Maroko 2011

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Vybírat peníze z bankomatu v dirhamech je možné, ale s těmito kartami zkušenost nemáme, takže to nevím.

Uživatelem od:
11. 08. 2011

Tak jsem se konečně začal připravovat :-) Už mám objednanou i karimatku :-D
Ale jeden dotaz. Koukal jsem, že by neměl být v Maroku problém vybírat Dirhamy z bankomatu. Běžně neměním peníze v ČR, ale vybírám právě až v cílové zemi nebo platím kartou.
Máte zkušenosti vzhledem k trase jak je možné vybírat ? A kdyby náhodou někdo věděl, zda mi tam projde karta Visa od mBank nebo Maestro do Fio banky ?
Například na Ukrajině jsem měl s kartou trošku potíže a kartu mi brali jen bankomaty vybraných bank.

Uživatelem od:
01. 12. 2009

S tím vhodným oblečením záleží na oblasti, kde se zrovna pohybujete, někde jsou na turistky už hodně zvyklé, někde jsou konzervativnější. Každopádně slušnější a vůči místním ohleduplnější je ctít jejich zvyky a "skoro nahaté" tam nechodit. Průvodce k tomu určitě bude mít výklad.

Uživatelem od:
11. 08. 2011

Já v Barceloně možná ani moc lovit nebudu. Městské kešky mě jedna moc nelákají a jednak jsem v Barceloně už jednou lovil. Takže tam je mi to vcelku jedno. Ono jak říká Aicah, městké filmovky moc zážitkové nebývají. Těsím se spíš na zpestření cesty nějakou keškou v Maroku.
Třeba jestli teda budem hledat ve skupině, tak budu mít štěstí a najdu první :-D

Uživatelem od:
16. 08. 2011

Ještě bych měla dotaz k vhodnému dámskému ošacení do Maroka - dívala jsem se na fotky a účastnice minulých zájezdů mi připadají na muslimské poměry skoro nahaté ;-) Jak to tedy je? Je už Maroko natolik turisty prolezlá země, že jsou místní obyvatelé na takovéhle výjevy zvyklí? Nedívají se Maročani na "nahou" Evropanku jako na laciný sexuální objekt a neobtěžují ji? Osobně bych se radši zamotala do nějakého šátku, abych se pořád nemusela mazat opalovacím krémem :-)

Uživatelem od:
16. 08. 2011

Taky si myslím, že ve městě je lepší rychle zalogovat a zmizet, skupinka má výhodu, že může nálezci krýt záda. Myslím, že pět kačerů ohmatávajících postupně nějaké zábradlí musí vypadat dost podezřele :-) Ale třeba to půjde, může to být celkem zábava :-) Jinak z těch Barcelonských keší mi šla hlava kolem, vzhledem k tomu, že nevím přesně, kam půjdeme, mám podklady jen k několika málo v centru a pak bych asi taky hlavně poznávala město - kešky jako příjemný bonbónek.

Uživatelem od:
02. 01. 2011

No ja tedy nevim, ale predstava bandy kaceru, co se v rusne Barcelone mota u kazdy kese tak dlouho, dokud si ji kazdy nenajde mi prijde torchu nerealna. Kamoska co tam uz byla rikala, ze je tam premudlino a lov je sakra slozity.
My jedeme hlavne poznat mesto a pri te prilezitosti odlovit kese stylem - najit zalogovat a honem pryc. Pamatek je tam desne moc a mestske filmovky stejne moc zazitkove nebyvaji. Pokud se k nam nekdo prida, budeme radi

Uživatelem od:
11. 08. 2011

Ahoj Kurzátko,
o navigaci se rád podělím. Ale přípravu i tak nepodceňte. Co kdybych jí náhodou zapomněl :-D
Jinak rád, když lovíme ve skupině lovím následujícím stylem:
Ten kdo jí najde, ještě chvilku hledá dál, aby nebylo jasné kde kešku našel a pak si buď sedne a čeká nebo oznámí nález. Tím si mohou zahrát všichni a každý hledat sám za sebe. Nemám moc rád, když jí někdo najde za mě. To až teprve když jsem úplně bezradnej a to se mi stalo zatím jen hodně málokdy :-D

Tak se těším na společnou cestu.

