Co musí umět takový průvodce?:)

Anonym (neověřeno)

Děkuju za radu,podívám se po nich ale když budeš tak hodná tak bys ni mohla zatím poslat ten provizorní,já nevím zda ho u nás maj, Sokolov je menší město

Anonym (neověřeno)

Cau Petře, s česko-ukrajinským je to složitější, seženeš ho tak max. na Ukrajině při hodně velkým štěstí v antikvariátě nebo u nějaké babušky.. posledni vydani je totiy z roku 1989. na netu je nesehnatelnej, ale mohla bych ti poslat pres net takovej jeden provizorní..
Ale myslim, ze by pro tebe byl nejlepší ukr-český a čes.ukraj. stojí asi 2OO a viděla jsem ho minulej týden v Brně u Barviče, ale ještě jsem ho neobkoukla,jakej je.. ale taky mám v plánu si ho koupit.. tak se po něm mrkni... co ti ale můžu doporučit je Ukrajinština Praktický jazykový průvodce,taky kolem 200kč. od vydavatelství RO-TO-M, žlutomodrej, na české straně foto Karlova mostu a z ukr. strany Kyjevskopečerská lávra...
Ten je hodně v pohodě, je to tam super roydělený do různých kapitol i s dialogama a potřebnýma slovíčkama, však jsem s ním takz Ukrajinu absolvovala:)

Anonym (neověřeno)

Dá se sehnat někde v Čechách česko-ukrajinský slovník chtěl bych se zdokonalovat v ukrajinštině nebo jestli se něco někde sehnat na netu,dík předem za radu

Anonym (neověřeno)

Ahoj, něco o požadavcích na nové průvodce je pod odkazem na webu "průvodci". Určitě jsou důležité osobní vlastnosti, přístup k lidem, evetuelní kvalifikace, zkušenosti, znalost jednotlivých zemí, měst, hor atd. a samozřejmě jazyků. Studovat ukrajinštinu je docela dobrý předpoklad, i když jsi zatím Ukrajinu neprojela. Kdyžtak mi napiš podrobnosti o sobě na mail, kde jsi všude byla atd.

Petr Ž.

Anonym (neověřeno)
Uživatelem od:
18. 12. 2017

Chtěla bych se zeptat, jaké musím mít zdatnosti k tomu, abych uspěla a třeba se i stala vaším pomocníkem při průvodcovství? Jsem studentkou ukrajinštiny na Univerzitě v Olomouci, ale Ukrajinu mám "zmáklou" jenom ve Lvově, kde jsem byla dva roky po sobě vždy na dobu 1-2 měsíců.. tak jsem se chtěla jen tak optat:-), že bych si s váma povyrazila na Zakarpatskou Rus.. no, když tak pouvažuju a vyrazím s Vámi jako turistka:)

[%sig%]

Vážíme si vašeho soukromí

Pomocí cookies analyzujeme návštěvnost, přizpůsobujeme obsah a reklamy podle vašich potřeb. Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s tím, že cookies používáme.