoustu přátel se „stejnou krevní skupinou“, se kterými se pravidelně vídám a s každým dalším zájezdem přibývají. Nejradši mám delší zájezdy pod stan, protože udělat ráno si hromadný piknik v trávě je prostě top. :-)

Lenka Hanousková, Osek u Duchcova (zájezdy Švýcarsko 2021, Bulharsko pro milovníky Balkánu 2021, Andalusie a Kastilie 2019, Bosna a Hercegovina 2018, Chorvatské národní parky 2018, Rumunsko a Moldavsko 2017, Řecko 2017, Slovinsko - turistika nebo ferraty 2016, Finsko 2015)

Recenze - Jiří Šedivý

Proč cestuji právě s CK Mundo? Důvodů je hned několik. Pestrý výběr zájezdů, vždy si vyberu, co se mi líbí. Dále příznivá cena, služby průvodců a v neposlední řadě je to i pohodová atmosféra, která k cestovatelským zážitkům patří. Mám zkušenosti z více zájezdů s touto CK a pokaždé jsem byl spokojen a nejsem jistě sám. Asi proto se mi zde nestalo, že by byl nějaký zájezd zrušen pro malý zájem. S CK Mundo prostě nelze šlápnout vedle.

Jiří Šedivý, Vratislavice nad Nisou (zájezdy Švýcarsko 2021, Bulharsko pro milovníky Balkánu 2019, Albánie 2018, Finsko 2017, Pyreneje 2016, Island 2015, Skotsko 2014, Irsko 2013, Korsika 2012)

Recenze - Robert Rölc

S Mundem cestuji pravidelně od roku 2012. Za neocenitelnou výhodu považuji to, že žádný zájezd nebyl nikdy zrušen. Spíše naopak, kdo se včas nerozhodne, to nejlepší je vyprodáno. Program zájezdu je vždy inteligentní kombinace zajímavých památek a krásné přírody. Navíc je vždy více možností ve městě nechodíte za průvodcem, ale podle svého, v přírodě je více variant podle obtížnosti, kdo chce trávit večery s partou může, ale nemusí. A průvodci jsou vždy výborně připraveni a snaží se vyhovět Vašim přáním, když to jde. Škoda jen toho zkracování zájezdů v průběhu let, ale to bohužel přináší hektičnost doby. Zkrátka, když pojedete s Mundem, hodně toho uvidíte, nevyjde Vás to draze a nemusíte nic řešit.

Robert Rölc, Rychnov u Jablonce nad Nisou (zájezdy Švýcarsko 2021, Bulharsko pro milovníky Balkánu 2019, Albánie 2018, Finsko 2017, Pyreneje 2016, Island 2015, Benelux 2014, Skotsko 2014, Irsko 2013, Korsika 2012)

Recenze - Jana Karbusická

CK MUNDO pro mě znamená SVOBODU na kratších výletech či individuální program ve městech, a naopak pocit BEZPEČÍ při pohybu v horách, možnost POZNÁVAT zajímavé kouty světa i skvělé lidi s podobným smýšlením, PODPORU v podobě průvodců, kteří mají o daných oblastech dostatek znalostí a jsou vždy ochotni poradit a v neposlední řadě promyšlenou ORGANIZACI zájezdů. Pokud náhodou cestujete sami, nemějte obavy. Především v horách se utvářejí rychle nová přátelství. Zájezdy s CK MUNDO se už pro mě staly nedílnou součástí a jsem vděčná za neskutečné zážitky a přátele, o které jsem díky nim bohatší.

Jana Karbusická, České Budějovice (zájezdy Chorvatské národní parky 2019, Norsko 2019, Provence 2018, Sicílie a Liparské ostrovy 2018, Auvergne sopky a kaňony Francie 2017, Slovinsko turistika nebo ferraty 2017, Korsika 2016, Italské Dolomity turistika nebo ferraty 2015, Toskánsko 2015, Albánie 2014, Černá Hora 2013, Paříž a Versailles 2013)

Recenze - Iva Trögelová

Roku 2015 jsem hledala zájezd do Řecka a nejvíc se mi na internetu zalíbilo Řecko s dobrou partou. K 60. narozeninám jsem pak dostala od synů peníze na nějaký zájezd a vybrala jsem si Benelux. Oba zájezdy pořádala cestovní kancelář Mundo, kterou jsem do té doby neznala. Zájezdů s Mundem budu mít letos za sebou 10. Poznala jsem spoustu fajn lidí, kteří jsou naladění na stejné vlně. S některými kamarádkami se pravidelně scházíme. Programy jsou perfektně připravené a průvodci skvělí. Můžu jen litovat, že jsem CK Mundo neznala dříve. Mám ráda hory, ale chodím si svým tempem a mladým už rychlostí nestačím. Nechci zdržovat, tak některé túry vynechám. Ale nevadí. Patřím k těm, kteří jsou mladí duchem, takže doufám, že ještě hodně zájezdů s Mundem pojedu.

Iva Trögelová, Praha (zájezdy Sicílie a Liparské ostrovy 2021, Azorské ostrovy 2021, Albánie 2019, Toskánsko 2018, Andalusie a Kastilie 2017, Bosna a Hercegovina 2017, Černá Hora 2016, Makedonie a Kosovo 2016, Rumunsko a Moldavsko 2016, Benelux 2015, Řecko 2015)

Jana Rosenthalerová

Dva introverti poprvé na dovolené s cestovkou. Obavy zmizely už po cestě autobusem. Průvodci i účastníci zájezdu byli příjemní. Potvrdil se můj předpoklad, že na podobný typ zájezdu jezdí lidé s obdobnými zájmy. A organizovaná turistika patřila k příjemným překvapením. Manžel chodil s fyzicky zdatnější skupinou a nemusel na mě pořád čekat. Já šla lehčí varianty túr a nebyla jsem ve stresu, že jsem pomalejší. Tak jsme se seznámili s fajn lidmi z různých koutů republiky. Nakonec jsem z dovolené s CK Mundo nadšená. Průvodcům děkuji za příjemně strávený čas a nevtíravou péči. Díky jejich informacím si i doma občas pouštím ukrajinskou hudbu. ;-)

Jana Rosenthalerová, Plzeň (zájezd Finsko 2021, Zakarpatská Ukrajina 2019)

Martina Strnadová

V roce 2015 jsem s CK Mundo vyrazila na Korsiku. Se zájezdem jsem byla nad očekávání spokojena a zároveň mě mile překvapila možnost ochutnávek místních specialit nebo „karimatka párty" spojené se seznamováním s dalšími účastníky zájezdu. Od té doby jsem absolvovala řadu dalších zájezdů a pokaždé se vracím naplněná novými zážitky, nabitá energií a novými poznatky, které pak využívám ve svém učitelském povolání. Oceňuji vždy skvěle připravené, ochotné a přátelské průvodce, se kterými se cítím v horách bezpečně. Děkuji CK Mundo za rozšiřování obzorů!