Už bych se možná i mohl trošku připravovat. Například mám karimatku v reklamaci a chybí mi čelovka :-D

Uživatelem od:
19. 07. 2011

Vřele děkuji :-)

Uživatelem od:
16. 08. 2011

Ahoj, hlásím taky geokačery (dva kusy), ale lovíme bez GPS, takže budeme mít spíš namátkově vytištěné podklady ke keším a rádi se přidáme k někomu s přístrojem :-)

Uživatelem od:
01. 12. 2009

ahoj, zdravim z irska a odpovidam tunakovi:

1) nekdy je to komplikovane, ale vcelku by to melo vzdy nejak jit spis jednou za dva dny.

2) spanelsti celnici delaji obcas problemy a neda se rict na stopro, jestli to nebude problem. ale svycarak by snad projit mohl.

3) absolvovat bez varice se da, ja tak absolvuju skoro vsechny zajezdy ;) , samozrejme ale uplne kazdy den se k teplemu jidlu nedostanete.

Petr.

Uživatelem od:
19. 07. 2011

Aichah: my taky asi nepolezeme, nevěříme kolenům.

Uživatelem od:
21. 06. 2011

Pro t-e-s-s ahoj ozvi se na vitmachacek1@seznam.cz

Uživatelem od:
02. 01. 2011

No vida, odjezd se blizi a forum zacina ozivat :) Mate uz taky nekdo predem rozhodnuto, ze na J.Toubkal nepujdete a zvolite "nizinou varinatu" ?
Jinak si dovolim pripomenout, ze na FB Mundo vytvorilo udalost "Maroko 2011", kde se muzem taky trochu predem okouknout :)

Uživatelem od:
11. 08. 2011

Ahoj,
tak jsem chtěl jet letos ještě mrknout se na Gibraltar a případně do Maroka. Jen jsem nevěděl jestli pojedu na motorce. V jednom by to byla asi nuda. Nebo stopem abych poznal lidi. To je zas částečně omezující a přes Evropu dlouhé. Tak nakonec byla varianta, že poletím do Španělska a odtamtud pojedu střídavě stopem a střídavě místní dopravou. Avšak pak jsem na FB zahlédl akci Munda a vzpomněl jsem si, že jsem se s Mundem chtěl někam podívat, když mi o ní přátelé tak pozitivně vypraví. Ještě jsem nikdy s cestovkou nikde nebyl :-) Tak jsem zvědavej.
Jo, ale proč píšu, hlásím taky geokačera, hlasím že jedu taky sám a beru stan pro dva. Takže v případě nouze můžu někoho nechat přenocovat, i když doufám, že ho moc často stavět nebudu :-)

Uživatelem od:
19. 07. 2011

Ahoj, zkusím to ještě jednou:

Měl bych dvě tři nemístné otázky:

1) zásuvky - jak často se dá přibližně nabíjet baterie? Je rozdíl, jestli cca jednou za dva dny, nebo za pět dnů.

2) nůž. Je v pořádku velký, jedenácticentimetrový švýcarák?

3) dá se Maroko absolvovat bez vařiče? A vézt plynovou bombu není problém? (Autobus v horku, hraniční kontrola apod.)

Vřele děkuji a velmi se těším.

Uživatelem od:
02. 01. 2011

Z Brna ne, ale hlasime se dva z Ceskych Budejovic (pocestujeme do Plzne)
Pokud to nekomu uteklo dovolim si upozornit na facebook, kde byla vytvorena udalost "maroko 2011" tak se hodne veci muze probrat i tam a hlavne okouknout budouci spolucestujici :)

Uživatelem od:
10. 08. 2011

Ahoj, není tu někdo z Brna či okolí na společnou cestu do Prahy?

Uživatelem od:
25. 05. 2011

Nebere si někdo sebou náhodou noťas (na stahování fotek z karty na disk)?

Uživatelem od:
01. 12. 2009

Pro Valsoraj: Nabíjení baterií v autobuse během cesty záleží na dohodě s řidiči. Prodej a sortiment nápojů mají na starosti také řidiči, vždy je možné nějaké zakoupit. Soňa

Uživatelem od:
25. 07. 2011

Bigblue - hlasim se ze jsem z Liberce :-)

Uživatelem od:
24. 07. 2011

Dobrý den, chci se zeptat:
- zda během jízdy lze využít zdroj 12V v autobusu k nabití baterií?
- zda je možnost v autobusu zakoupit kafe, čaj a jiné nápoje?

Moje poznatky z Maroka (1. - 21.7.2010)

- Cueto - bezcelní pásmo

Odbavení při vjezdu do Maroka:
-vyplnili jsme identifikační lístky (jmeno, příjmení, důvod cesty, cíl cesty, zaměstnání) a tyto jsme odevzdali pohraničním orgánům s pasy. -Hranice je v koridoru obehnaný dráty-nedoporučuje se zde fotit.