Martina Strnadová, Nymburk (zájezdy Zakarpatská Ukrajina 2019, Makedonie 2018, Finsko 2017, Norsko 2016, Korsika 2015)

Pavel Cink

S CK Mundo jezdím již od roku 2005 téměř každý rok. Oceňuji precizně připravený program, nadšené průvodce i to, že téměř vždy se sejde skupina lidí, kteří jsou v pohodě a vytvoří super partu. S řadou z nich se potkávám na zájezdech (nebo i  mimo ně) opakovaně. Co se týče mých zkušeností tak můžu CK Mundo jen doporučit.

Pavel Cink, Plzeň (zájezdy Norsko a Švédsko 2021, Vietnam 2019, Indie a Nepál 2018, Kuba 2017, Kostarika 2016, Tanzanie 2014, Švýcarsko 2013, Černá Hora 2012, Sicílie a Liparské ostrovy 2011, Izrael 2009, Krym 2007, Maroko 2006, Zakarpatská Ukrajina 2005)

Marcela Hotáková

K cestování s CK Mundo mě přivedl můj bratr a vůbec nelituji. Poprvé jsme vyrazili v roce 2009 do Skotska. Britské ostrovy mě vždycky lákaly, ale neměla jsem odvahu na cesty vyrazit sama. S organizací zájezdu jsem byla spokojená. Měli jsme dostatek volnosti, a když jsme potřebovali, průvodci byli vždy ochotni poradit a pomoci. S Mundem jezdím pravidelně. Vybírám si poznávací zájezdy kombinované s turistikou a je to pro mě nejlepší způsob relaxace od mé práce.

Marcela Hotáková, Bruntál (zájezdy Řecko 2019, Sicílie a Liparské ostrovy 2018, Andalusie a Kastilie 2017, Lago di Garda 2017, Auvergne 2015, Slovinsko 2014, Pyreneje 2011, Irsko 2010, Skotsko 2009)

Michal a Dana Hrnčiarikovi

V roce 2002 jsme na vysokoškolských kolejích objevili leták na zájezd do Irska od tehdy neznámé CK z Hradce Králové. Riskli jsme to a vyrazili na náš první Mundo zájezd s partou mladých lidí. A byli jsme upřímně nadšeni. Poznali jsme „karimatka party“ a velmi jsme ocenili nakombinování programu (střídání přírody s památkami). Během následujících 15 let jsme s CK procestovali skoro celou Evropu plus Maroko a Turecko. Už nejsme schopni spočítat, kolik jsme vlastně absolvovali zájezdů, ale doufáme, že s Mundem budeme někam vyrážet i v dalších minimálně 15 letech.

Michal a Dana Hrnčiarikovi, Hradec Králové (zájezdy Itálie s dětmi 2021, Slovinsko s dětmi 2018, Chorvatské NP s dětmi 2017, Auvergne 2015, Maďarsko s dětmi 2015, Švýcarsko 2014, Maďarsko s dětmi 2014, Sicílie a Liparské ostrovy 2011, Černá Hora 2009, Skotsko 2007, Řecko 2007, Albánie 2006, Maďarsko 2006, Paříž 2006, Turecko 2005, Rusko a Pobaltí 2004, Bretaň a Normandie 2004, Korsika 2003, Maroko 2003, Portugalsko 2002, Irsko 2002)

Jana Horčičková

Na první dovolenou s Mundem si živě pamatuji. Bylo mi tenkrát 21 let a vyrazila jsem do Norska. Krásná nedotčená příroda a fjordy mě lákaly od dětství. Ale až Mundo mi pomohlo tento sen splnit. Lidé naladění na stejné vlně, sympatičtí průvodci, lidové ceny a bohatý program vždy s několika alternativami. To jsou důvody, proč jsem po svém prvním zájezdu začala s Mundem poznávat i další kouty světa, a to ať sama, se sestrou, kamarády z minulých zájezdů nebo s přítelem. A musím říct, že vždycky jsem si to pořádně užila!

Jana Vrabcová (Horčičková), Liberec (zájezdy Italské Dolomity 2019, Francouzské a švýcarské Alpy 2017, Černá Hora 2016, Lago di Garda 2014, Zakarpatská Ukrajina 2013, Italské Dolomity 2013, Irsko 2010, Slovinsko 2009, Norsko 2008)

Kateřina Halamová

V roce 2014 se má dcera s přítelem rozhodli odjet na dovolenou do Irska. Jelikož to byl vždy můj sen, vzali mě s sebou. Byl to můj první turistický zájezd – musela jsem si půjčit stan, koupit pohorky a vařič. Vůbec jsem netušila, jaké bude cestování autobusem a zda zvládnu stavění a balení stanu, výšlapy a nové neznámé lidi kolem sebe. Ale vše bylo naprosto super. Styl cestování, organizace a vždy ochotní a milí průvodci mě přesvědčili, že tohle je cestovka přímo pro mě. Dnes s nimi cestuji sama a vždy potkám nové super lidi se stejnou zálibou a láskou – cestováním a Mundem. Prostě lidi na stejné vlně.

Kateřina Halamová, Brandýs nad Labem (zájezdy Polské Bieszczady a východní Slovensko 2021, Kostarika 2021, Norsko 2016, Srí Lanka 2016, Pyreneje 2015, Irsko 2014)

Petr Čapek

Mundo je ideální, když chci něco zajímavého zažít a navíc není problém vydat se na zájezd sám, pokud zrovna nemám s kým jet. Člověk se tam ve společnosti fajn lidí a průvodců nikdy necítí sám. Během let potkávám i staré známé tváře z minulých zájezdů. Na Mundo jsem si zvykl, už vím, co tam čekat. Líbí se mi také večerní karimatka párty, pohodová atmosféra a velký podíl mladých lidí na zájezdech.

Petr Čapek, Trutnov (zájezdy Norsko a Švédsko 2019, Pyreneje 2018, Irsko a Wales 2017, Rumunsko–Transylvánie 2016, Auvergne 2015, Toskánsko 2015, Finsko 2014, Rila a Pirin 2013, Slovinsko 2012)

Jakub Altman

Když jsem poprvé zakoupil zájezd od Munda, netušil jsem, že se tato cestovka pro mne stane natolik oblíbenou, že budu dovolenou plánovat podle termínů jejich zájezdů. I singl cestovatel se na zájezdu cítí jako v partě dobrých známých, čemuž napomáhají i příjemní průvodci. Ti nepředříkávají naučený, škrobený text, ale představí lokalitu ze zajímavějších pohledů. Na zájezdech oceňuji příjemnou a pohodovou atmosféru i možnost podívat se do míst, kam běžný turista nezavítá. Kromě skvělých zážitků mě těší, že s některými lidmi jsem navázal pouto, které přetrvává a další zájezdy už vybíráme spolu. :-)

Jakub Altman, Praha (zájezdy Bosna a Hercegovina 2018, Zakarpatská Ukrajina 2017, Albánie 2016, Rumunsko a Moldavsko 2015, Srí Lanka 2015)

Petra Šanderová

První zájezd s Mundem, Finsko, mě nadchnul programem a seznámila jsem se tam s úžasnými lidmi z řad spolucestujících i průvodců. Když jsem další rok přemýšlela nad dovolenou, u Munda už jsem hledala s jistotou a odhodlala se vyzkoušet ferraty. Rok na to jsem si laťku posunula znovu a vyrazila do Patagonie. Z každého zájezdu jsem si přivezla spoustu úžasných zážitků, tipů na cestování a nových známých. Ocenila jsem vždy pečlivou přípravu průvodců, pestrý program a přesto stále možnost organizovat si svůj čas.

Petra Šanderová, Praha (zájezdy Toskánsko 2018, Lago di Garda 2018, Tour du Mont Blanc 2017, Francouzské a švýcarské Alpy 2016, Patagonie 2016, Slovinsko 2015, Skotsko a ostrov Skye 2015, Finsko 2014)

Michaela Jančová

Po několika zájezdech s Mundem můžu asi o sobě říct, že jsem něco jako stálý zákazník. Ač první zájezd v roce 2007 mne nějak zvláště neoslnil, dala jsem Mundu další šanci a nelitovala jsem. Tahle cestovka prostě na sobě maká, reaguje, baví, seznamuje a obohacuje. Další zájezdy mi přinesly krom poznání balkánských zemí a cestovatelských zážitků i trochu poznání sebe samé a hlavně nové přátele. Takže pokud máte čas a náladu někam vyrazit, neváhejte, je o co stát.

Michaela Jančová, Praha (zájezdy Toskánsko 2021, Rumunsko - Transylvánie 2018, Bosna a Hercegovina 2017, Rumunsko a Moldavsko 2015, Makedonie a Kosovo 2014, Albánie 2013, Rumunsko 2007)

Andrea Kalinová

Chtěla jsem cestovat a neměla s kým. Vybrala jsem si Mundo, o kterém jsem věděla z letáků na VŠ. Po přečtení recenzí jsem se přihlásila sama rovnou na dva zájezdy. A neudělala jsem chybu. Poznala jsem spoustu stejně smýšlejících lidí, z nichž mnoho se stalo přáteli a se kterými vyrážím pod taktovkou Munda na další cesty. Organizace zájezdů se mi líbí, v horách se o vás postarají a ve městech navštívíte, co vás zajímá (žádné hromadné chození za průvodcem). Mundo vřele doporučuji všem, kteří chtějí mít jasný plán cesty, ale zároveň i určitou volnost a nezávislost.

Andrea Kalinová, Netvořice (zájezdy Kostarika 2018, Patagonie 2018, Albánie 2017, Černá Hora 2016, Slovinsko 2016, Tour du Mont Blanc 2016, Rila a Pirin 2015, Skotsko a ostrov Skye 2015)

Jitka Síkorová

Člověk by měl vyzkoušet všechno. Proto jsem od svojí první cesty s Mundem absolvovala zájezdy i s jinými CK nebo výpravy na vlastní pěst. Nicméně k Mundu se vždy ráda vracím a budu nadále. Je to totiž moje nejoblíbenější cestovka. Pozitiv bych mohla uvést řadu, vyzdvihla bych především volnost programu, detailní informace o dané lokalitě poskytované erudovanými průvodci, možnost společného trávení večerů na karimatka party nebo originální rádio Mundo zpříjemňující dlouhé přejezdy. Sympatické je i neustále rozšiřování nabídky zájezdů.

Jitka Síkorová, Koloveč (zájezdy Andalusie a Kastílie letecky 2018, Kostarika 2018, Srí Lanka 2016, Irsko 2011, Island 2010, Korsika 2006)

Iva Chvalovská

Žádný zájezd CK Mundo mě nikdy nezklamal. Program je vždy přesně dodržený a všechny jeho body stojí za to. Líbí se mi také kombinování turistiky v přírodě s poznáváním měst a památek. Není problém jet na zájezd sám, protože seznámit se tady jde nějak samo. Obvykle se sejde dobrá parta lidí a o zábavu není nouze.

Iva Chvalovská, Praha (zájezdy Rusko a Bělorusko 2017, Albánie 2016, Pobaltí 2016, Irsko 2015, Rumunsko a Moldavsko 2015, Norsko a Švédsko 2014)

Jarka Šímová

Jet s Mundem, to je jako jet na letní tábor. Bezva parta, vždy milí a ochotní průvodci, flexibilní, ale přitom do puntíku propracovaný program, večerní zábava u ohně či improvizovaná diskotéka. Potkala jsem bezpočet zajímavých lidí, které ráda uvidím nejenom na dalším zájezdu. Navíc, ač jsem vždy vyrazila sama, nikdy jsem se tak necítila. Dokonce jsem si oblíbila stanování. Výpravy za poznáním hor, městeček a jiných místních zajímavostí mě asi nikdy neomrzí.

Jarka Šímová, Plzeň (zájezdy Norsko 2016, Auvergne 2015, Černá Hora 2015, Švýcarsko 2014, Rila a Pirin 2013)

Daniel Jahn

Mundo není klasická cestovka, nemusíte se bát, že budete někde chodit "za deštníkem". Naopak máte volnost a program je připravený tak, že si určitě každý přijde na své. A že se bojíte cestovat sami? Že tam nenajdete kamarády, přátele? Tak to je to poslední, čeho se můžete bát! Protože s Mundem všichni cestují na stejné vlně! Takže ahoj na nějakém dalším zájezdu. :-)

Daniel Jahn, Plzeň (zájezdy Bretaň a Normandie 2021, Zakarpatská Ukrajina 2021, Ázerbajdžán 2021, Toskánsko 2017, Řecko 2015, Rumunsko a Moldavsko 2014, Rusko a Pobaltí 2013, Benelux 2013, Maroko 2011, Albánie 2010)

Erik Jahn

Na CK Mundo jsem narazil v roce 2010 při hledání poznávacího zájezdu na léto. Vybral jsem si Řecko. Zájezd mě naprosto nadchnul skvělou organizací a pestrým a různorodým programem, kdy jsme projeli v podstatě celé pevninské Řecko. V dalším roce už jsem s Mundem poznával další evropské země a zájezd byl opět super. Od té doby je pro mě CK jasná volba pro trávení letní dovolené a vřele ji doporučuji všem svým známým.