- Naše první zastávka byla v Tuentu, kde jsme měnili eura za dirhany. Pokud si pamatuji 1 euro = 9+ - DRH. Na veřejnosti nepočítat peníze, nechat se krýt další osobou

Ouzoud - nádherné vodopády, volně žijící opice, tržiště se suvenýry, oběh Menu: kuře(stehno),hranolky,rýže (není dosolné a sůl se podává hygienicky na talířku)na talířku, minerálka, 1L cola olivy (podávají se jako u nás mandle) cena 8.--Euro, vymačkaný poměranč 2 dcl - 2,5 dcl 3 - 5 DRh podle místa, vynikající mandlový, fíkový džus v Marrakéši od pouličního prodavač 2 dcl 3 Drh.

Asni - naleziště polodrahokamů volně přístupné, ale chce to geologické kladívko, odtud se odjíždělo místni náklaďaky (STK - pojem neznámý) do Imlil a poté na túru na Toubkal, já jsem nešel, ale dle sdělení se vyplatí přespat v hotýlku

- za stop se platí jako v taxíku

Výlet do pouště spali jsme v hotelu asi 10 km od Rissani, parádní, bazen k dispozici, nesměli jsem sice postavit stany, ale to nevadilo, spali jsme na místních bazenévých lehátkách. Sprchy, evropské WC - čisté i s toaletním papírem (nebyl problém jako u nás v Senátu)
K hotelu pro nás přijeli terénní auta, zastávka Rissani a pokračovali jsme do pouště za hudebního doprovodu řidiče a jeho folklorní song. Po příjeud k dunám pohoštění u berberů - přeslazený mátový čaj hudební vystoupení - bubínky, plechové kastaněty a zpěv, někteří z nás (zřejmě absolventi hudebních škol) se přidali. Asi po půl hodině (bohatě stačilo) jsme nasedli na jednohrbé velbloudy, někteří v tandemu a někteří solo (např. já) a vyjeli do pouště na dunách se dalo jezdit na snow boardu nebo jset po zadku nebo břiše. Písečná bouře a déšť. a po půl hodině zpět do hotelu.

Marrakéš - medina, na náměstí mrtvých stánky džusy, suvenýry, směnárna pošta (pohledy došly v pořádku, na rozdíl do Kišiněvu, posílal jsem je v r. 2008 dosud nedošly), restaurace - kuře, hranolky, čaj, kafe, cola, minerálka 50 DRH (pokud nesladíte nutno důrazně a opakovaně upozornit non sugar), pozor na kejklíře s opicemi a hady. Můžete si posadit opici i dvě na krk, hada omotat okolo krku. Majitelé jsou velmi ochotni, vyfotí vás vašim foťákem a dokud nezplatíte třeba i 100 DRH tak nedá váš foťák z ruky a jsou ve značné přesile. Stánky s ořechy, brýlemi - dipotrickými, zubními protézami různých barev a velikostí, stačí si jen vyzkoušet, které vám padnou a budou slušet.

Fez při vstupu do koželužny vám nabídnou stonek máty, já jsem odmítl, ale po vstupu na terasu, odkud je vidět pracovní postup zpracování kůží, kromě pořážky nositele kůže. Krásné výrobky, nepřeberné množství, boty, pantofle, tašky bundy peněženky. Zde jsem nic nekoupil, ale na ulici mne odchytili kluci a nakonec jsem za 10 euro koupil 5 kožených zdobených peněženek 20x10 cm., dvou bubínek za 20 DRH.

- při zpáteční cestě jsme si museli vzít z auztobusu všechny věci-bágly, tašky a projít bezpečnostním ránem a zavazadla RTG a s věcmi na trajekt, autobus prý prohledávali (Španělé) se psy.

Vezl jsem si turistický vařič KRAB na vaření ranní kávy, jinak jsem si pouze jednou vařil čínskou polívku. Dáb se přežít bez větších zásob. Na cestu autobusu jsem měl Knäck brot a nesolené mandlel,oříšky, tyto zásoby lze doplnit na tržištích. Široká nabídla "vánoičního cukroví", turecký med s vosí a muší přílohou.

Vše jsem přežil bez jakékoliv střevní újmy, neměl jsem potřebu určité vzdálenosti překonávatrychlými drobnými krůčky s perličkami potu na čele

V tranzitu Freeshop - alkohol, nože (švýcary-různé vybavení a velikosti)čokolody velmi zajímavé ceny. Otvírací doba od 10.00

Uživatelem od:
19. 07. 2011

Dobrý den či ahoj. Měl bych dvě tři nemístné otázky:

1) zásuvky - jak často se dá přibližně nabíjet baterka foťáku? Jednou za dva dny? Za tři? Za pět?