Erik Jahn, Česká Lípa (zájezdy Lago di Garda 2021, Raxalpe 2020, Maroko 2019, Zakarpatská Ukrajina 2019, Rusko a Bělorusko 2018, Irsko a Wales 2016, Rumunsko a Moldavsko 2015, Finsko 2014, Benelux 2013, Norsko a Švédsko 2011, Řecko 2010)

Joanna Nowak

I když ráda cestuji na vlastní pěst, nemá to na výlet s CK Mundo. To jsou opravdové prázdniny, kdy nejen utíkám od práce, ale jedu si nabít baterky nezapomenutelnými zážitky. Východ, západ, sever či jih, stan nebo hostel, vždy je to dobrodružství plné šťavnatých chvil, nádherných výhledů, výborných chutí a neodolatelných vůní v kruhu úžasných lidí. Pokaždé taky díky skvělým průvodcům a spolucestovatelům zjistím, kam chci jet příště. A určitě s Mundem.

Joanna Nowak, Praha (zájezdy Rumunsko – Transylvánie 2016, Srí Lanka 2016, Sicílii a Liparské ostrovy 2015, Černá hora 2014)

Zdeněk Měřínský

V roce 2011 jsem neměl s kým jet na dovolenou a z doslechu jsem objevil CK Mundo. Po několika dnech váhání jsem se přihlásil na Korsiku. Počáteční obavy jet sám se už během cesty tam rozplynuly. Účastníci zájezdu byli přátelští a skoro každý večer byla společenská zábava ve stylu karimatka party, takže jsem si vůbec nepřišel sám a vracel jsem se nadšený. Další roky jsem s Mundem rád jezdil znovu a vždy s příjemným pocitem nově poznaných míst i lidí. Na zájezdech oceňuji připravenost průvodců a jejich ochotu udělat změnu programu, pokud si to situace vyžádá.

Zdeněk Měřínský, Praha (zájezdy Andalusie a Kastilie 2015, Rumunsko a Moldavsko 2015, Sicílie a Liparské ostrovy 2014, Řeka Salza 2013, Pyreneje 2012, Korsika 2011)

Kristýna Horáčková

S Mundem jezdím na dovolenou moc ráda, ať už s přítelem, se ségrou, s maminkou nebo klidně sama. V posledním případě jsem sice měla trošku obavy, ale byly zbytečné – už v autobusu jsem našla spřízněné duše a osamělá jsem se po celou dobu zájezdu necítila ani jednou. Všechny munďácké zájezdy byly také skvěle připravené, program sice nabitý, ale zároveň člověk neměl pocit, že ho někdo honí... Velký dík patří také průvodcům, kteří jsou milí, usměvaví a připravení poradit.

Kristýna Horáčková, Praha (zájezdy Chorvatské národní parky 2021, Bretaň a Normandie 2016, Auvergne 2015, Řecko 2014, Toskánsko 2014, Maroko 2010)

Recenze - Martina Lipenská

Od prvního zájezdu do Švýcarska je pro mne tato CK jasnou volbou. Hlavní předností je výborná organizace, vždy milí a usměvaví průvodci, kteří poskytnou spoustu zajímavých informací. Za zmínku stojí i program zájezdů, který kombinuje jak města, tak přírodu a vše je zakončené večerní karimatka party. Vyhovujeme mi i neustále se rozšiřující nabídka zájezdů, takže se někdy musím těžce rozhodovat. S Mundem jsem si vyzkoušela i ferraty a dvoudenní trek, tyhle zážitky ve mně zanechali dobrý pocit a chtěla bych je ještě někdy vyzkoušet. Mundo vřele doporučuji všem, kteří mají rádi fajn partu lidí.

Martina Lipenská, Raspenava (zájezdy Auvergne 2016, Paříž a Versailles 2014, Benelux 2013, Skotsko 2013, Italské Dolomity 2012, Norsko a Švédsko 2011, Švýcarsko 2010)

Recenze - Michal a Blanka Vlčkovi

V létě 2007 jsme chtěli vyrazit do Slovinska do hor, původně na vlastní pěst s kamarády. Nějak jsme to ale nedali dohromady a pak jsme objevili leták CK Mundo. Už při prvním zájezdu do Slovinska nám cestovka přirostla k srdci. Byl a stále je to přesně ten styl, který nám vyhovuje – nová cizí země, hory, moře, města, spousta nových lidí a kamarádů, pohoda, žádnej stres, žádná snobárna, hezky pod stan, pohorky, kletr na záda. Vesměs s Mundem potkáváme nové lidičky „na stejné vlně“. Výjimečně se na zájezdu vyskytne někdo, komu styl CK nevyhovuje. A když, tak během prvních pár dní změní názor. ;-)

Michal a Blanka Vlčkovi, Kladno (zájezdy Albánie 2013, Korsika 2012, Černá Hora 2009, Pyreneje 2008, Slovinsko 2007)

Recenze - Irena Zítková

Mundo je pro mě od roku 2010, kdy jsem s ní poprvé vycestovala do Řecka, cestovka č. 1. Vlastně si od té doby plánuju cesty podle její nabídky, která je stále pestřejší a lákavější. Mundo je pro mě záruka skvělého programu, profesionálních a bezva průvodců a prima party spolucestovatelů. I když jsem několik zájezdů jela „sólo“, vždy jsem poznala spoustu fajn lidí a mezi nimi získala několik opravdu dobrých přátel. Mohu jen doporučit.

Irena Zítková, Hradec Králové (zájezdy Bulharsko pro milovníky Balkánu 2021, Chorvatské národní parky 2020, Irsko a Wales 2017, Toskánsko 2017, Albánie 2016, Benelux 2016, Andalusie a Kastilie 2015, Norsko 2015, Finsko 2014, Paříž a Versailles 2014, Srí Lanka 2014, Korsika 2013, Slovinsko 2012, Maroko 2011, Řecko 2010)

Recenze - Soňa Hanigovská

„Munďácké“ zájazdy sú dobrodružný typ dovolenky, ktorý mi vyhovuje do bodky. Som vďačná za pocit maximálnej voľnosti a istoty v neznáme, za priateľov, s ktorými signál tej správnej vlny sa nevytráca, navigáciu sprievodcov, za program s nezabudnuteľnými zážitkami, za možnosť preniknúť do hĺbky tajov tej-ktorej krajiny… A nemôžem nespomenúť ten blažený pocit, keď na konci zájazdu česká väčšina mimovoľne používa slovenské slovíčka. ;-) Pre mňa osobne iná alternatíva "pohodovo-akčne" prežitej dovolenky neexistuje.“

Soňa Hanigovská, Medzev (zájezdy Maroko 2013, Východní Turecko 2012, Pyreneje 2011)

Recenze - Radoslav Hyža

CK Mundo mi kedysi odporučil kamarát. Dovtedy som skúšal rôzne cestovky, ale až Mundo sa ukázala ako najlepšia volba na poznávacie zájazdy. Výhody: špičkovo zostavený program bez slabých miest - každý si dôjde na svoje, fundovaný sprievodcovia, bombová partia - z neznámych ľudí sa stávajú kamaráti, výborne ubytovanie, ochotní šoféri, večerné karimatka party... Počas celého zájazdu vládne vždy veselá, priateľská atmosféra.

Radoslav Hyža, Myjava (zájezdy Korsika 2016, Island 2015, Pyreneje 2014, Paříž a Versailles 2013, Irsko 2013, Norsko a Švédsko 2012, Skotsko 2011, Albánie 2010)

Recenze - Mirka Mlýnková

V roce 2008 jsem se rozhodla vycestovat do Švýcarska s dosud nevyzkoušenou cestovkou Mundo a tato výprava se pro mě stala nezapomenutelným zážitkem se skvělými lidmi a krásnou švýcarskou přírodou. Nebyl důvod nevyzkoušet Mundo pro poznání Maroka, které mě uchvátilo úplně odlišnou kulturou. Průvodci byli vždy ochotni nám poradit, která místa je dobré navštívit, čeho se vyvarovat a které speciality ochutnat. V neposlední řadě musím zmínit Izrael s biblickými místy, Jeruzalémem, Zdí nářků a Mrtvým mořem. K poznání jakékoliv další země bych neváhala opět využít služeb CK Mundo. Je ideální pro lidi, kteří chtějí mít jasný plán a podporu průvodců, ale přitom i dostatek nezávislosti.

Mirka Mlýnková, Sudoměřice (zájezdy Řecko 2015, Izrael 2012, Maroko 2010, Švýcarsko 2008)

Recenze - Karin Kupková

S Mundem jsem byla na 5 zájezdech. Vyzkoušela jsem cyklozájezd, poznávací i pěší turistiku. Vždy se sešla skvělá parta lidí, s řadou z nich jsem v intenzivním kontaktu dodnes (např. s tzv. „Pyrenejčaty“ ;-)). Program zájezdu byl vždy skvěle koncipovaný, aktivita prokládaná odpočinkem i kulturou, což jsem ocenila, neboť tak člověk pozná zemi v několika směrech! Mundo mi změnilo život. Naučilo mne milovat hory, dalo mi skvělé přátele a ukázalo mi, že i pod stanem může člověk zažívat silné pocity štěstí. Mundo doporučuji, kde se dá, protože mám i zkušenost s jinými cestovkami, které nesahají munďáckému programu, ceně, průvodcům i lidem, kteří se na zájezdu sešli, doslova ani po kotníky.

Karin Kupková, Frýdek-Místek (zájezdy Pyreneje 2010, Slovinsko 2009, Maroko 2009, Rumunsko 2008, Holandsko na kole 2007)

Recenze - Soňa Kocourková

Nebudu rozvádět, jak je Mundo spolehlivá, skvělá cestovka, to už každý Munďák ví. Mundo mi umožnilo zažít životní zážitky - rozhodně akční, netradiční, zábavné, nebo při kterých se tajil dech. Výhodou je, když chce jet člověk sám, tak (aspoň podle mých zkušeností) se vždy vytvořil super kolektiv. Kvalitní průvodci jsou samozřejmostí. Jak říkám já, kdo jednou zkusil Mundo, musí pak už pořád. :-)

Soňa Kocourková, Písek (zájezdy Gruzie a Arménie 2015, Bretaň a Normandie 2014, Izrael 2012, Krym 2007)

Recenze - Martin Čermák

Většina lidí si nejprve vybere destinaci a pak hledá možnosti, jak se tam dostat. S Mundem je to trochu jiné. Když nás kdysi zlákal a pak nadchnul zájezd do Pobaltí, v dalších letech už jsme tolik nekoukali, kam bychom rádi jeli, ale v první řadě jsme vybírali podle toho, kam pojede Mundo. Myslím, že to tak má spousta jejich klientů. I Mundo se s léty mění, už nenabízí jen absolutní cenové pecky pod stan, létá i na opačnou polokouli a místy nabízí ubytování pod střechou, ale stále tu zůstává optimální vyváženost ceny, široce zaměřeného programu, zajištěné organizace cesty či bydlení a na druhé straně dostatečné svobody např. ve městech, kde neexistují známé skupinky kolem průvodcova deštníku. Prostě dostanete mapu, tipy, co stojí za vidění a už je na vás, co si vyberete. Vřele doporučuji.

Martin Čermák a Lucie Šerá, Brno (zájezdy Švýcarsko 2013, Rusko a Pobaltí 2012, Zakarpatská Ukrajina 2011, Krym 2010, Turecko 2009, Maroko 2008, Pobaltí 2007)

Recenze - Lubomíra Červová

S CK Mundo jsem cestovala několikrát a vždy jsem byla velmi spokojená. Obvykle jsem si vybírala zájezdy zaměřené na turistiku v horách, ale vyhovuje mi celkově vyvážený program kombinovaný s odpočinkem a poznáváním. Vždy se sešla skvělá parta lidí a určitě doporučuji nebát se přihlásit také těm, kteří zrovna nemají s kým vyrazit na dovolenou. Všichni průvodci, které jsem poznala, jsou velmi příjemní, dělají svoji práci profesionálně a s velkým nadšením. Velkou výhodou jsou také rozumné ceny zájezdů.

Lubomíra Červová, Praha (zájezdy Švýcarsko 2021, Andalusie a Kastilie 2017, Finsko 2017, Norsko a Švédsko 2014, Island 2012, Zakarpatská Ukrajina 2011, Černá Hora 2011, Slovinsko 2010, Švýcarsko 2009)

Recenze - Kateřina Ondrušová

S CK Mundo jsem poprvé vyrazila v létě 2006 do Slovinska. Tenkrát jsem ještě jako studentka hledala způsob, jak cestovat do ciziny - do přírody, do hor a za drobný peníz. Organizace zájezdů mne nadchla. Původní obavy z toho, že nebudu fyzicky zdatnějším turistům stačit, se ukázaly jako zbytečné. Na zájezdu se většinou setkají pohodoví lidé - z každého jsem si přivezla domů nejen krásné zážitky, ale i nové přátele. S některými se vídám dodnes. Přestože se vždy přihlásili i jednotlivci, kteří předem nikoho neznali, díky skvělým průvodcům a tradičním „karimatka párty“ se účastníci vždy vraceli jako jedna velká parta.

Kateřina Ondrušová, Praha (zájezdy Pyreneje 2011, Švýcarsko 2008, Skotsko 2007, Slovinsko 2006)

Recenze - Lucie Benešová

CK MUNDO? Super... Na dovolené s nimi jsem byla již několikrát a vřele doporučuji... skvělý program zájezdů, super průvodci, jakýkoliv problém byl vždy vyřešen... Ideálně "utracené" peníze za dovolenou... Jezdím s nimi téměř každý rok a neměnila bych. Pokud hledáte poznávací zájezd, na kterém chcete co nejvíce poznat danou zemi od přírody, přes města, kulturu a další zajímavostí a nepotrpíte si na komfortní ubytování v hotelu, které tady nenajdete, jeďte s touto CK. Doporučuji spíše mladším lidem nebo starším lidem s "mladým duchem".