2) nůž. Malý švýcarák je v pořádku? A velký, 11 centimetrový?

3) dá se Maroko absolvovat bez vařiče? Zajímá mne spíš místní strava, než polívky z pytlíku. :-) A vézt plynovou bombu není problém? (Autobus v horku, hraniční kontrola apod.)

Vřele děkuji a velmi se těším.

Uživatelem od:
01. 12. 2009
Ahoj, je to obsazený z více než dvou třetin, takže letos ještě místa jsou a zatím není problém se přihlásit. Odhadnout si netroufám.
Uživatelem od:
22. 06. 2011
Ahoj, prosím o informaci kolik je ještě volných míst a do kdy nejpozději odhadujete možnost se přihlásit ?
Uživatelem od:
21. 06. 2011
Čágo, někdo z Liberce, Jablonce a okolí....(: Víťa
Uživatelem od:
25. 05. 2011
Zdravím:-) jede někdo z Ostravy nebo okolí??? Že by jsme se sešli už ve vlaku (autobuse) směr Praha? Bára:-)
Uživatelem od:
01. 12. 2009
Povinné není žádné očkování, ale není špatné mít žloutenku A a B, nemyslím jen na Maroko, ale na cestování obecně. Většina zákazníků jezdí bez očkování, ale o žádném očkování bych si netroufl tvrdit, že je zbytečné, zejména ne o té žloutence, protože je doporučená i pro Českou republiku.
Uživatelem od:
16. 05. 2011
Prosím,chtěl bych se zeptat: doporučujete nějaké očkování,nebo je to zbytečné? Děkuji,Pavel.
Uživatelem od:
01. 12. 2009
Nížinná varianta určitě bude (vždy část lidí na Toubkal nejde) a nejlepší je domluvit se na ní s průvodcem, který se vámi zůstane dole, přímo na zájezdu. Např. vesnice Moulay Brahim, sběr minerálů, návštěva hammamu, výstup na náhorní planinu Kik, výlet do Marrakéše... Petr.
Uživatelem od:
02. 01. 2011
Tak porad nevim, jestli se odvazit a absolvovat vystup na Toubkal. Fyzicka mizerna a astma k tomu.... Je nejaka alternativni nizinna varianta a co obsahuje?
Uživatelem od:
20. 04. 2011
Ahojky zdravím, :-) jelikož jedu do Maroka sama, ráda bych nějakého partáka či partačku, kdyby tu byl někdo v podobné situaci? zde je email :ben.janina@seznam.cz
Uživatelem od:
30. 03. 2011
Hlásim toho kačera :)
Uživatelem od:
01. 12. 2009
Brožura bude cca měsíc předem. Informace jsou ale ještě tady: http://www.mundo.cz/zajezd/maroko/detaily. Pokud by šlo o to osobní setkání, tak náš průvodce je majitelem čajovny v Poděbradech (na náměstí), takže pokud to pro Vás není z ruky, tak by Vám určitě na otázky k Maroku odpověděl podrobně :-) Co se týče spacáku, tak tu noc pod Toubkalem může být zima (třeba i kolem nuly), ale většinou je možnost si připlatit chatu, což taky drtivá většina lidí dělá. Měna je asi jedno, jestli eura nebo dolary, doporučuju spíš eura. Adaptér není potřeba (zase platí "většinou", ale zásuvky bývají našeho typu). Jídlo záleží na Vás, ale vzal bych spíš méně, na místě není problém koupit - viz ten popis na webu. Finance dokážeme odhadnout jen tu částku na vstupy a na džípy, pak se to hrozně liší, jak moc lidi utrácí za jídlo a suvenýry (těch se dá koupit v Maroku fakt hodně). A geocacher se tady musí přihlásit sám :-)
Uživatelem od:
02. 01. 2011
To mne krom spacaku trapi jeste - eura nebo dolary ? diky nominalni hodnote se priklanime k dolarum - jaky adapter na zasuvku (kdyby bylo treba) - kolik s sebou financi - kolik jidla - co vsechno zapakovat do lekarnicky -v nasem pripade spsi lekarny :) - co vzit za vnitrni desinfekci -aby se to dalo pit i teply :) - bude mezi ucastniky i nejaky geocacher? a spousta dalsich veci, na ktere si ted zrovna nevzpomenu. offiko sraz by byl vzhledem k rozhozeni "ucastniku zajezdu" po CR slozity. Ale takovy hromadny chat napr. na skypu by mozna nebyl od veci.