Lucie Benešová, Praha (zájezdy Lago di Garda 2018, Andalusie a Kastilie 2016, Francouzské a švýcarské Alpy 2016, Island 2015, Finsko 2014, Paříž a Versailles 2013, Švýcarsko 2013, Irsko 2012, Černá Hora 2010, Bretaň a Normandie 2004, Pobaltí 2003, Slovinsko 2002, Norsko 2001)

Recenze - Veronika Havránková

Když se řekne Mundo, představím si partu super mladých lidí, kteří se na zájezdech vždy sejdou. Průvodci jsou milí, kamarádští a hlavně vždy poskytnou dostatek informací a skvěle vše zorganizují! Po večerech (nocích) můžete společně zasednout na "karimatka párty", kde se nikdy nenudíte. :-) Pokud nemáte "parťáka" na cestu, tak to vůbec nevadí. Takových lidí jezdí spousta. Jestli se nechcete o nic starat a koupit si zájezd se vším komfortem, tak se vydejte s Mundem.

Veronika Havránková, České Budějovice (zájezdy Slovinsko 2011, Albánie 2010, Korsika 2008, Rumunsko 2007)

Recenze - Alena Bezděková

S CK Mundo mám zkušenosti ze dvou zájezdů, na obou jsem byla spokojena, takže hodlám pokračovat. K hlavním kladům patřil pestrý program (města, památky, příroda, turistika), kvalitní průvodci (výborná znalost prostředí, dobrý výklad, ochota kdykoliv poradit nebo pomoci, příjemné a přátelské chování, zábava během dlouhých přejezdů), vytvoření dobré party (karimatka party, společné večery, pořádání pozájezdových srazů), setkávání s místními lidmi, ochutnávání gastronomie… Cestovka není pro ty, kteří chtějí strávit nóbl dovolenou v luxusním hotelu, ale pro ty, kteří se snesou s ostatními a neprudí, obětují trošku pohodlí a můžou tak zažít dobrodružství a legraci.

Alena Bezděková, Ústí nad Labem (zájezdy Tanzanie 2019, Toskánsko 2019, Indie a Nepál 2016, Írán 2013, Gruzie a Arménie 2012, Maroko 2010)

Recenze - Jana Barvíková

Nejraději poznávám cizí země ze sedla kola. Na cyklozájezdech se mi líbí mix pohodlí (na kole nalehko - batoh s věcmi veze autobus, nestarám se o zajištění noclehu) a svobody cestování (doporučenou trasu si většinou každý může upravit podle vlastních přání a sil a s ostatními účastníky tráví právě tolik času, kolik chce). Krom zajímavosti a pestrosti programu oceňuji, když má průvodce o zemi a místech hlubší znalosti. U Munda mi vyhovuje, že často někdo z průvodců v zemi, kde nyní průvodcuje, dříve nějakou dobu žil, takže může svým klientům zprostředkovat reálnější informace o tamějším životě. Cestovek, které pořádají cyklozájezdy je mnoho, ale Mundo je rozhodně jediná, která má své vlastní rádio, jež vysílá živě během přejezdů autobusem. ;-)

Jana Barvíková, Praha (zájezdy Rusko a Bělorusko 2018, Alsasko 2017, Toskánsko na kole 2014, Dánsko na kole 2009, Černá Hora na kole 2008, Korsika na kole 2005, Provence na kole 2004 a Bretaň na kole 2009)

Recenze - Mirka Pernicová

Jezdím s Mundem hlavně na cyklozájezdy. Na zájezdech bývá dobrá parta převážně mladých lidí, cestovka má dobře zvolené trasy, bezva průvodce se spoustou informací a zajímavosti, a hlavně, kromě přesunů autobusem a nutnosti dojet každý den do určeného kempu :-), je naprostá volnost. Na zážitky, kdy řidiči George a Zdenda stavěli na Korsice stan, na "kinedrilpárty" na trajektu na Island, gurmánské zážitky v Toskánsku, koupání v Atlantiku, Baltu, Severním moři a desetistupňové Lochnesce ve Skotsku, nebo na pobyt v Českém olympijském domě v Londýně v době, kdy Mirka Knapková získala zlato, se zkrátka nedá zapomenout. Zájezdy jsou pohodové, náročností pro mě přijatelné a při srovnání cena/kvalita – jednoznačný výběr.

Mirka Pernicová, Horka nad Moravou u Olomouce (zájezdy Norsko na kole 2013, Skotsko na kole 2012, Toskánsko na kole 2011, Island 2010, Bretaň na kole 2009, Korsika na kole 2008, Provence na kole 2007)

Recenze - Lucie Palíková

V roce 2009 jsem byla rozhodnuta procestovat Maroko a CK MUNDO mi nabídla skvělé řešení - necestovat sama, ale přesto si vychutnat kouzlo této orientální země bez typického turistického nádechu, jinak běžného při cestování s cestovními kancelářemi. Jako klient jsem si mohla individuálně vychutnávat všechny body bezvadně sestaveného programu, a přesto být v péči průvodců - odborníků na slovo vzatých! Styl cestování s Mundem mi vyhovuje natolik, že s ním každoročně podnikám cesty za poznáváním nových míst a kultur. Bonusem toho všeho je pak také získání nových přátel, třeba i pro další cestování.

Lucie Palíková, Plzeň (zájezdy Uzbekistán 2014, Írán 2013, Řecko 2013, Východní Turecko 2012, Turecko 2011, Maroko 2010)

Recenze - Klára Tůmová

CK MUNDO je originální a netradiční, nudit se s ní rozhodně nebudete. Mně osobně umožňuje vypnout z běžného života. Zájezdy nejsou o povinném programu ani o stylu "dovezeme vás na místo určení a dělejte si, co chcete", je to něco mezi tím. Průvodci bývají součástí party a nutná organizační opatření neomezují osobní svobodu účastníků. O dobrodružství se postará program zájezdu i aktuální okolnosti. Pokud nechcete některou část programu absolvovat, není to problém. Oceňuji rovněž finanční přijatelnost.