Uživatelem od:
30. 03. 2011
Dík. Offiko teda nic, měl by někdo zájem o neofficiální srázek? Na místě konání by se určitě dalo nějak shodnout. Kdy přibližně bude brožurka? Hlavně mě trápí spacák. Ve Velkom Atlasu bude v noci asi dost zima, ne?
Uživatelem od:
01. 12. 2009
Ahoj, informační schůzka nebude (taky máme zákazníky od Ostravy až po Cheb :)), ale každý účastník dostane informační brožuru s podrobnými informacemi. Případně rádi zodpovíme veškeré dotazy. Jinak volná místa na zájezd stále jsou. Petr.
Uživatelem od:
30. 03. 2011
Ahoj, bude nějaká informačně-seznamovací schůzka k tomuto zájezdu? Díky za reakce.
Uživatelem od:
01. 12. 2009
Milá Majko, volná místa na Maroko momentálně ještě jsou. Každoročně se ale tento zájezd plní poměrně rychle ... zda budou místa i začátkem března lze jen těžko odhadnout, ale šance tu určitě je. Soňa
Uživatelem od:
02. 02. 2011
Ahoj, jak to vypadá s volnými místy? -> Protože jako studenti budeme moci poslat zálohu až začátkem března :-(
Uživatelem od:
01. 12. 2009
Hezký den, ruské vízum nevadí. Všechny věci si můžete během prohlídek nechat v autobuse, takže pokud někam půjdete, vezmete si maximálně batůžek s vodou, foťákem atd.
Uživatelem od:
14. 12. 2010
Dobrý den Chci se ještě zeptat k pasům. Vadí Ruské vízum? Další věc ohledně věcí, které se vzít sebou. Přesun bude autobusem, kde je možné si nechat i věci při chození po památkách a nebo volných cestách? Ptám se kvůli stanu, který si chci sebou vzít. Je trochu větší a nechtěl bych se sním tahat při různých prohlídkách památek, či tržištích....
Uživatelem od:
01. 12. 2009
Izraelské razítko vadí, mohlo by se stát, že vás nepustí. Doporučujeme nechat si udělat nový pas.
Uživatelem od:
02. 01. 2011
Dobry den, mela bych dotaz ohledne izraelskeho razitka v pasu. Nevadi, nebo si mam nechat na cestu udelat novy?
Uživatelem od:
01. 12. 2009
Hezký den, prodávat zájezdy začneme až 2. ledna, takže ještě není obsazené žádné místo. Ceny budou na webu asi pár dní před tímto termínem. Cena se u Maroka nebude od loňské moc lišit. Ceny jídla jsou v Maroku zhruba jako u nás, někdy mírně vyšší. Ramadán bude v roce 2011 od 1. do 30. srpna, takže zájezd může ovlivnit maximálně slavnost konce ramadánu na jeho úplném začátku (může být někde zavřeno). Náročnost je popsaná zde http://www.mundo.cz/zajezd/maroko/detaily , myslím, že s ní není u tohoto zájezdu velký problém. A jet sám není u Munda vůbec žádný problém, myslím, že velmi brzy už byste se na zájezdu sám necítil :)
Uživatelem od:
14. 12. 2010
Ještě mám jeden dotaz ohledně ramadánu. Jak moc ovlivní zájezd? Ramadán by měl být v tomto termínu 11. 8. -9. 9. 2011
Uživatelem od:
14. 12. 2010
Dobrý den. Prosím o info kolik je volných míst v prvním termínu, který je již vyhlášen? Dále se chci optat, jaké jsou průměrné výdaje za stravu na celý zájezd? Nemám totiž odhad kolik, co stojí v Maroku. Zájezd v roce 2010 se pohyboval kolem 16 tisíc korun. Bude se cena v příštím roce hodně lišit? někde jsem četl, že ceny budou vypsané až 2.1.2011. Ještě mám jednu otázku. Jak moc je zájezd náročný? Nevím jestli se mi podaří přemluvit mé přátelé, aby se se mnou vydali do Maroka, takže nakonec asi vyrazím sám. Byl by to problém? Věřím, že pojede hodně lidí ke kterým bych se mohl přidat....

Vážíme si vašeho soukromí

Pomocí cookies analyzujeme návštěvnost, přizpůsobujeme obsah a reklamy podle vašich potřeb. Kliknutím na „Přijmout“ vyjadřujete souhlas s tím, že cookies používáme.