Klára Tůmová, Praha (zájezdy Švýcarsko 2016, Černá Hora 2015, Benelux 2014, Sicílie a Liparské ostrovy 2013, Rila a Pirin 2012, Rumunsko 2011, Bosna a Hercegovina 2010, Pyreneje 2009, Španělsko 2008, Korsika 2007, Slovinsko 2006)

Recenze - Martina Pichrtová

Vždycky mě lákalo vyrazit na cesty s partou kamarádů - spát ve stanu, chodit po horách, poznávat místní zvláštnosti. Nejsem ale drsný dobrodruh, který by vydržel několikatýdenní pobyty natěžko v divočině. V CK Mundo jsem našla výborný kompromis mezi dobrodružným cestováním a tradičními organizovanými zájezdy. A i když jsem od svého prvního zájezdu už několikrát vyrazila na cesty i na vlastní pěst, k Mundu se pořád ráda vracím, protože cestování s cestovkou má ještě jednu velkou výhodu - člověk nemusí nic plánovat, organizovat a řešit. No a to hlavní - na zájezdu do Skotska jsem poznala svého partnera, takže Mundo můžu doporučit i jako seznamku. :-)

Martina Pichrtová, Praha (zájezdy Italské Dolomity 2012, Zakarpatská Ukrajina 2011, Švýcarsko 2008, Skotsko 2007, Norsko 2006, Irsko 2005)

Recenze - Václav Bobek

S Mundem jsem procestoval mnoho zemí. Bývám starší než většina ostatních cestovatelů, ale to nevadí. Dobrá parta mladých lidí, kde si nikdo nestěžuje, že ho bolí to či ono, dá sílu k přežití i v zapeklitých situacích. Vrstevníci se ptají: „Ty můžeš spát pod stanem a nezmrzneš?“ A proč bych nemohl vychutnat spaní v přírodě a sledovat zářivou oblohu s množstvím hvězd. Průvodci CK Mundo jsou lidé na svém místě, většina je dnes mými kamarády. Jaký zájezd bych doporučil? To je těžké, výběr zájezdů je velký s různou náročností, ale nejhorší je nejet. Přeji všem účastníkům zájezdů s CK Mundo šťastnou cestu!

Vašek Bobek, Netvořice (zájezdy Řecko 2014, Bretaň a Normandie 2013, Východní Turecko 2012, Sicílie a Liparské ostrovy 2011, Rusko a Pobaltí 2010, Portugalsko a Španělsko 2009, Paříž 2008, Albánie 2007, Rusko 2007, Turecko 2005, Maroko 2004)

Recenze - Jana Ďuricová

S Mundom som absolvovala zatiaľ iba 5 zájazdov. Je ideálny pre tých, ktorí chcú veľa vidieť a zažiť. Program býva veľmi pestrý, počas zájazdu sa človek postupne dozvedá o zaujímavostiach krajiny a „nudiť“ sa ani nestihne. Človek má na konci zájazdu pocit, že už sa viacej ani vidieť nedá. Napriek tomu, že je to organizovaný výlet, dáva aj pomerne veľa voľnosti (hlavne v mestách, kde každý môže navštíviť to, čo ho zaujíma a gurmáni môžu ochutnať miestne špeciality). Dúfam, že sa mi podarí navštíviť s Mundom ešte veľa krajín a ako počítam, je ich v ponuke stále viac a viac.

Jana Ďuricová, Ostrava (zájezdy Zakarpatská Ukrajina 2012, Krym 2010, Pyreneje 2009, Skotsko 2007, Rusko a Pobaltí 2006)

Recenze - Vlastimil Drbal

CK Mundo nabízí dvě věci, které jsou pro mě podstatné. Jednak je program velmi kvalitně připraven, navštívíte průřez toho nejzajímavějšího se snahou o co největší pestrost. A potom se na zájezdu vždy sejde velmi prímová parta lidí, takže jste na konci zájezdu smutní, že se musíte rozloučit. Většinou jsem přitom jel sólo, ale opravdu to vůbec nevadí – za chvíli se s ostatními skamarádíte. A jestli máte strach, že vás v nějakém městě nechají jít samotného, není proč: průvodce vám předtím dá plánek, vysvětlí, co je tam nejzajímavějšího a vždycky se lze připojit k někomu, kdo má podobné plány jako vy.

Vlasta Drbal, Praha (zájezdy Írán 2013, Zakarpatská Ukrajina 2013, Východní Turecko 2012, Island 2011, Albánie 2010, Izrael 2009, Černá Hora 2004)

Recenze - Pavla Slepičková

Jak říká notoricky známé pravidlo, do hor člověk nemá chodit sám. Proto jsem do svých prvních velkých hor vyjela v roce 2004 s Mundem. Od té doby jsem na cestách s ním snědla několik kilogramů tatranek, vystoupala pár tisíc výškových metrů, profotila metry barevných filmů a posbírala desítky nových přátel. S úsměvem říkám, že je to ta nejlepší závislost, kterou jsem si mohla vypěstovat.

Pavla Slepičková, Strakonice (zájezdy Italské Dolomity 2015, Provence 2015, Slovinsko 2014, Makedonie a Kosovo 2012, Sicílie a Liparské ostrovy 2011, Island 2010, Norsko 2009, Pyreneje 2008, Korsika 2005, Bulharsko 2004)

Recenze - Ivana Povolná

Mundo je moje oblíbená cestovka. Líbí se mi přístup průvodců, informace, které podávají a jak se věnují klientům. Vyhovuje mi, že v programu jsou jak výlety do přírody, tak kultura a historie, aby si člověk odpočinul. Taky autobusy a řidiči bývají OK. Je super, že i když je rozchod po městě, dostanou klienti mapu a informace, kde je co zajímavého (to všechny CK neposkytují). V horách jde jeden průvodce vepředu a vzadu sbírá druhý průvodce odpadlíky. S Mundem můžu jet klidně naprosto sama, vždy se najdou lidi, se kterými si rozumím. Samozřejmě mi vždy nesednou všichni, ale našla jsem na zájezdech plno skvělých kamarádů a s mnohými jsem pak vyrazila na další zájezdy a samozřejmě i Mundem neorganizované akce. Dávám jedničku s hvězdičkou.

Ivana Povolná (Dindová), Starý Plzenec (zájezdy Slovinsko 2010, Norsko 2009, Maroko 2009, Pyreneje 2008, Zakarpatská Ukrajina 2004)

Recenze - Jan Rábik

S CK Mundo jsem projel 15 zemí a dostal jsem se na místa, kam bych se s žádnou jinou CK nepodíval. Za největší výhody považuji výbornou partu lidí ve věku od šestnácti do šedesáti a volnost programu. To vše za bezkonkurenční cenu.

Jan Rábik, Hořovice (zájezdy Tour du Mont Blanc 2017, Sicílie a Liparské ostrovy 2016, Rumunsko a Moldavsko 2010, Albánie 2009, Norsko 2008, Pyreneje 2007, Krym 2006, Pobaltí 2005)

Recenze - Magda Starcová

Ze svých zkušeností můžu říct, že cestovat s Mundem je vážně pohoda. Člověk se nemusí o nic moc starat a jen si užívá. Velkou výhodou je, že nezáleží na tom, jestli jedu sama nebo s kamarády - pokaždé na zájezdu poznám spoustu fajn lidí. Občas to má i nádech dobrodružství, což podle mě k cestování i patří. Průvodci se vždy maximálně snaží, aby všechno běželo jako na drátkách a všichni účastníci byli spokojení. S Mundem bych se nebála jet kamkoliv. :-)

Magda Starcová, Praha (zájezdy Azorské ostrovy 2021, Kostarika 2021, Bulharsko pro milovníky Balkánu 2019, Tanzanie 2019, Toskánsko 2018, Skotsko a ostrov Skye 2018, Kostarika 2018, Madeira 2017, Černá Hora 2017, Rumunsko a Moldavsko 2016, Řecko 2015, Auvergne 2015, Uzbekistán 2014, Paříž a Versailles 2014, Albánie 2014, Korsika 2013, Írán 2013, Turecký Kurdistán 2012, Sicílie a Liparské ostrovy 2011, Krym 2010)

Recenze - Jiří Václavínek

Vždy se snažím jezdit na poznávačky. Zkusil jsem i jiné cestovky, slyšel od kamarádů recenze na další společnosti, ale Mundo vede u mě s pěti zájezdy. Nemusím sám vyhledávat zajímavé destinace nebo se starat o dopravu a nocleh. Zejména oceňuji dokonalou znalost průvodců ohledně reálií dané lokality. Líbí se mi i vlastní stravování, ochutnám více z místní kuchyně. A komu jsem Mundo doporučil, byl spokojený.

Jiří Václavínek, Havířov (zájezdy Gruzie a Arménie 2013, Island 2012, Albánie 2010, Švýcarsko 2009, Pobaltí 2007, Maďarsko 2006)

Recenze - Marcela Zdrubecká

S CK Mundo jezdím od roku 2004 a už od prvního zájezdu jsem poznala, že tenhle styl cestování mi vyhovuje. Výlety a túry v přírodě, prohlídky měst a památek dle vlastního výběru, spaní ve vlastních stanech, občasné vaření v ešusu, večerní posezení a povídání, přátelští průvodci… S mladými lidmi je veselo a zájezdy nepostrádají dobrodružné rysy. Cestovat s CK Mundo jsem naučila i své tři děti, ale v počtu zájezdů nad nimi zatím jednoznačně vedu. Doufám, že jich ještě hodně absolvuji, Mundo naštěstí pro své cestovatele nestanovilo věkovou hranici. ;-)

Marcela Zdrubecká, Praha (zájezdy Krym 2013, Maroko 2012, Albánie 2011, Řecko 2010, Bosna a Hercegovina 2009, Švýcarsko 2009, Francie - Paříž 2008, Španělsko 2008, Skotsko 2007, Černá Hora 2007, Irsko 2005, Bretaň a Normandie 2004)

Recenze - Nela Fenclová

S Mundem jsem byla na třech zájezdech. První bylo Rumunsko a Moldavsko - jeden z nejlepších zážitků v mém životě, protože se sešla výborná parta, se kterou jsme se pak domlouvali i na dalších společných zájezdech. Oceňuju i profi práci průvodců, kteří nám vždy při přejezdech říkali zajímavé informace. Taky je fajn, že prohlídky měst nejsou "za deštníkem", ale každý může jít tam, kam ho to táhne. Mundo je podle mě ideální pro lidi, kteří nemají čas vše zařizovat na vlastní pěst, nebo z toho mají strach, ale chtějí zažít dobrodružnější dovolenou, než se jet na týden vykoupat k moři do Chorvatska.

Nela Fenclová, Františkovy Lázně (zájezdy Makedonie a Kosovo 2012, Albánie 2011, Rumunsko a Moldavsko 2010)

Recenze - Jana Koščová

Pro člověka, který nemá moc času a rád by na cestách viděl co nejvíc, je Mundo dobrou volbou. Organizovaný zájezd v partě fajn lidí s podobným cestovatelským nadšením a smyslem pro humor. Všude, kde je to jen trochu možné, je individuální program – předem každý dostane mapku a tipy, kam se jít podívat, čas a místo opětovného setkání. Byla jsem s Mundem několikrát, pokaždé sama, ale vždy jsem se rychle seznámila a s mnohými kamarády ze zájezdu se vídám doteď.

Jana Koščová, Praha (zájezdy Tour du Mont Blanc 2017, Francouzské a švýcarské Alpy 2016, Italské Dolomity 2014, Island 2014, Slovinsko 2013, Turecký Kurdistán 2012, Tanzanie 2012, Irsko 2010)

Recenze - Kristýna Hadačová

CK Mundo je pro mě způsob, jak se dostat do různých míst nejen v Evropě za relativně pár tisícikorun. Průvodci jsou vždy ochotní a o dané oblasti informovaní. Nejsem sice velký fanda tradičních "karimatka party", ale je to dobrý způsob, jak se na začátek seznámit s ostatními účastníky, se kterými trávíte čas na své zážitkové dovolené. Dovolenou ve Skotsku a zejména v Tanzanii považuji za jedny z nejlepších, co jsem kdy prožila. S Mundem určitě zase rádi vyrazíme!

Kristýna Hadačová, Praha (zájezdy Tanzanie 2012, Irsko 2010, Skotsko 2009, Černá Hora 2006)

Recenze - Anna Veselá

V roce 2007 jsem měla jet s kamarádkou do Albánie s pro mě do té doby neznámou CK Mundo. Kamarádka nakonec zůstala doma a já odjela sama. Počáteční obavy o zapadnutí do skupiny cizích lidí mě opustily už cestou v bosenském Sarajevu. ;-) Pohodová atmosféra (karimatka párty s ochutnávkami, rádio Mundo a písničky na přání při přejezdech, ochotní a světaznalí průvodci), systém prohlídek pamětihodností (důležité informace nám sdělí už v autobuse a na prohlídky se může vydat každý sám) a organizace zájezdu celkově mě natolik nadchly, že s Mundem jezdím každoročně.

Anna Veselá, Kralupy nad Vltavou (zájezdy Pobaltí 2015, Skotsko 2014, Paříž a Versailles 2014, Írán 2013, Tanzanie 2013, Turecký Kurdistán 2012, Sicílie a Liparské ostrovy 2011, Rumunsko a Moldavsko 2010, Izrael a Palestina 2009, Zakarpatská Ukrajina 2008, Albánie 2007)

Recenze - Andrea Peláková

S Mundem, s jako dosud nevyzkoušenou cestovkou, jsem na doporučení kamarádky jela na zájezd do Gruzie a Arménie. Zájezd se ukázal být zážitkem, kterému bych nic nevytkla. Pocit péče o mě jako o klienta a snaha vyhovět byly patrné při všech "nahodilostech". Hlavním rysem cestovky je také myslím to, že vám poskytne partu na dovolenou, pokud ji zrovna nemáte po ruce. Takže nač sedět doma, když existuje tohle elegantní řešení. :-) To, že příští zájezd realizuji opět s Mundem, nepodléhalo žádnému dlouhému přemýšlení.

Andrea Peláková, Plzeň (zájezdy Provence 2017, Bosna a Hercegovina 2015, Albánie 2013, Krym 2013, Gruzie a Arménie 2012)